محسن صالح نیا شنبه شب در نشست ستاد تسهیل امور واحدهای تولیدی خراسان رضوی در محل یكی از واحدهای قطعه ساز مشهد افزود: قرار است ستادهای استانی تسهیل امور واحدهای تولیدی رسیدگی به واحدهای بزرگ صنعتی و عارضه یابی آنها را نیز مدنظر قرار دهند.
وی ادامه داد: یكی از پروژه هایی كه امسال در قالب برنامه اقتصاد مقاومتی برای هر یك از دستگاههایی اجرایی تعریف و ابلاغ شده فعالسازی 10 هزار واحد كوچك و متوسط نیمه تعطیل یا تعطیل از طریق پرداخت تسهیلات است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: به همین منظور در ستاد ملی تسهیل امور واحدهای تولیدی مقرر شد 10 درصد از منابع مالی كه قرار است به بخش صنعت تخصیص یابد به میزان 160 هزار میلیارد ریال تا 240 هزار میلیارد ریال به واحدهای كوچك و متوسط پرداخت شود.
وی افزود: در نشست هفته پیش كارگروه ملی رفع موانع تولید مصوبات ستادهای استانی تسهیل بررسی و مقرر شد با تشخیص و صلاحدید آنها بخشی از تسهیلات نیز به واحدهای بزرگ و بیش از 100 نفر اشتغال اختصاص یابد.
* تسهیلات به 24 واحد بزرگ تولیدی خراسان رضوی
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: 24 واحد تولیدی بزرگ خراسان رضوی كه نیاز آنها به سرمایه در گردش توسط ستاد تسهیل استان تایید شد، در كارگروه ملی رفع موانع تولید بررسی و برای دریافت تسهیلات به بانكها معرفی می شوند.
وی افزود: نگرانی فعلی ما درباره بانكهاست لذا كارگروه ملی رفع موانع تولید باید مصوبات لازم را برای همراهی بانكها در پرداخت تسهیلات به واحدها داشته باشد.
راضیه علیرضایی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: از 724 واحد تولیدی مشكلدار در استان كه در سایت بهین یاب ثبت نام كردند 24 واحد تولیدی دارای بیش از 100 نفر اشتغال بودند كه براساس دستورالعمل موجود در عارضه یابی واحدهای كوچك و متوسط مشمول دریافت تسهیلات نمی شدند.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: نتایج عارضه یابی نشان داد 27 واحد تولیدی معادل 37 درصد از كل واحدها در خراسان رضوی كمبود سرمایه در گردش، 12 واحد معادل 16 درصد مشكل ساختار مدیریتی و 9 واحد معادل 11 درصد مشكل فرسودگی خط تولید دارند.
حسن حسینی افزود: همچنین عارضه یابی نشان داد هشت واحد معادل 10 درصد از كل واحدها مشكل با دوایر دولتی، 11 واحد معادل 15 درصد مشكل كمبود بازار ناشی از ركود، پنج واحد معادل هفت درصد دارای مشكل انرژی و سه واحد معادل چهار درصد مشكل تامین مواد اولیه دارند.
* تامین منابع مالی تولیدكنندگان پیشتاز در بازسازی
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین گفت: تولیدكنندگانی كه برای توسعه ساخت داخل كشور و بازسازی خط تولید خود پیشتاز باشند تامین منابع مالی مورد نیاز آنها در اولویت قرار می گیرد.
صالح نیا ادامه داد: هفته گذشته نرخ سود سپرده ها كاهش یافت و به همین ترتیب كاهش نرخ سود تسهیلات نیز در دست پیگیری است.
وی در ادامه پیرامون تلاش برای كاهش واردات تولیدات مشابه ساخت داخل نیز گفت: از آنجا كه نرخ ارز تغییر زیادی نكرده اما نرخ هزینه تولید افزایش یافته هزار و 300 قلم كالا از پارسال مشمول استفاده از ارز با نرخ متقاضی شده اند كه به كاهش واردات كمك می كند.
7489/1858
معاون وزیر صنعت:
كمك به تامین منابع مالی صنایع فقط مشمول واحدهای كوچك نمی شود
۶ تیر ۱۳۹۵، ۸:۳۰
کد خبر:
82126484
مشهد- ایرنا- معاون امور اقتصادی و صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: كمك به تامین منابع مالی و سرمایه در گردش از طریق پرداخت تسهیلات فقط به واحدهای كوچك و متوسط مشكلدار در كشور اختصاص ندارد.