امير محمد رضايي روز يكشنبه به مناسبت فرارسيدن هفتم تير، سالروز بمباران شيميايي سردشت توسط رژيم بعثي عراق در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: صدام در طول هشت سال جنگ تحميلي در دوره هاي مختلفي از سلاح هاي شيميايي و ميكروبي عليه ملت ايران استفاده كرد و جنايت هاي بزرگي از طريق همين سلاح ها نيز بر روي مردم نظامي و غيرنظامي وارد آورد.
وي ادامه داد: با وجود ممنوع بودن استفاده از چنين سلاح هايي در كنوانسيون هاي بين المللي و منع به كارگيري آن، قدرت هاي بزرگ جهان از جمله آمريكا و آلمان با پشتيباني و فروش آن به عراق، با سكوت معنادار خود در اين زمينه حمايت بزرگي از اين عمل جنايتكارانه به عمل آوردند.
امير رضايي با بيان اينكه رژيم بعثي عراق در طول هشت سال دفاع مقدس، 252 مرتبه از سلاح هاي هسته اي و ميكروبي عليه ايران استفاده كرد، افزود: نخستين بار اين سلاح ها در دي ماه سال 59 و در منطقه ميمك مورد استفاده قرار گرفت و پس از آن در مناطق مختلف از جمله اهواز، دزفول، بانه و خرمشهر نيز مورد استفاده قرار گرفت اما تلخ ترين و ظالمانه ترين چهره آن در حلبچه و سردشت به وقوع پيوست.
وي در ادامه به دوره هاي مختلف استفاده عراق از اين نوع سلاح ها در تهاجم نظامي عليه ايران اشاره و يادآور شد: رژيم بعثي آن كشور در اوايل جنگ تا آزادسازي خرمشهر با هدف آشنايي با سلاح هاي شيميايي و نيز ارزيابي عكس العمل جهانيان، از تير ماه سال 61 تا 65 با هدف مقابله با عمليات هاي تهاجمي و آفندي رزمندگان و خنثي كردن تهاجم و يورش هاي غيور مردان و رزمندگان اسلام و كاهش توان رزمي آنان و در نهايت از سال 65 تا 67 براي مجبور كردن ما به مذاكره، به استفاده از اين سلاح ها ادامه داد.
وي، ريشه انجام چنين جنايت هايي را در نفس انسان هايي دانست كه به هيچ دين و مذهبي اعتقاد نداشته و گفت: هدف صدام از استفاده اين نوع سلاح هاي شيميايي ايجاد رعب، وحشت و تضعيف روحيه در بين سپاه اسلام بود كه هيچگاه به آن دست نيافت.
وي ادامه داد: از نگاهي ديگر اين اقدام جنايتكارانه با شهادت 118 غير نظامي و مجروح شدن 8 هزار تن از غيرنظاميان شهر سردشت فاجعه غم انگيزي را رقم زد كه تبعات جبران ناپذير آن پس از گذشت 29 سال، همچنان براي ما ملموس است.
وي از جانبازان شيميايي به عنوان مظلوم ترين بازماندگان هشت سال دفاع مقدس ياد و اضافه كرد: جانبازان با روحيه سلحشوري و رزمندگي خود در دوران دفاع مقدس عزت، شرف و سربلندي ايران اسلامي را براي ما به ارمغان آوردند.
فرمانده قرارگاه عمليات لشگر 16 زرهي قزوين در پايان اضافه كرد: امروز با گذشت سال هاي زيادي از اين حادثه بزرگ، تاثير آن به واسطه انتشار سندهايي از سوي محققان بي طرف دنيا بر جهانيان روشن شده كه حقانيت و مظلوميت شهدا و مجروحان اين حادثه را اثبات مي كند.
نيروي هوايي عراق هفتم تيرماه سال 66 با استفاده از بمبهاي شيميايي در چهار نقطه پر ازدحام شهر سردشت از توابع استان آذربايجان غربي بيش از 100 غيرنظامي اين شهر را به شهادت رساند و هشت هزار نفر ديگر نيز در معرض گازهاي سمي قرار گرفته و مسموم شدند.
7388/8054
فرمانده قرارگاه لشگر 16 زرهي قزوين:
بمباران سردشت از حوادث تلخ قرن معاصر بود
۶ تیر ۱۳۹۵، ۱۴:۳۰
کد خبر:
82127166
قزوين - ايرنا - فرمانده قرارگاه عملياتي لشگر 16 زرهي استان قزوين، بمباران شيميايي سردشت را از بحث برانگيزترين حوادث تاريخ جنگ هاي معاصر ياد كرد و گفت: اين حادثه از تلخ ترين حوادث قرن معاصر و در رديف بمباران اتمي هيروشيما و ناكازاكي از سوي آمريكائيان در ژاپن بود.