به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، در ماه اكتبر سال 2015 میلادی یك كارخانه تولید گاز متان در دره الیسو دچار نقص فنی شد و بیش از 100 هزار تن گاز متان به اتمسفر زمین وارد شد.
ناسا به عنوان بخشی از تحقیقات خود در رابطه با این فاجعه، از ماهواره EO-1 كه در سال 2000 میلادی به منظور آزمایش عملكرد یك طیف سنج جدید و منحصر به فرد، موسوم به Hyprion برای مدت یك سال به مدار زمین ارسال شده و پس از انجام ماموریت در مدار باقی مانده بود، استفاده كرد. ناسا دوربین ماهواره EO-1 را به سوی كارخانه دره الیسو نشانه رفت و طیف سنج Hyperio توانست طی سه مرتبه عبور از بالای محدوده موردنظر در طول زمستان گذشته، میزان نشت گاز متان از كارخانه را تشخیص دهد. این اطلاعات توسط اطلاعات دریافتی از هواپیمای ER-2 كه حامل یك طیف سنج مادون قرمز اختصاصی برای عكسبرداری هوایی از زمین است، تایید شد.
با توجه به این كه گاز متان قادر است تشعشعات رادیواكتیو را به دام اندازد، تجمع بیش از حد این گاز گلخانه ای در اتمسفر می تواند منجر به خسارات زیادی شود. به عبارت دیگر وجود این گاز در اتمسفر زمین در مقادیر مساوی با گاز دی اكسید كربن، مضرات بسیار بیشتری را نسبت به CO2 به دنبال دارد و تمام منابع تولید آن باید تحت نظارت جدی قرار گیرند.
در حال حاضر آمار دقیقی از میزان گاز متان تولید شده توسط انسان در دست نیست، اما انتظار می رود با استفاده از تجهیزات و ابزارهای جدید، امكان ارزیابی و اطلاع دقیق از میزان تولید این گاز گلخانه ای كه اكنون به عنوان یك عامل ناشناخته در گرمایش زمین كارساز است، برای محققان فراهم شود.
علمی (6) ** 9259** 1701
تهران - ایرنا - ناسا میزان اولین مورد نشت گاز متان در زمین را با استفاده از یك ماهواره مستقر در مدار زمین اندازه گیری كرد.