۲۹ خرداد ۱۳۹۵، ۱۹:۲۸
کد خبر: 82117292
T T
۰ نفر
ذوالفقاري: اسكان پناهندگان در ايران بدون دريافت كمك هاي خارجي است

تهران-ايرنا- معاون امنيتي و انتظامي وزير كشور گفت: اگر كنترل ها و اسكان پناهندگان در ايران نباشد مشكلات كشورهاي بعد از ايران از جمله تركيه و كشورهاي اروپايي بسيار بيشتر خواهد شد و اين كار هم بدون دريافت كمك هاي خارجي در حال انجام است .

به گزارش پايگاه اطلاع رساني وزارت كشور؛ حسين ذوالفقاري در نشست مساعدت به پناهندگان افغانستاني با حضور كميسرعالي سازمان ملل و جمعي از سفراي كشورهاي آلمان ، فنلاند ، سويس ، كره جنوبي ، افغانستان ، پاكستان ، تركيه و هلند در محل وزارت كشور برگزار شد، افزود: مهاجرت پديده اي ناشي از وقوع جنگ و بحران در كشورهاي منطقه است و لازم است تمام كشورهاي جهان ماشين توليد آوارگي و پناهندگي را با مقابله با تروريسم و جنگ داخلي متوقف كنند .
وي گفت: يك سوم مهاجرت به اروپا از ايران مي گذرد و در سال گذشته با دستگيري و بازگرداندن 753 هزار مهاجر به اروپا جلوگيري كرديم.
معاون امنيتي وانتظامي وزير كشور از سفراي كشورهاي جهان بخاطر اطلاع دقيق از خدمات جمهوري اسلامي ايران به پناهندگان تشكر كرد .
در ادامه اين نشست فيليپو گرندي كميسر عالي سازمان ملل متحد در امور پناهندگان با تشكر از برگزاري اين نشست از سفيران كشورهاي خارجي مقيم ايران خواست با ارتباط گيري با پايتخت هاي كشور هاي متبوع خود در سرمايه گذاري براي ايجاد امنيت و فرصت هاي اسكان و اشتغال در افغانستان و بازگشت داوطلبانه پناهندگان به اين كشور مشاركت كنند .
وي گفت: نياز به كمك هاي بيشتر از سوي همه كشورهاي جهان به افغانستان وجود دارد زيرا اگر الان كمك نكنيم فردا بالاتر از اين رقم را در كشورهاي اروپايي براي اسكان مهاجران هزينه مي كنيم .
در ادامه اين نشست سفراي كشورهاي آلمان ، فنلاند ، سويس، كره جنوبي ، افغانستان ، پاكستان ، تركيه و هلند در سخنان خود از تلاش هاي جمهوري اسلامي در خدمات رساني به پناهندگان قدرداني كردند .
در ادامه اين نشست مدير كل امور اتباع و مهاجرين وزارت كشور گفت: با توجه به نبود زير ساخت هاي لازم در افغانستان متأسفانه روند بازگشت اتباع افغانستاني مقيم ايران به كشور خود بسيار كند است و عليرغم كند بودن روند، اين آمار رو به كاهش است .
احمد محمدي فر گفت : 97 درصد از پناهندگان افغانستاني مقيم ايران با سكونت در 14 استان كشور همانند شهروندان ايراني از امكان اشتغال و تحصيل برخوردارند.
وي با اعلام اينكه يكي از چالش هاي پيش رو در ايران در حوزه پناهندگان نياز به افزايش ظرفيت هاست افزود: در سال هاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي جمعيت متفاوتي از حضور پناهندگان افغانستاني در ايران داشتيم كه تا چهار ميليون نفر هم بالغ مي شد و در حال حاضر 850 هزار مهاجر افغانستاني و 28 هزار نفر از اتباع عراقي در 14 استان كشور و در بين شهروندان ايراني زندگي مي كنند .
مدير كل اتباع و مهاجرين وزارت كشور يادآور شد: خدمات رساني جمهوري اسلامي ايران در حوزه هاي بهداشتي و درماني و آموزشي و همچنين ارائه خدمات فرهنگي به مهاجرين افغانستاني مقيم ايران است.
محمدي فر گفت: براي حفظ غرور ملي پناهندگان افغانستاني نشست هاي فرهنگي و كارگاه هاي تخصصي با حضور هنرمندان و نخبگان اين كشور برگزار مي شود و در بخش خدمات قضائي و احقاق حقوق افراد هيچ تفاوتي بين شهروندان ايراني و افغانستاني در كشور ما وجود ندارد .
سيام**1058 /1449
۰ نفر