۲ تیر ۱۳۹۵، ۱۵:۰۲
کد خبر: 82122659
T T
۰ نفر
جایگاه های دفن زباله كردستان فاقد استانداردهای لازم هستند

سنندج- ایرنا- مدیركل حفاظت از محیط زیست كردستان گفت: جایگاه های زباله استان تنها به محلی برای تلنبار پسماندها تبدیل شده است و استانداردهای لازم در این جایگاه ها رعایت نمی شود.

عبدالوحید ریاضی فر روز چهارشنبه در كارگروه پسماند استان در سنندج افزود: هیچكدام از جایگاه های سطح استان گزارش ارزیابی ندارند چون جایگاه ها از زمانی ایجاد شده اند كه بحث ارزیابی مطرح نبوده است اما از این پس هر جایگاه جدیدی كه انتخاب می شود باید گزارش ارزیابی داشته باشد.
وی با اشاره به سنندج كه از تولید پسماند بالاتری نسبت به شهرهای دیگر برخوردار است، گفت: در مورد فنس كشی، شیرابه و دیگر مشكلات جایگاه دفن زباله شهرداری سنندج باهرا به شهرداری تذكر داده ایم اما همه مسائل به تامین اعتبار باز می گردد.
وی افزود: شهرداری سنندج به عنوان مهمترین شهرداری استان وقتی كمبود اعتبار دارد مطمئنا وضعیت شهرداری دیگر استان بدتر است.
ریاضی فر اظهار كرد: در استان كردستان سالیانه 416 هزار و 48 تُن پسماند عادی تولید می شود كه 339 هزار و 48 تُن آن مربوط به بخش شهری و 77 هزار تُن نیز مربوط به بخش روستایی است.
مدیركل حفاظت از محیط زیست كردستان گفت: 761 روستای استان دارای جایگاه زباله هستند و 937 روستا نیز جایگاه زباله ندارند.
وی در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: برای محیط زیست كردستان مشخص نیست واحدهای صنعتی چگونه پسماندهای خود را مدیریت می كنند.
ریاضی فر به زباله های پلاستیكی همچون نایلون و نایلكس اشاره كرد و گفت: این نوع پلاستیك ها به دلیل ارزان بودن تولید بالایی دارند و به سرعت نیز در چرخه بازار توزیع می شوند اما مصرف كیسه های پلاستیكی از این جنس به یك معضل تبدیل شده است.
وی این پلاستیك ها را یكی از آلوده كننده های شدید محیط زیست دانست كه به خاطر سبك بودن در محیط های مختلفی نیز پخش می شوند.
ریاضی فر با بیان اینكه نیمه عمر این كیسه های پلاستیكی 300 سال است، افزود: متاسفانه این كیسه ها تا چندین كیلومتر خارج از شهر نیز در طبیعت دیده می شوند.
او بر آموزش جامعه برای كاهش استفاده از كیسه های پلاستیكی تاكید كرد و گفت: باید این كار را از خود شروع كنیم و مصرف این نوع كیسه ها را كاهش دهیم.
مدیركل حفاظت از محیط زیست كردستان به لامپ های دارای جیوه نیز اشاره كرد و گفت: باید جمع آوری این لامپ ها مدیریت شود و آن را جدی بگیریم.
وی با بیان اینكه این لامپ ها به شدت محیط زیست را آلوده می كنند، افزود: قانون بر آموزش و اطلاع رسانی در این رابطه تاكید زیادی كرده است.
وی میزان پسماندهای عفونی استان كردستان را نیز 870 تُن بیان كرد و ادامه داد: این پسماندها توسط 16 بیمارستان و مراكز بهداشتی و درمانی تولید می شود.
ریاضی فر تاكید كرد كه باید بر مطب ها و كلینیك ها در زمینه جمع آوری پسماندهای عفونی نظارت بیشتری صورت گیرد.
** مسولین مانع اخلال در كار جایگاه جدید زباله قروه شوند
شهردار قروه نیز در این نشست با اشاره به اینكه برخی از اهالی روستای شیخ جعفر قروه از فعالیت جایگاه جدید زباله این شهر جلوگیری می كنند از مسوولین خواست مانع اخلال در كار این جایگاه شوند.
حسین پروندی افزود: تجهیزات گران قیمتی برای كمپوست در این جایگاه خریداری شده بود كه به خاطر همین مشكلات تنها سه ماه فعال بود.
وی ادامه داد: برای این جایگاه از محیط زیست و منابع طبیعی مجوز لازم گرفته شده است اما برخی از اهالی روستای شیخ جعفر در نزدیكی این جایگاه با فعالیت آن مخالفت می كنند.
وی گفت: اكنون ما مجبور به استفاده از جایگاه قدیمی زباله كه مربوط به سال 80 بوده است شده ایم.
پروندی افزود: با توجه به وجود هزار و 700 حلقه چاه عمیق و اراضی حاصلخیز كشاورزی در قروه، در جانمایی مكانی دیگر نیز ناموفق بوده ایم.
وی با اشاره به اینكه روزانه 70 تا 75 تُن زبلاله در قروه تولید می شود گفت: كسی برای تفكیك زباله ها در قروه سرمایه گذاری نمی كند.
شهردار قروه با بیان اینكه نیاز به 110 میلیارد تومان برای بازیافت این میزان پسماند وجود دارد، افزود: یك شركت از همدان تنها 30 درصد از این پسماند را بازیافت می كند.
6108/1904