۸ تیر ۱۳۹۵، ۱۹:۲۴
کد خبر: 82129604
T T
۰ نفر
جهانگیری: نظام بانكی باید در جهت تولید و تولید كنندگان حركت كند

تهران - ایرنا - معاون اول رئیس جمهوری با تاكید بر ضرورت حمایت از تولید داخل گفت: نظام بانكی باید در جهت تولید و تولید كنندگان حركت كند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، اسحاق جهانگیری این مطلب را عصر سه شنبه در نشستی با مدیران واحدهای صنعتی و تولیدی شهرستان رباط كریم در شهرك صنعتی پرند بیان كرد.
وی افزود: توان دولت در جهت برداشتن موانع نظام بانكی هم باید در این جهت حركت كند.
جهانگیری خطاب به مدیران واحدهای تولیدی گفت: شما تولید باكیفیت و رقابتی داشته باشید و اشتغالزایی كنید، بنده هم از طرف دولت این اطمینان را می دهم كه آنچه در توان دولت است بیاید به صحنه تا مشكلات شما را حل كند. اقتصاد مقاومتی یعنی همین كه همه ما همت كنیم تا موانع پیش روی تولید و تولید كننده را برداریم.
وی با بیان این كه نظام بانكی هم باید در این راستا حركت كند گفت: البته من می دانم كه دوستان نظام بانكی این خواسته را محقق می كنند اما به هر حال در هر جا كه می رویم یك مطالبه جدی صنعتگران، مسایل تامین مالی است.
معاون اول رئیس جمهوری به بازدیدهای خود از صنایع كشور اشاره و اظهار كرد: برداشت من از صنعت ایرانی این است كه دارد جفای بزرگی به صنعت و تولید كشور می شود و این فضای مبهم، تیره و تاریكی كه هیچ كس نمی داند آینده چگونه است و سرنوشت تولید و سرنوشت كار اقتصادی چیست به طور كلی این فضا را به ضرر كشور می دانستم و می دانم؛ به مقطعی رسیده ایم كه بیش از گفتن، ضرورت رفتن به صحنه است.
جهانگیری با اشاره به این كه در شهرك صنعتی پرند از 308 واحد صنعتی، 303واحد به تولید رسیده است افزود: صنعتگران كشور منابعشان را همینطور در فضای مبهم به كار نگرفته اند، اینها حاصل دسترنج و عمرشان را آورده اند و فعالیت می كنند؛ بنابراین برای یك صنعتگر هیچ چیز بهتر از این نیست كه یك فضای مناسبی درست شود كه بتواند در آن تولید و سرمایه گذاری كند.
وی یادآوری كرد: امروز هیچ ایرانی دلسوزی نیست كه به ایران و آینده آن علاقه مند باشد و اقدامی كه می تواند در جهت تولید و سرمایه گذاری انجام ندهد. هیچ كاری واجب تر از آن نیست.
جهانگیری افزود: امروز ما به كشور قدرتمند و ایران باثباتی نیاز داریم. ما امروز می دانیم در منطقه ای قرار گرفته ایم كه ملتهب ودر آن ناآرامی هست و دشمنان ما در منطقه برای این كه كشور ما را با بحران روبه رو كنند همه طراحی ها و تلاش های خود را كرده اند.
معاون اول رئیس جمهوری ادامه داد: با وجود تمام طراحی هایی كه دشمنان كرده اند ایران از نظر امنیت وضع خوبی دارد ولی اقتدار ایران وقتی ایجاد می شود كه از نظر اقتصاد كشور قدرتمندی باشد. یكی از اصلی ترین مولفه های اقتدار هر كشوری از جمله كشور ما اقتدار اقتصادی است.
وی ادامه داد: ما وقتی می توانیم بگوییم كشور ما مقتدر است كه از نظر اقتصادی دغدغه اشتغال نداشته باشیم، كالاهای تولیدی مان را بتوانیم به دنیا عرضه كنیم و با اقتصاد دنیا در تعامل باشیم تا بتوانیم صادرات و واردات انجام دهیم.
معاون اول رئیس جمهوری گفت: سرمایه گذار ایرانی باید احساس آرامش و امنیت كند و به هر میزان كه توانایی مالی دارد سرمایه گذاری كند. نه تنها سرمایه گذار ایرانی بلكه بتوانیم شرایط امنی در كشور ایجاد كنیم كه هر خارجی كه دنبال یك نقطه امنی برای سرمایه گذاری است یكی از انتخاب هایش ایران باشد.
جهانگیری اضافه كرد: این كه امسال مقام معظم رهبری فرمودند سال اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل است چند جهت اصلی داشت؛ یكی این بود كه اقتدار جمهوری اسلامی ایران باید با اقتدار اقتصادی اش و با تولیدات ایرانی به دنیا عرضه شود
وی گفت: همه ما چه تولید كننده، چه صنعتگر، چه كشاورز و خدماتی كه به تولید داده می شود باید همه در جهت این شعار باشد؛ در راستای این شعار باید وارد عمل شوند و دولت باید در این زمینه بسترساز باشد.
وی در ادامه به كسانی اشاره كرد كه چوب لای چرخ صنعت می گذارند و گفت: به تعبیر یكی از این صنعتگرانی كه امروز از واحد آن بازدید كردیم، اگر چوبی كه لای چرخ صنعت می گذارند نازك باشد ما می توانیم به حركتمان ادامه دهیم اما اگر به جای چوب ، فلز بگذارند ما دیگر نمی توانیم كار كنیم.
وی افزود: كسانی كه به هر دلیلی سعی می كنند در مقطعی كه اراده رهبری و دولت این است كه صنعت و اقتصاد كشور به حركت دربیاید چوب لای چرخ اقتصاد كشور می گذارند قطعا راه انحرافی و اشتباه می روند.
جهانگیری ادامه داد: كسانی كه تلاش می كنند دولت را از مسیر اصلی خود كه مسیر حل مشكلات اقتصادی جامعه است منحرف و وادار كنند دولت دنبال كارهای دیگری باشد و از كار اصلی خود باز بماند حتما اشتباه می كنند، اینها قطعا راه انحرافی می روند و اشتباه می روند. اینها قطعا به كشور و مردم خدمت نمی كنند و به ضرر ملت حركت می كنند.
وی اظهار داشت: این دلسوزی به ملت نیست كه فكر مسئولانی كه صدردرصد به فكر مسایل و مشكلات كشور باشند به سمتی بكشانیم كه مسیر اداره كشور از مسیر خودش منحرف شود.
جهانگیری گفت: من با اطمینان به مردم و صنعتگران می گویم؛ این مجموعه ای كه امروز به عنوان دولت مسئولیت را به دست گرفته اند كاملا متوجه هستند و حواشی را كاملا تشخیص می دهند و به دنبال این هستند كه از صنعت و اقتصاد كشور حمایت كرده و از مسیر منحرف نشوند.
معاون اول رئیس جمهوری افزود: البته دولت كاملا آگاه و هوشیار است و این گونه مسائل را به خوبی تشخیص می دهد و اجازه نمی دهد كه برخی حواشی بتواند مانع از اداره صحیح كشور شود. دولت سعی می كند ضمن برطرف كردن حواشی و آرامش بخشیدن به فضای جامعه، اداره كشور را به نحو مطلوب انجام دهد و از مسیر اصلی منحرف نشود.
معاون اول رییس جمهوری یكی از مطالبات جدی صنعتگران را تامین منابع مالی عنوان كرد و گفت: البته نظام بانكی برای این موضوع در تلاش است و امیدوارم با برنامه ریزی های صورت گرفته، شاهد حل مشكل تامین منابع مالی برای واحدهای تولیدی باشیم.
جهانگیری همچنین به مشكلات مالیاتی واحدهای تولیدی اشاره و اظهار كرد: بخش مالیاتی كشور در عین حالی كه باید از واحدهای تولیدی و صنعتی مالیات اخذ كند اما باید سخنان و دغدغه های آنان را نیز بشنود چرا كه هیچ تولید كننده نمی خواهد از پرداخت مالیات فرار كند بلكه می خواهد روشی برای اخذ مالیات بكار گرفته شود كه به رقابت آسیب وارد نكند.
وی افزود: سامانه جامع مالیاتی كشور قرار است امسال راه اندازی شود و از این طریق فشار اصلی از روی تولید كنندگانی كه به صورت شفاف فعالیت می كنند برداشته خواهد شد.
معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: دولت اطلاع دارد كه برخی افراد واردات میلیاردی انجام می دهند و از پرداخت مالیات و عوارض فرار می كنند كه باید این افراد شناسایی شوند و از آنها مالیات اخذ شود.
جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینكه كشور هم به صنایع بزرگ و هم به صنایع كوچك نیازمند است گفت: اینها مكمل یكدیگر هستند اما در مقطع فعلی آنچه می تواند مسئله بیكاری و مشكل اشتغال كشور را حل كند توسعه صنایع كوچك است.
وی افزود: امروز مسئله اشتغال و بیكاری یكی از مهمترین مشكلات كشور است كه باید تلاش كنیم با رونق بخشیدن به صنایع كوچك و اتصال این صنایع به بازارهای صادراتی، مشكل اشتغال كشور را رفع كنیم.
جهانگیری با یادآوری اینكه موانع بین المللی و همكاری های بانكی در حال رفع شدن است گفت: البته حل این مشكلات نیاز به زمان دارد و امیدوارم به مرور شاهد رفع این موانع از پیش روی اقتصاد كشور باشیم.
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به حضور استاندار تهران در این نشست از وی خواست مشكلات و دغدغه های مطرح شده از سوی مدیران واحدهای تولیدی و صنعتی را بررسی و با آنان جلسه برگزار كند تا دغدغه های تولید كنندگان و صنعتگران را مرتفع كنند.
معاون اول رئیس جمهوری عصر سه شنبه از چند واحد تولیدی و صنعتی در رباط كریم دیدن كرد.
سیام 1058**6084 /1449
۰ نفر