۲۹ خرداد ۱۳۹۵، ۱۲:۵۳
کد خبر: 82116691
T T
۰ نفر
استاندار كرمان: توسعه صنعت فرش دستباف با جديت دنبال مي شود

كرمان - ايرنا - استاندار كرمان گفت: توسعه صنعت فرش دستباف استان كرمان به منظور توسعه اقتصادي و افزايش فرصت هاي اشتغال در اين استان به صورت جدي دنبال مي شود.

به گزارش روابط عمومي استانداري كرمان، عليرضا رزم حسيني روز شنبه در جلسه پيگيري مسائل و مشكلات فرش دستباف استان كرمان، بحث اقتصاد مقاومتي فرش را قابل اتكا دانست و افزود: براي فرش دستباف توان، دانش و مهارت فني و هم ابزار و مواد اوليه در داخل كشور موجود است.
استاندار كرمان طي تماس تلفني معاون ستاد عتبات عاليات كشور بر ابلاغ و تاييد طرح ملي فرش تاكيد كرد.
معاون ستاد عتبات عاليات استان كرمان در اين جلسه با اشاره به سهم بافتن 30 هزار متري فرش عتبات عاليات توسط استان كرمان خاطرنشان كرد: بخشي از كارگاه‌هاي بافت فرش استان كرمان در چهار نقطه استان فعال هستند اما متأسفانه هم‌اكنون با كمبود قالي باف مواجه هستيم.
فرود بحرآسماني با اشاره به اين‌كه براي هر دار قالي حداكثر چهار نفر و حداقل 2 نفر اشتغالزايي مي‌شود افزود: جمعا در كرمان 80 دار قالي داريم كه از اين مجموع 70 دار قالي فعال است و در حال حاضر 160 نفر كمبود قالي باف داريم كه بايد اين مشكل مرتفع شود.
وي با تاكيد بر اينكه كار بافت قالي دستباف در استان كرمان حدود يازده ماه گذشته آغاز شده است گفت: طرح قالي از سوي ستاد عتبات عاليات با مشكلاتي مواجه شد كه در نهايت طرح ملي با ادغام طرح كرماني تهيه و به ستاد ارسال شد كه به تاييد سردار پلارك رئيس ستاد عتبات عاليات رسيد اما تنها مشكل اين است كه تاكنون اين طرح به استان ابلاغ نشده است.
پيمانكار ستاد عتبات عاليات هم در اين نشست با اشاره به اينكه طرح قالي صحن حضرت زهرا (س) طرح ملي است كه به صورت يكدست در سراسر استان بافته مي شود افزود: هم اكنون كارگاه هاي قالي بافي در شهرستان هاي ارزوئيه، بافت، راور، بردسير و ... راه اندازي شده و 720 نفر پس از مراحل ثبت نام، آموزش ديده و در كارگاه ها به كارگيري شده اند.
اكبر مهاجري يادآور شد: در حال حاضر 2 كارگاه بافت فرش دستباف شهرستان راور با 100 دار قالي و 340 بافنده و نيروي فني فعال مي باشند اما متاسفانه كار بافت فرش دستباف در شهر كرمان با 30 دار قالي به دليل ابلاغ نشدن طرح قالي، متوقف شده است.
وي گفت: قالي بافان آموزش ديده و بكارگيري شده در كارگاه ها نيز با مشكل بيمه مواجه هستند كه بايد در دستور كار قرار گيرد.
علي حسيني مديركل تامين اجتماعي استان كرمان نيز با تاكيد بر اينكه 18 هزار نفر قالي باف در استان كرمان زير پوشش بيمه تامين اجتماعي هستند، افزود: در خصوص بيمه قالي بافان در استان كرمان هيچ مشكلي وجود ندارد و پس از معرفي قالي بافان از سوي سازمان صنعت، معدن و تجارت استان به تفكيك شهرستان ها براي قالي بافان سهميه داده مي شود.
مصطفي زريسفي معاون امور بازرگاني و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمان نيز با اشاره به اينكه 9 هزار و 500 نفر قالي باف در شهر كرمان زير پوشش بيمه خدمات تامين اجتماعي هستند گفت: در جلسه دو روز گذشته مقرر شد ستاد عتبات عاليات استان كرمان، 340 نفر واجد الشرايط را طي يك ماه آينده به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و پس از پالايش به سازمان تامين اجتماعي معرفي نمايد.
به گزارش روابط عمومي استانداري كرمان، با توجه به تأكيدات مقام معظم رهبري در خصوص اقتصاد مقاومتي و توسعه صادرات غيرنفتي و در اجراي سياست‌هاي دولت تدبير و اميد و به‌منظور حفظ و ارتقاي فرش دستباف استان، تفاهم‌نامه بافت 50 هزار متر مربع فرش دستباف مورد نياز صحن حضرت زهرا (س) بين ستاد عتبات و عاليات و استانداري كرمان منعقد شد.
ستاد بازسازي عتبات عاليات به ميزان 100 ميليارد تومان براي تجهيز كارگاه‌ها، تأمين مواد اوليه و ساير هزينه‌ها از جمله دستمزد و بيمه بافندگان در كل استان كرمان سرمايه‌گذاري كرده كه براساس اين تفاهم‌نامه ستاد بازسازي عتبات عاليات به‌عنوان كارفرما و سرمايه‌گذار در تجهيز كارگاه‌ها و بافت فرش مورد نظر، متعهد تأمين منابع مالي به‌صورت كلي شد و با عنايت به شرايط استان، نسبت به فعال‌سازي كارگاه‌هاي فرش در مناطق مستعد اقدام‌ كند.
استانداري كرمان نيز در چارچوب قوانين و مقررات، هماهنگي با ساير دستگاه‌هاي ذيربط را به جهت پيگيري و تسريع در اخذ مجوزهاي قانوني به عمل مي‌آورد.
3028