۱۱ تیر ۱۳۹۵، ۱۵:۵۱
کد خبر: 82132994
T T
۰ نفر
افزایش شدید جرایم ناشی از تنفر علیه مهاجران و اقلیت ها در انگلیس بعد از برگزیت

لندن - ایرنا - گزارش پلیس انگلیس حاكی از افزایش شدید جرایم ناشی از تنفر علیه مهاجران و اقلیت های مذهبی از جمله مسلمانان در این كشور، از بعد رای شوك آور انگلیسی ها به برگزیت در 23 ژوئن ( سوم تیرماه ) است.

به گزارش ایرنا، براساس گزارش پلیس انگلیس كه روز پنجشنبه منتشر شد، اقدامات بیگانه ستیزانه از جمله حملات فیزیكی پس از همه‌پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا پنج برابر شده است و مسلمانان و مهاجران شرق اروپا از جمله لهستانی ها هدف اصلی آن بوده اند.
'سارا تورنتون' رییس شورای رییسان پلیس ملی انگلیس در بیانیه ای گفته است كه از زمان پیروزی هواداران برگزیت در همه پرسی 23ژوئن ، 331 مورد بیگانه ستیزی از طریق ابزاری كه در تارنمای پلیس در اختیار قربانیان قرار داده شده، گزارش شده است.
به گفته وی، تا پیش از برگزاری همه‌پرسی، گزارش این گونه اقدامات به طور متوسط 63 مورد در هفته بود.
سارا تورنتون در این بیانیه بیان داشت: «برخی موارد نژادپرستانه علیه مهاجران كه این هفته به من گزارش شد، مرا شوكه و منزجر كرد.»
وی در این مورد گفت: جرایم ناشی از تنفر دربرگیرنده مواردی از جمله توهین های زبانی، انتشار مطالب علیه گروه های نژادی در شبكه های اجتماعی و در مواردی حمله فیزیكی بوده اند.
این مقام پلیس انگلیس ضمن درخواست از مردم برای گزارش موارد یاد شده، گفته است مقامات پلیس در حال پیگیری جرایم ناشی از تنفر است.
دیوید كامرون نخست وزیر انگلیس نیز چهارشنبه در جریان نشست مجلس عوام و همچنین در نشست اخیر سران اروپا در بروكسل و كمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، متعهد شد با اقداماتی بیگانه سیتزانه مقابله كند.
كامرون در جریان اظهاراتش در مجلس عوام، تنش های اجتماعی در انگلیس و افزایش جرائم مرتبط با تنفر بعد از همه پرسی را مورد توجه قرار داد و گفت: در حالی كه ما تلاش می كنیم تا خواست مردم انگلیس را محقق سازیم همچنین وظیفه داریم تا وحدت را در كشور بازگردانیم.
وی افزود: ما جرائم مرتبط با تنفر و حملات علیه شهروندانمان را به خاطر نژاد و مذهب شان نخواهیم پذیرفت.
رهبر حزب محافظه كار گفت: من به رهبران اروپایی كه نسبت به اتفاقات اخیر در انگلیس نگران بودند اطمینان دادم كه ما كشوری چند ملیتی، چند مذهبی و چند فرهنگی هستیم و همینطور خواهیم ماند.
دیوید كامرون پیشتر در روز دوشنبه نیز در نشست مجلس عوام خشونت‌های نفرت‌انگیز ناشی از بیگانه هراسی را محكوم كرد و خطاب به نمایندگان گفته بود این كشور جرائم ناشی از تنفر را تحمل نخواهد كرد.
كامرون گفت: «در چند روز گذشته ما شاهد شعارهای نفرت‌انگیزی بر دیوار یك مركز لهستانی بودیم، شاهد خشونت كلامی علیه افرادی بوده‌ایم كه عضو اقلیت‌های نژادی بودند. اجازه دهید یادآور شوم این‌ها كسانی هستند كه به این كشور آمده‌اند و به كشور ما بسیار كمك كرده‌اند. ما جرائم ناشی از نفرت یا چنین حملاتی را تحمل نخواهیم كرد و آنها باید متوقف شوند.»
جرمی كوربین رهبر حزب كارگر نیز در نشست مجلس عوام گفت: 'در روزهای بعد از اعلام نتیجه همه پرسی، به نظر می رسد كه ما شاهد افزایش حملات نژاد پرستانه بودیم كه نمونه آن حمله به محله لهستانی ها است كه نخست وزیر به درستی به آن اشاره كرد. متاسفانه بسیاری دیگر از حملات این چنینی در سراسر كشور رخ می دهند. امیدوارم كه نخست وزیر و وزیر كشور هر كاری كه می توانند انجام دهند تا جلوی این حملات و رفتارهای نژاد پرستانه را در خیابان های این كشور بگیرند.'
صادق خان شهردار مسلمان لندن نیز از افزایش خشونت‌های نژادپرستانه پس ‌از همه‌پرسی برگزیت انتقاد كرده است.
صادق خان كه ماه میلادی گذشته به‌عنوان شهردار لندن منصوب شد، گفته است پلیس پایتخت را برای مقابله با حوادثی باانگیزه نژادپرستانه به حالت آماده‌باش قرار داده است.
وی افزود: «بسیار مهم است كه مراقب هرگونه جرائم ناشی از نفرت یا خشونت از سوی كسانی باشیم كه از همه‌پرسی هفته گذشته به‌عنوان پوششی برای اقدامات تفرقه‌افكنانه خود استفاده می‌كنند.»
در همین حال شورای مسلمانان بریتانیا و كمیسیون حقوق بشر اسلامی نیز در بیانیه‌هایی جداگانه افزایش فضای تنفر و اسلامی هراسی در انگلیس را محكوم كرده‌اند.
«شجاع شفیع» دبیر كل شورای مسلمانان بریتانیا (ام سی بی) روز دوشنبه در بیانیه‌ای، نسبت به افزایش بیگانه هراسی و حملات علیه اقلیت‌های قومی ناشی از تحركات طرفداران برگزیت هشدار داد و خواستار مقابله دولت با پیامدهای اجتماعی آن شد.
وی در این بیانیه با اشاره به 'موارد بی‌شماری' از گزارش‌های مربوط به آزار و اذیت مسلمانان و دیگر اقلیت‌ها بعد از اعلام نتیجه همه‌پرسی، خواهان نمایش همبستگی در مقابل این حملات شده است.
اظهارات یاد شده در محكومیت این اقدامات، در بحبوحه افزایش نگرانی‌ها از تعصبات و خصومت‌های بعد از برگزیت بیان می شود.
روزنامه گاردین روز سه‌شنبه گذشته در گزارشی به نقل از منابع پلیس انگلیس نوشته بود از بعد از رأی انگلیسی ها به برگزیت ، جرائم ناشی ازتنفر در این كشور، 57 درصد افزایش داشته است.
این روزنامه نوشت: آمارهای اولیه حاكی از افزایش 57 درصدی جرائم ناشی از تنفر از پنجشنبه ( سوم تیرماه) تا یكشنبه گذشته در مقایسه با چهار هفته قبل، در همین دوره زمانی است.
گاردین افزود: به گفته پلیس انگلیس از روز پنجشنبه تا یكشنبه گذشته 85 مورد جرائم ناشی از تنفر گزارش داده‌ شده و این در حالی است كه شمار این جرائم در چهار هفته پیش در همین دوره زمانی، 54 مورد بوده است.
به نوشته روزنامه گاردین، سفارت لهستان در انگلیس اعلام كرده است از حوادث ناشی از بیگانه هراسی كه چند روز پیش اعضای این جامعه را هدف قرار داده، شوكه شده و انجمن نمایندگان یهودیان انگلیس نیز از گزارش‌های حاكی از آزار و اذیت و خشونت ابراز نگرانی كرده است.
روزنامه تایمز نیز روز دوشنبه گذشته در گزارشی از افزایش سریع جرائم مرتبط با تنفر علیه مسلمانان و لهستانی‌ها در انگلیس، به دنبال رأی انگلیسی‌ها به خروج از اتحادیه اروپا موسوم به برگزیت، خبر داده بود.
هواداران ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا برخی از حامیان برگزیت از جمله نایجل فاراژ رهبر حزب ضد اروپایی و ضد مهاجر یوكیپ را متهم می كنند كه با دامن زدن به موضوع مهاجرت در كانون تبلیغات خود برای همه‌پرسی 23 ژوئن، به احساسات نژاد پرستانه و بیگانه سیتزانه دامن زدند.
در همه‌پرسی روز پنجشنبه گذشته 23 ژوئن ( سوم تیرماه ) 51.9 درصد مردم به خروج از اتحادیه اروپا و 48.1درصد آنها به ماندن در این اتحادیه رأی دادند.
در جریان همه‌پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا ، موافقان برگزیت 17 میلیون و 410 هزار و 742 رأی و مخالفان برگزیت 16‌میلیون و 141 هزار و 241 رأی آورده‌اند.
اروپام**4**1552