به گزارش گروه اخبارعلمی ایرنا از نیچر، محققان سالها است كه به دنبال روش های كارآمد برای تبدیل نور خورشید به انرژی هستند. گیاهان به دلیل خاصیت فتوسنتز، بیشترین توانایی را در این راستا دارند. محققان موسسه تحقیقاتی كارلسروهه (KIT) در آلمان پس از مشاهده گلبرگ های گل رز در میكروسكوپ الكترونی دریافتند كه سلول های گلبرگ خواص اپتیكی ویژه ای دارند.
این نانوساختار دارای برجستگی هایی شبیه دندانه هستند كه به صورت رندوم (تصادفی) روی سطح آن قرار گرفته اند. این برجستگی ها علاوه بر جذب فوق العاده نور، در گرده افشانی حشرات نیز نقش دارند.
محققان با استفاده از یك پلیمر سیلیكونی، گلبرگ گل رز را با تمام ویژگی های آن شبیه سازی كرده اند. این پلیمر سیلیكونی عملكردی شبیه قالب دارد. سپس چسب شفاف اپتیكی روی این قالب ریخته می شود و در معرض نور ماورای بنفش قرار می گیرد.
محصول نهایی یك لایه شفاف مشابه گلبرگ رز است كه كارایی سلول های خورشیدی را 12 درصد افزایش می دهد. هرچه دقت قالب گیری از گلبرگ بیشتر باشد، كارایی محصول نهایی بالاتر است.
قرار است به زودی از این فناوری در ساخت سلول های خورشیدی استفاده شود.نتایج این تحقیقات در نشریه Advanced Optical Materials منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1440
تهران-ایرنا- محققان با الهام از گلبرگ های گل رز، موفق به ساخت كارآمدترین سلول خورشیدی شدند.