۳۱ خرداد ۱۳۹۵، ۱۲:۱۰
کد خبر: 82119336
T T
۰ نفر
شبيه ‌ساز نرم افزاري سامانه ستاره ياب نصير 1 طراحي شد

تهران- ايرنا- محققان دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي شبيه ‌ساز نرم افزاري سامانه ستاره ياب نصير 1 را به منظور تعيين موقعيت در طول روز با حمايت ستاد توسعه هوايي و هوانوردي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري طراحي كردند.

به گزارش روز دوشنبه گروه علمي ايرنا از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، محققان اين دانشگاه در ادامه توسعه سامانه ناوبري نجومي نصير 1 موفق به توسعه عملكرد اين سامانه شدند؛ در اين پژوهش همزمان با تعيين وضعيت سامانه هوايي، ستاره ياب نصير 1 قادر خواهد بود تا تعيين موقعيت را با دقت مناسبي انجام دهد.
از مهمترين مزاياي اين سامانه جايگزيني سيستم موقعيت يابي جهاني به صورت غيرفعال است، تعيين موقعيت در ادامه تعيين وضعيت با استفاده از اطلاعات زمان و شيب افق محلي، دقيق‌ترين سامانه‌ تعيين وضعيت ماهواره‌ها و ماهواره‌برها (دقتي بهتر از 30 ثانيه قوسي در هر سه كانال)، تعيين موقعيت با دقتي بهتر از 2 متر در شرايط مشاهده سرسو (azimuth)، جايگزيني غيرفعال براي سامانه موقعيت ياب جهاني GPS، بدون تاثير از اختلالات خارجي نيز از ديگر مزيت هاي اين سامانه عنوان شده است.
ابزار كمك ناوبري براي اصلاح اطلاعات وضعيت سيستم ناوبري اينرسي روي ماهواره‌ها، تعيين وضعيت ماهواره يا ماهواره بر در حالت گمشده در فضا، امكان تعيين وضعيت و موقعيت در زمان كوتاه (بهتر از 2 هرتز)، وزن كم، توان مصرفي پايين و قابليت مجتمع شدن با ساير سيستم‌ هاي ناوبري و تصويربرداري در طول موج مادون قرمز به منظور عملكرد در روز و شب ديگر مزاياي اين طرح است.
بهره‌برداران بالقوه اين طرح نيز شامل سازمان صنايع هوايي كشور، پروژه جنگنده به منظور جايگزيني GPS، سازمان صنايع دفاع (ساصد) به منظور تعيين موقعيت و شمال يابي روي زمين و توپخانه‌هاي ارتش، سازمان صنايع هوافضا براي تعيين موقعيت و شمال يابي موشكي و بالستيك، نيروي دريايي ارتش و سپاه به منظور موقعيت يابي ناوهاي جنگنده و تمام سازمان‌هاي نيازمند به موقعيت يابي كه در حال حاضر از اطلاعات GPS استفاده مي كنند، مي‌شوند.
شبنم يزداني، يكي از محققان طرح شبيه‌ساز نرم افزاري سامانه ستاره ياب نصير 1 در خصوص وضعيت اين سامانه در ديگر كشورها، گفت: تاكنون كشورهاي آمريكا، كانادا، چين و فرانسه در اين زمينه تحقيقاتي داشته اند و يك شركت آمريكايي نيز ادعاي ساخت و فروش آن را نيز دارد اما در منطقه هيچ كشوري در اين زمينه ورود نكرده و ايران اولين كشور است.
وي در مورد علت توليدنشدن نمونه ساخت اين سامانه در كشور، توضيح داد: با توجه به اينكه تامين قطعات اين سامانه در اين فاز از طرح، هزينه بر است، تاكنون ساخت آن صورت نگرفته و فقط ساخت شبيه ساز آن به اتمام رسيده كه در صورت تامين هزينه مي توانيم سيستم را نيز بسازيم.
يزداني گفت: با بررسي هاي صورت گرفته به اين نتيجه رسيده ايم كه امكان ساخت اين سامانه و فناوري آن در كشور فراهم است؛ از اين رو اميدوار هستيم با حمايت هاي آتي بتوانيم نمونه ساخته شده اي از اين سامانه را توليد كنيم.
علمي**1023**1834
۰ نفر