به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا، فشار خون نیرویی است كه توسط جریان خون به دیواره رگ ها وارد می شود تا خون در سراسر رگ ها و بدن جریان یابد. اگر این نیرو افزایش پیدا كند و در طول زمان ثابت باقی بماند، بدن با مشكلات زیادی روبرو می شود. كنترل فشار خون فرآینده پیچیده ای نیست و به راحتی می توان با اجتناب از مواد غذایی و عوامل تحریك كننده بر آن چیره شد. در ادامه به چند عامل افزایش دهنده فشار خون اشاره شده است:
-غذاهای كنسروی، آماده و فرآوری شده
این غذاها حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای نمك، مواد نگهدارنده و ادویه هستند و سبب افزیش فشار خون می شوند. نمك این غذاها بیش از حد مجاز است.
-انواع شیرینی و كیك
كیك و شیرینی منبع شكر و چربی های اشباع است كه علاوه بر افزایش وزن، یكی از مهمترین دلایل افزایش فشار خون محسوب می شود.
-رب و سس گوجه فرنگی كنسرو شده
رب و سس گوجه فرنگی كنسروشده حاوی مقادیر بالای نمك است و استفاده از آن برای بیماران مبتلا به فشار خون به هیچ وجه توصیه نمی شود.
-مشروبات الكلی
مشروبات الكلی یكی از مهمترین دلایل افزایش فشار خون و صدمه به سیستم قلب و عروق است.
-لبنیات پرچرب
-غذاهای چرب
-شور و ترشی های پرنمك
-گوشت قرمز
در ادامه توصیه شده هایی نیز برای كاهش فشار خون ارایه شده است:
-میزان نمك در وعده های غذایی را كاهش دهید
-وزن خود را كاهش دهید
- به طور مرتب ورزش كنید
- از مواد معدنی مفید مانند پتاسیم، كلسیم و منیزیم بیشتر استفاده كنید
سیب زمینی، موز، سبزیجات سبز پر رنگ، بادام، گوجه فرنگی، انواع كلم و قارچ حاوی این مواد معدنی مفید هستند
-از مصرف دخانیات اجتناب كنید
-در معرض دود سیگار قرار نگیرید
-از استرس و تنش دوری كنید
-روزانه حداقل هشت لیوان آب بنوشید
-فشار خون خود را به صورت روزانه بررسی كنید
-مصرف كافئین را به حداقل كاهش دهید
-از غذاهای گیاهی استفاده كنید
-شكلات تیره و كم شیرین بخورید
-خواب كافی داشته باشد
علمی (6) ** 9259**1440
تهران - ایرنا - فشار خون عارضه ای است كه تقریبا از هر سه فرد بزرگسال، یك تن به آن مبتلاست و عامل اصلی بیماری های قلبی عروقی، كلیوی، سكته مغزی و اختلالات چشمی محسوب می شود.