سميرا جنت دوست روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي ايرنا افزود: اكنون غذاهاي خارجي جايگاه ويژه اي در ميان نسل جوان دارند، در صورتي كه هر سرزميني متناسب با ويژگي هاي اقليمي، بومي و ذائقه مردمش بايد در كنار توجه به غذاهاي ملل و دستاوردهاي جديد، اهميت ويژهاي براي فرهنگ غذايي اصيل خود قائل باشد.
مولف كتاب آشپزي ايراني درباره چالش هايي كه اكنون در حوزه غذا، شيريني و نوشيدني هاي ايراني با آن مواجه ايم اظهار كرد: در حال حاضر در اغلب رستوران ها و مراكز تهيه غذا اتفاقات خوبي نمي افتد و شاهد اقدامات غيرحرفه اي و غيراصولي بسياري از توليد كنندگان غذا در بخش طبخ، نگهداري و ارائه هستيم.
وي تصريح كرد: در اين زمينه لازم است متوليان امر شامل دانشگاهيان و مسئولان تدابيري بينديشند تا داشته هاي ارزشمند اين حوزه از طريق سرآشپزان حرفه اي كه تجارب بينالمللي نيز دارند به صورت آكادميك يا در قالب كلاس هاي آموزشي رسمي به علاقه منداني كه ميخواهند در اين عرصه پا بگذارند، ارائه شود.
جنت دوست ادامه داد: بايد مردم و آشپزان كشور را به سمتي سوق داد كه از غذاهاي سنتي خودمان استفاده كنند نه اينكه غذاهاي خارجي را جايگزين غذاهاي ايراني كنند، چرا كه اين موضوع هم سلامت مردم را به خطر مي اندازد و هم مردم را از غذاهاي سنتي دور مي كنند و ممكن است نسل هاي آينده ما از غذاهاي ايراني اصيل ديگر استفاده نكنند.
اين بانوي آشپز با بيان اينكه بايد غذاهاي بومي و سنتي در جامعه ايران احيا شود، گفت: حمايت از بانوان فعال در حوزه آشپزي مي تواند در اين زمينه تاثيرگذار باشد، البته بايد جوانان را از خوردن غذاهاي فست فودي (غذاهاي آماده) منع كرد تا آنان نيز به غذاهاي سنتي بيشتر علاقه مند شوند.
وي ابراز اميدواري كرد، روزي فرا برسد كه مردم ايران بتوانند آشپزي ايراني و سنتي را سر سفره هاي رنگين خود بياورند تا در آينده به فراموشي سپرده نشود.
سميرا جنت دوست به عنوان بنيانگذار موسسه بين المللي علمي، آموزشي، پژوهشي و فرهنگي پانيذ مهر ايرانيان، ناشر نمونه كشوري و دارنده تنديس زرين كتابهاي نفيس هنري و 20 سال سابقه آشپزي، صاحب 6 اثر با عنوان دسر و كسب مقام اول جهان در مسابقه جهاني گورمند 2016 و كتاب آشپزي ايراني، ثبت شده در كتابخانه ملي كشور به عنوان ميراث ملي و كتاب منتخب مسابقه جهاني لايبزيك آلمان سال 2014 و مقام دوم جهان در مسابقه جهاني گورمند 2016 است.
همچنين از ديگر تاليفات اين بانوي هنرمند، كتاب شيريني هاي خشك مقام اول جشنواره كتاب هاي نفيس هنري و دارنده تنديس زرين اين جشنواره و كتاب منتخب لايبزيك آلمان سال 2013، سفره آرايي، ميوه آرايي و تزئينات به عنوان كتاب منتخب مسابقه جهاني لايبزيك 2014، آشپزي مدرن، مقام اول جهان مسابقه جهاني گورمند 2014 و مقام بهترين بهترين ها (Best of the Best) سال 2015 و كتاب كيك و شيريني هاي تر است.
اجتمام(4)**7268 ** 1569
آشپزي و پخت شيريني هاي سنتي ايران در حال فراموشي است/ غذاهاي سنتي احيا شود
۲۹ خرداد ۱۳۹۵، ۹:۳۹
کد خبر:
82116263
تهران - ايرنا - يك بانوي موفق در حوزه آشپزي گفت: متاسفانه بسياري از دستورهاي آشپزي و پخت شيريني هاي سنتي كشور در حال فراموشي و كم شدن از سفره هاي ايرانيان است.