۱۲ تیر ۱۳۹۵، ۱۷:۱۲
کد خبر: 82134423
T T
۰ نفر

قانون مبارزه با قاچاق كالا آئین نامه ندارد

۱۲ تیر ۱۳۹۵، ۱۷:۱۲
کد خبر: 82134423
قانون مبارزه با قاچاق كالا آئین نامه ندارد

مشهد- ایرنا- معاون پیشگیری از جرم دادگستری خراسان رضوی گفت: قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز هنوز آئین نامه مدون ندارد، در این شرایط هیچ ارگانی وظیفه خود را ندانسته و نمی داند چه كاری را باید انجام دهد.

قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز در 10 فصل شامل 77 ماده و 79 تبصره دی ماه سال 1392 به تصویب مجلس شورای اسلامی و تایید شورای نگهبان رسید.
سید امیر مرتضوی روز شنبه در جمع خبرنگاران به مناسبت سالروز ابلاغ فرمان رهبر معظم انقلاب در مورد مبارزه با قاچاق افزود: همچنین داده های دقیقی از میزان قاچاق كالا و ارز نداریم و بسیاری از طرحها در حوزه مبارزه با قاچاق كالا سلیقه ای است كه توسط خود ما نوشته و اجرا می شوند.
معاون دادگستری خراسان رضوی گفت: بر اساس ماده پنج قانون مبارزه با قاچاق كالا، دولت باید به منظور پیشگیری از ارتكاب قاچاق با پیشنهاد ستاد و بعد از ابلاغ رئیس جمهوری سامانه الكترونیكی هوشمند جهت نظارت بر فرآیند صادرات و واردات، حمل نقل و نگهداری و مبادله كالا و ارز را ایجاد و راه اندازی كند.
وی افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز طبق این قانون باید ضمن همكاری با ستاد مبارزه با قاچاق، گمرك و دیگر دستگاههای مرتبط اقدام به تهیه، اجرا و بهره برداری از سامانه نرم افزاری جامع یكپارچه سازی و نظارت بر فرآیند تجارت نماید.

* خراسان رضوی مبدا قاچاق نیست
دبیر كمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق كالا و ارز خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: این استان با وجود برخورداری از نوار مرزی با كشورهای همسایه مبدا قاچاق كالا نیست بلكه قاچاق كالا از سایر استانها به خراسان رضوی صورت می گیرد.
محمدابراهیم افشاری افزود: در همین چارچوب 80 درصد قاچاق به خراسان رضوی از مسیر جاده انجام می شود.
وی ادامه داد: تنها از یك جاده منتهی به خراسان رضوی روزانه 28 هزار دستگاه خودرو عبور می كند لذا كنترل و مبارزه با قاچاق سخت است.
دبیر كمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق كالا و ارز خراسان رضوی همچنین گفت: با این وجود میزان قاچاق از مبادی رسمی این استان به پنج درصد از كل حجم قاچاق هم نمی رسد لذا باید بیشتر توان معطوف به پیشگیری و مبارزه با باندهای كلان و سازمان یافته شود.

* بیوتروریسم جدی است
وی در ادامه همچنین گفت: بیوتروریسیم یك موضوع جدی است وزیرا اكثر سیگارها، مواد آرایشی و مكملهای ورزشی كه در كشورهای همجوار با نامرغوبترین مواد تولید می شوند و با نازلترین قیمت در اختیار مردم قرار می گیرند سرطانزا هستند.
افشاری افزود: بر این اساس كالاهای قاچاق سلامت محور به هیچوجه اجازه بازتوزیع ندارند و امحاء می شوند.

* 13 طرح مبارزه با قاچاق
رئیس پلیس آگاهی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: طی سه ماه نخست امسال 13 طرح مبارزه با قاچاق كالا در زمینه جمع آوری پوشاك مستعمل، احشام، دخانیات و فرآورده های نفتی در این استان اجرا شده است.
سرهنگ حمید رزمخواه افزود: در این چارچوب كشف پارچه قاچاق 411 درصد، پوشاك 155 درصد، سیگار 336 درصد، خواروبار 54 درصد، انواع داروی قاچاق 168 و احشام 46 درصد نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش یافت.
وی ادامه داد: با تاكید بر برخورد با وارد كنندگان و سرشاخه های بزرگ قاچاق در این چارچوب از ابتدای امسال تاكنون 19 باند عمده قاچاق كالا در خراسان متلاشی شده اند.
دوازدهم تیر ماه سالروز ابلاغ فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره مبارزه با قاچاق كالا و ارز است. این فرمان سال 1381 ابلاغ شد.
7505/1858