به گزارش دريافتي دوشنبه ايرنا، مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان فارس در حاشيه اين آيين با اشاره به اينكه، نگارش از ديد گاه مورخين و زبان شناسان سبقه پنج هزارساله دارد، گفت: كماكان نسبت به تقدم و تاخر زبان و نگارش، فاصله زيادي وجود دارد و مدت زمان چند ده هزارساله مي توان براي آن در نظر گرفت.
بنا بر گزارش پايگاه اطلاع رساني و روابط عمومي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان فارس، بهزاد مريدي افزود: ارتباطات از طريق نوشتار شكل گرفته است و نشانه ها آرام آرام جايشان را به كلام دادند و آن چيزي شد كه امكان ارتباط در ملل مختلف با رويكردها و نگاه هاي متفاوت را ايجاد كرد و امروزه نه تنها ارتباطات از طريق نگارش امكان پذير شده، بلكه روح حاكم بر نوشتار هم مي تواند منعكس كننده بسياري از تفكرات باشد.
دبير شوراي فرهنگ عمومي استان اظهار داشت: نظم دهي و چينش كلمات در نگارش، نشان از روح مستتر در آن كلمات است و شخصيت ها را نيز نمايان مي سازد و عده اي معتقدند كه از روي امضاي آدمها مي توان به روحيات درونيشان پي برد و همچنين بر نحوه نگارش، ميزان فشار قلم و دوات بر كاغذ نيز مي توان به اين تاثير پي برد، كه امروزه در روانشناسي شخصيت و زبان شناسي نوسط بسياري از دانشمندان اين اصل مطرح شده است.
اين مقام فرهنگي فارس بيان داشت: روح آرامي كه هنرمندان خوشنويس در طول نگارش به دست مي آورند، بواسطه توليد آثار هنري مي باشد و به خاطر نظم بخشي كلمات، ذهني منظم نيز پيدا كرده و شايد اين آرامش نشان از آن نظمي است كه ايجاد شده است. يكي از آرامترين، منظم ترين و بادقت ترين هنرمندان، خوشنويسان هستند كه بر مي گردد به چينش و حركت دوات و قلم بركاغذ، كه اين توانسته به شخصيتشان نيز سرايت كند.
مدير كل فرهنگ و ارشاد فارس با تاكيد براينكه كارهاي هنري كه در آن نگاه فردي وجود داشته باشد در دراز مدت ممكن است به يك ركود فردي بيانجامد، تصريح داشت: اين يك خطر محسوب مي شود، چون بعضا به ركود يك مجموعه هم تبديل خواهد شد و عدم تشكيل يك كار گروهي و انجمني مي تواند خسران ايجاد كند، زيرا همه افراد بيشتر در يك فضاي جمعي قادر خواهند بود تا شور و نشاط را با همراهي ديگران بوجود آورند.
مريدي بيان كرد: نسل جوان در كنار جمع و گروه، داراي انگيزه، اشتياق و جريان هنري مي شود و توجه به نمايشگاه ها و فعاليت هاي گروهي در انجمن ها و نگاه شورايي داشتن مي تواند به اين مقوله كمك شاياني نمايد تا در كنار رشد فردي هنرمندان، توجه ما به رشد جمعي براي جذب مشتاقان به فراگيري هنر نيز افزايش يافته و خداي ناكرده به ركود و عدم استقبال از هنرهاي انفرادي تبديل نشود.
اين استاد دانشگاه ادامه داد: نگاه فردگرايانه در حوزه هاي تجسمي و خوشنويسي و كارهاي فردي، باعث مي گرد تا زنگ خطر بسيار بزرگي بصدا در آيد و ما را متوجه اين هشدار كند كه تشكيل انجمن ها را در اولويت دانسته داراي اهميت بسزايي بدانيم و در قالب كارهاي گروهي به كار بپردازيم تا با اين حركت از حوزه انفال و فرد گرايي خارج شويم و باعث و باني حمايت و سرپا نگه داشتن هنر باشيم، تا همانند حوزه هاي سينمايي، تئاتر و موسيقي، لذت كار جمعي بتواند انگيزه ها و شوق لازم براي حفظ و اهميت دادن بيشتر به هنر را با خود به همراه آورد.
مديركل فرهنگ و ارشاد فارس ابراز داشت: كار جمعي و گروهي حوزه انگيزشي را افزايش مي دهد و ما را به اين نقطه سوق خواهد داد كه تفاوت بين توليد هنر در ميان جمع و همراهان هنري چقدر با خلق اثر در خلوت فردي، تفاوت خواهد داشت و در گروه حتما هنرمند را بيش ازپيش داراي انگيزه هاي لازم براي ادامه مسير توسط خود و تاثيرگذاشتن بر ديگران مي كند و متاثر از محيط و فضاي جمعي است كه اين حركت آغاز خواهد شد.
مريدي بيان كرد: انجمن خوشنويسان شيراز با اين همه پتانسيل مي تواند به راحتي در اين مسير گام هاي موثر و مفيدي را بوجود آورده و با وجود استادان و دانش آموختگاني كه طي سال ها تربيت كرده، قادر است تا نمونه جدي و موفق از جمعيت هاي گوناگون را با خود همراه كند تا اين امر با كار و تلاش گروهي محقق شود.
رئيس انجمن خوشنويسان استان فارس نيز در اين آيين با اشاره به تفاوت هاي مراسم «مشق قدر» امسال با سالهاي قبل گفت: در همكاري كه مسئولان فرهنگي آستان مقدس احمدي و محمدي و فرهنگ و ارشاد فارس داشته اند، فضاي فرهنگي مناسبي در اختيار گذاشته شده و از لحاظ استقبال هنرمندان خوشنويس، كيفيت كار و امكانات دار القرآن حضرت شاهچراغ (ع) به لحاظ نور پردازي و تجهيزات كاملي كه فراهم آورده، توانسته بر كيقيت توليد آثار و حضور مشتاقانه خوشنويسان بيافزايد.
مجيد چيزفهم دانشمنديان، با اشاره به اينكه پيدايش خط و خوشنويسي از ابتدا به خاطر نگارش و كتابت زيباي آيات قرآن و اشعار زيباي ادبي بوده است، گفت: هنر ياد شده براي به نمايش در آوردن متون و آيات قرآن به كار مي رفته و براي زيبا تر نوشتن، تبت و چاپ كتابها بويژه قرآن كريم كاربرد مستمري داشته و دارد و اگر خوشنويسي نبود شايد خيلي از اين مطالب با اهميت در تاريخ نمي ماند و ثبت هم نمي شد.
وي با تاكيد براينكه آثار اين مراسم در رشته هاي نستعليق، ثلث، نسخ، نستعليق شكسته و نقاشي خط به رشته تحرير در شب قدر مي پردازد، تصريح كرد: شب ٢٣ ماه رمضان نيز مراسم بداهه نويسي ١٠٠ خوشنويس در تالار حافظ فرهنگ و ارشاد فارس برگزار خواهد شد كه از نام هاي خداوند و آيات قرآن بر گرفته مي شود.
رئيس انجمن خوشنويسان استان فارس با اشاره به برگزاري مراسم «مشق قدر» در ايام شب قدر، گفت: اين مراسم براي نخستين بار در 2 شب قدر برگزار مي شود و هنرمندان حاضر بيش از ٢٠ سال است كه با اين سنت حسنه در شبهاي احيا از ساعت ٩ شب تا سحرگاه، احياي خودشان را در واقع با نوشتن آيات قرآن همزمان با پخش و برگزاري مراسم ويژه در حرم احمد ابن موسي(ع)، ادا مي كنند.
چيزفهم دانشمنديان، رئيس انجمن خوشنويسان استان فارس با اشاره به برگزاري مراسم «مشق قدر» در ايام شب قدر گفت: اين مراسم از ساعت ٢٢ در شب ٢١ ماه مبارك رمضان با حضور يك صد نفر از خوشنويسان شيرازي، در دارالقرآن حرم مطهر حضرت شاهچراغ (عليه السلام) آغاز شده و در شبهاي قدر ادامه دارد.
وي با اشاره به اينكه در مراسم «مشق قدر» خوشنويسان آيات قرآني و احاديث را به رشته تحرير در مي آورند، يادآور شد: آثار برگزيده پس از داوري در مجموعه اي به زيور طبع آراسته مي شود و امسال براي نخستين بار است كه «مشق قدر» در ٢ شب قدر برگزار مي شود.
2027 / 1876
شيراز- ايرنا- حرم مطهر حضرت احمد بن موسي شاهچراغ (ع) شب هاي قدر 19 و 21 رمضان ميزبان هنرمندان و استادان خوشنويس شيرازي در آييني با نام 'مشق قدر' بود و اعلام شد كه آثار هنرمندان پس از داوري در مجموعه اي به زيور طبع آراسته مي شود.