۶ تیر ۱۳۹۵، ۹:۵۲
کد خبر: 82126635
T T
۰ نفر
كاوش هاي باستان شناسي در محوطه هاي تاريخي آذربايجان غربي از سرگرفته شد

اروميه- ايرنا- مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي گفت: پس از چهار سال توقف، كاوش هاي باستان شناسي در محوطه هاي تاريخي استان از سرگرفته شد.

به گزارش ايرنا، جليل جباري روز شنبه در حاشيه كاوش باستان شناسي در يكي از تپه هاي تاريخي اطراف شهرستان خوي اظهار كرد: كاوش هاي باستان شناسي در محوطه هاي تاريخي استان گامي مهم در جهت شناخت و معرفي ارزش هاي فرهنگي، تاريخي و هنري به يادگار مانده گذشتگان اين خطه در شمال غرب كشور است.
وي افزود: با توجه به اولويت بندي و حمايت هاي صورت گرفته از طرف پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، اين اداره كل در پنج محوطه تاريخي استان در شهرستان هاي اروميه، خوي، مياندوآب و سردشت كه پيش از اين مطالعات اوليه در روي اين تپه ها صورت گرفته بود، از اوايل خرداد ماه امسال اقدام به كاوش كرده است.
مديركل ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي بيان كرد: اين محوطه ها مربوط به دوره هاي مختلف تاريخي بوده كه با توجه به وجود آثار و بقاياي مربوط به دوره هاي پارينه سنگي و مفرغ، براي شناخت تاريخي آذربايجان غربي و ظرفيت هاي باستاني آن از اهميت زيادي برخوردار است.
وي گفت: اين مطالعات براي حفاظت از آثار تاريخي منطقه بسيار حياتي و مهم است.
وي افزود: عمليات كاوش اين محوطه هاي تاريخي با همكاري 30 نفر باستان شناس در پنج محوطه تاريخي از خرداد ماه شروع شده و تا دهم تير ماه سال جاري ادامه دارد.
استان آذربايجان غربي از نظر آثار باستاني و تاريخي از استان هاي مطرح در كشور محسوب مي شود به طوري كه از يك هزار و 500 اثر تاريخي ثبت شده در فهرست آثار ملي كشور در اين استان، يك هزار و 200 اثر مربوط به محوطه ها و تپه هاي تاريخي و باستاني است.
تعيين حريم محوطه هاي تاريخي اولين هدف آغاز كاوش هاي باستان شناسي در آذربايجان غربي است.
در شهرستان خوي نزديك به 200 اثر تاريخي در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.
7128/1905