به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا اصغر آب خضر روز چهارشنبه در نشست خبری هفته افشای حقوق بشر آمریكایی افزود: با توجه به ادبیات زشت و اهانت آمیز دولتمردان آمریكا در مواجهه با حقوق بشر در ایران و سایر كشورها، چهره ضد حقوق بشری آنان را طی بررسی حوادث تیرماه بازخوانی می كنیم.
وی با اشاره به حوادث تیرماه از جمله سوءقصد به حضرت آیت الله خامنه ای در سال 60 و شهادت 72 تن از یاران انقلاب به تشریح برنامه های هفته افشای حقوق بشر آمریكایی پرداخت.
** برگزاری یادبود شهدای هفتم تیر در سرچشمه
قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی گفت: مراسم سی و پنجمین سالگرد فاجعه هفتم تیر كه شهید مظلوم آیت الله بهشتی به همراه 27 نماینده مجلس شورای اسلامی و 45 نفر از اعضای اجرایی قوه مجریه و دو تن از وزرای دولت به دست منافقان به شهادت رسیدند، در سراسر كشور برگزار می شود.
وی افزود: این مراسم در تهران به مدت دو روز از ساعت 17 و 30 دقیقه در ششم و هفتم تیرماه در یادمان شهیدان هفتم تیر (سرچشمه) برگزار می شود كه محمدجواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه و حشمت الله قنبری پژوهشگر تاریخ اسلام در این مراسم سخنرانی خواهند كرد.
آب خضر همچنین گفت: در ششم تیرماه نیز مراسم ویژه ای همراه با نماز و دعای شكرگزاری در مسجد ابوذر تهران برگزار می شود و سرتیپ پاسدار ابراهیم جباری فرمانده سپاه ولی امر بعد از نماز مغرب و عشاء سخنرانی خواهد كرد.
دیگر برنامه های اعلام شده از سوی قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی شامل دیدار خانواده شهدای هفتم تیر با رهبر معظم انقلاب در عصر پنجم تیرماه،مراسم عطرافشانی و نثار گل از ساعت 17 در قطعه شهدای هفتم تیر در بهشت زهرا(س) و همچنین سخنرانی مسئولان، قبل از خطبه های نماز جمعه در تهران و سراسر كشور است.
آب خضر افزود: در مركز 16 استان كشور كه شهیدی از شهدای هفتم تیر در آنجا مدفون هستند، مراسم ویژه گرامی داشت آنان و در 15 استان دیگر مراسم گرامی داشت شهدای ترور كه به دست گروهك تروریستی منافقین به شهادت رسیده اند، توسط ستادهای استانی برگزار می شود.
** انتشار كتاب عاشورای ایرانی
قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی گفت: زندگی نامه شهیدان فاجعه هفتم تیر با عنوان عاشورای ایرانی تجدید چاپ می شود.
وی با اشاره به برگزاری مراسم تجلیل از شهدای قوه مجریه در 12 سازمان دارای شهدای هفتم تیر گفت: در هشتم تیر علاوه بر برپایی مراسم گرامی داشت شهید محمد كچویی رئیس زندان اوین در بهشت زهرا (س) مراسم ویژه ای برای قربانیان و مصدومان سلاح های شیمیایی در شهرستان سردشت برگزار می شود.
این مقام مسئول افزود: در هشتم تیر سال 66 رژیم بعثی عراق با بمباران شیمیایی منطقه سردشت بیش از 110 نفر از مردم بی گناه این منطقه را به شهادت رساند و هشت هزار نفر نیز دچار مسمومیت شدند.
** هفتمین جنایت مرگبار جهان به دست آمریكا
وی جنایت آمریكا در سقوط هواپیمای مسافربری ایران در سال 68 را هفتمین جنایت مرگبار در تاریخ به دست آمریكا دانست و گفت: مراسم ویژه قربانیان سقوط هواپیمایی مسافربری در آب های خلیج فارس با گلباران محل حادثه و روی یكی از ناوهای ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار خواهد شد.
آب خضر، با اشاره به همكاری بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس، سازمان بسیج مستضعفین و سایر نهادها در راستای گرامی داشت قربانیان این جنایت آمریكا گفت: 66 نفر از 290 نفر سرنشین این هواپیما را كودكان تشكیل می دهند و 46 غیر ایرانی نیز در این جنایت به شهادت رسیدند.
** پویش پرویز پرستویی
وی با اشاره به راه اندازی پویش مردمی به منظور جلوگیری از برداشت غیرقانونی اموال ملت ایران در آمریكا گفت: پرویز پرستویی و برخی هنرمندان تلاش دارند طی نامه ای به بان كی مون دبیر كل سازمان ملل متحد اعلام كنند تا از این اقدام آمریكا جلوگیری كنند.
آب خضر همچنین گفت: موزه صلح تهران با نمایشی از دشمنی و جنایات شیمیایی و دیگر مصدومان، گوشه ای از حقوق بشر آمریكایی را به نمایش می گذارد.
** موج دوم حمله نرم به جنایات آمریكا در راه است
وی در پاسخ به خبرنگار ایرنا مبنی بر ضرورت بهره برداری از اسناد لانه جاسوسی برای افشای دیگر زوایای حقوق بشر آمریكایی كه رهبر معظم انقلاب بر آن تاكید دارند، اظهار كرد: موج دوم حمله نرم به جنایت های آمریكا در 13 آبان و در پایان سال در دهه فجر انجام خواهد شد و لذا به مسئولان مربوطه در لانه سابق جاسوسی آمریكا و ستاد 13 آبان در این زمینه تاكید كرده ایم.
** رویكرد برگزاری هفته حقوق بشر آمریكایی
قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی گفت: بازخوانی جنایات و افشای اقدامات ضد حقوق بشری آمریكا در ایران، آگاهی بخشی در خصوص سیاست های خصمانه آمریكا علیه انقلاب اسلامی و حمایت از گروه های تروریستی و همچنین معرفی چهره نفاق و سازمان تروریستی منافقین به عنوان ابزار دست استكبار جهانی از مهمترین رویكردهای برگزاری هفته حقوق بشر آمریكایی است.
** مروری بر پرونده حقوق بشر آمریكایی
آب خضر، در ادامه به بخش هایی از پرونده حقوق بشر آمریكایی اشاره كرد كه ستاد حقوق بشر نیز در گزارشی ویژه با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در نامگذاری هفته دوم تیر ماه به عنوان هفته حقوق بشر آمریكایی، موارد نقض حقوق بشر از سوی آمریكا را به شرح زیر برشمرده است.
1- ترور نافرجام رئیس جمهوری اسلامی ایران (مقام معظم رهبری) در ششم تیر سال 1360 كه به عنوان یكی از مهمترین حربه های آمریكایی ها و بازوهای اجرایی آنها در ایران برای متوقف كردن حركت انقلاب اسلامی است.
2- كودتای نوژه تلاشی عمده برای تغییر نظام پس از انقلاب اسلامی به شمار می رود. ستاد فرماندهی كودتا در پاریس متشكل از سران سابق رژیم شاه بودند كه از ایران گریخته بودند.
3- انفجار در دفتر حزب جمهوری اسلامی در 7 تیرماه 1360 منجر به شهادت بیش از هفتاد تن از مسوولان جمهوری اسلامی ایران از جمله شهید بهشتی، دبیركل حزب و رییس دیوان عالی كشور، چهار تن از وزرای كابینه دولت و 23 نماینده مجلس شد.
4- ترور شهید صدوقی در 11 تیرماه 1360: شهید صدوقی به دلیل تاثیرگذاری فراوان در جریان انقلاب اسلامی، به شدت مورد خشم دشمنان انقلاب قرار داشت و چندبار نیز مورد سوء قصد قرار گرفت. سرانجام در ماه مبارك رمضان مصادف با یازدهم تیرماه سال 1360 بعد از نماز پرشكوه جمعه، مورد حمله انتحاری یكی از عوامل گروهك منافقین قرار گرفت و به شهادت نائل شد. در این عملیات تروریستی، علاوه بر شهید آیت الله صدوقی، تعدادی از پاسداران محافظ ایشان مجروح شده و سه نفر از نمازگزاران نیز مظلومانه به شهادت رسیدند.
5 - بمباران شیمیایی سردشت در 7 تیرماه 1366: نیروی هوایی عراق در 7 تیرماه 1366 با استفاده از بمب های شیمیایی كه با كمك آمریكا و كشورهای اروپایی آن ها را تولید می كرد، چهار نقطه پرازدحام شهر سردشت (از توابع استان آذربایجان غربی) را بمباران كرد. در این حمله شیمیایی، 110 نفر از ساكنان غیرنظامی شهر شهید و هشت هزار نفر دیگر نیز در معرض گازهای سمی قرار گرفتند و مجروح شدند.
6- ساقط كردن هواپیمای مسافربری ایران در 12 تیرماه 1367: پرواز مسافربری شماره 655 شركت هواپیمایی ایران ایر در 12 تیرماه 1367 از بندر عباس به مقصد دبی در حركت بود كه با شلیك موشك هدایت شونده از ناو یواس اس وینسنس متعلق به نیروی دریایی ایالات متحده آمریكا بر فراز خلیج فارس سرنگون شد و تمامی 290 سرنشین آن كه شامل 46 مسافر غیرایرانی و 66 كودك بودند، جان باختند.
این جنایات از نظر میزان تلفات انسانی، جزء یكی از جنایات مرگبار هوایی تاریخ است. آمریكا هرگز بابت این جنایت خود عذرخواهی نكرد و هیچ كدام از خدمه ناو وینسنس نیز تحت پیگرد قرار نگرفتند؛ حتی ویلیام راجرز، فرمانده ناو جنگی آمریكا در پایان خدمت خود مدال شجاعت گرفت.
** فهرستی از شش دهه جنایات آمریكا علیه ملت ایران
در هر دوره از حیات انقلاب اسلامی، آمریكایی ها سعی كرده اند برای تضعیف و براندازی جمهوری اسلامی در یكی از حوزه های امنیتی، نظامی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی وارد شده و تمامی تلاش و امكانات را در راستای اهداف شوم خود به كار گیرند. در زیر به اهم این جنایات از جمله مربوط به قبل از انقلاب اسلامی اشاره می شود:
1 - جنایات آمریكا قبل از انقلاب اسلامی: نقش مهم و اصلی آمریكا در طراحی و اجرای كودتای 28 مرداد 1332، نقش و كمكهای امنیتی و آموزشی آمریكا در راه اندازی و اداره سازمان مخوف ساواك، حمایت شدید آمریكا از سركوب مخالفان رژیم شاه و اعتراضات مردمی، مخالفت با ملی شدن صنعت نفت و تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای امنیت به همراه انگلیس، طراحی كودتای ناموفق نظامی با مأموریت مخفی ژنرال هایزر درسال 1357.
2 - جنایات آمریكا در فاصله پیروزی انقلاب اسلامی و آغاز جنگ تحمیلی: رها كردن پروژه های صنعتی متعدد علیرغم انعقاد قراردادهای قانونی و أخذ هزینه های آن ها، طراحی نقشه تجزیه ایران و حمایت از گروههای تجزیه طلب، اعمال تحریم اقتصادی پس از تسخیر لانه جاسوسی آمریكا در تهران و دستور قطع خرید نفت از ایران و دستور توقیف همه دارایی های دولت ایران در آمریكا، طراحی اقدام نظامی برای نجات گروگان ها و بمباران پایگاه های هوایی سراسر ایران در اردیبهشت 1359 و شكست آن در جریان واقعه طبس، بمباران تأسیسات نفتی ایران در دوران جنگ تحمیلی.
3 - جنایات آمریكا در دوران جنگ تحمیلی: تشویق و تحریك عراق به آغاز جنگ تحمیلی در شهریور 1359 و حمایت همه جانبه از رژیم صدام، بكارگیری خط مشی براندازی و مهار علیه ایران، حمایت از تحركات تجزیه طلبانه در آذربایجان، خوزستان، كردستان و...، ارائه كمك های وسیع مالی، تسلیحاتی و اطلاعاتی به عراق در جنگ تحمیلی، مجهز ساختن عراق به سلاح های شیمیایی و میكروبی، حمله به سكوهای نفتی ایران در سال 1366، حمله به چند فروند از ناوگان دریایی ایران در خلیج فارس در سال 1366.
4 - جنایات آمریكا پس از دوران جنگ تحمیلی: اتخاذ و تشدید تحریم های ظالمانه و غیرقانونی علیه ملت ایران، قرار دادن ایران در فهرست حامیان تروریسم، اعمال سیاست مهار دوگانه علیه ایران در سال 1372، تصویب بودجه در كنگره آمریكا برای براندازی جمهوری اسلامی ایران، طراحی و حمایت از قطعنامه های متعدد علیه وضعیت حقوق بشر در ایران، اتهام محور شرارت به ایران، طراحی تهاجم و شبیخون فرهنگی علیه جمهوری اسلامی ایران، تلاش فزاینده برای محروم ساختن ملت ایران از دانش و فناوری صلح آمیز هسته ای، كمك و حمایت از ترور دانشمندان هسته ای ایران، حمایت فعال و همه جانبه از گروه های تروریستی فعال علیه ملت جمهوری اسلامی ایران.
فراهنگ**1003**9314**1027
قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی:
افشای حقوق بشر آمریكایی وظیفه همه آزادگان است
۲ تیر ۱۳۹۵، ۱۱:۵۷
کد خبر:
82122220
تهران-ایرنا - قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با اعلام ویژه برنامه های هفته بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریكایی -ششم تا دوازدهم تیر- گفت: افشای حقوق بشر آمریكایی وظیفه همه آزادگان است.