محمدرضا حاجي پورعصر شنبه در جمع خبرنگاران افزود: 850 ميليون دلار انواع كالا سالانه از استان مركزي به خارج از كشور صادر مي شود كه 170 واحد اين استان تنها در 20 درصد از صادرات اين استان سهم دارند كه اين مهم نيازمند زمينه سازي و توجه ويژه مسئولان به اين بخش است
وي، قير، الياف پلي استر، سيمان، پلي اتيلن، انواع رنگ و گاز مايع را از جمله كالاهاي صادراتي اين استان عنوان كرد و گفت: يك هزار و 200 تن انواع كالا سال گذشته از استان مركزي به كشور هاي تركيه، عراق و افغانستان صادر شده است.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مركزي رفع موانع و مشكل هاي صادرات را از مهمترين اولويت هاي سازمان معدن و تجارت عنوان كرد و افزود: بر اين اساس هماهنگي هايي با 21 رايزن بازرگاني در منطقه، كشور هاي اروپايي و آمريكايي انجام شده تا ظرفيت هاي استان توسط اين رايزنان در نقاط مختلف جهان معرفي و زمينه حضور توليدات استان در بازارهاي مختلف بين المللي فراهم شود.
حاجي پور عمده كالاهاي وارداتي به استان مركزي را مواد اوليه و ماشين آلات و تجهيزات بخش توليد عنوان كرد و گفت: اين كالاها از كشور هاي امارات متحده عربي، تركيه و چين به استان وارد مي شوند.
وي افزود: مشكل هاي مالي، كمبود تسهيلات، نداشتن سرمايه در گردش، تحريم ها، عدم پرداخت مطالبات توسط دولت اصلي ترين مشكل 70 درصد واحدهاي توليدي استان مركزي است.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مركزي رفع علل به وجود آمدن مشكل توليد براي واحدهاي صنعتي استان را از ديگر اولويت هاي اين سازمان عنوان كرد و گفت: با پيگيري هاي انجام شده مقرر شد بدهي شركت هاي واگن پارس، آذر آب و هپكو به بانك ها پس از 18 ماه استمهال از بانك ها به مدت پنج سال تقسيط شوند.
حاجي پور صادرات، اشتغال زايي، بازار واحدهاي توليدي و منحصر بودن كالاهاي توليدي را از جمله شاخصه هاي مهم ثبت نام در سامانه بهين ياب عنوان كرد و گفت: تا كنون 820 واحد براي دريافت تسهيلات در اين سامانه ثبت نام كرده اند.
وي از پايش واحدها براي معرفي به بانك هاي عامل خبر داد و افزود: پرونده 402 واحد از واحدهاي توليدي استان مركزي در كميته كارشناسي و 342 واحد در كميته رونق توليد در حال بررسي است و 188 واحد براي دريافت دو هزار و 110 ميليارد ريا ل تسهيلات به بانك هاي عامل معرفي شده اند.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مركزي با يادآوري دستاوردهاي برجام براي واحدهاي اين استان افزود: با فرجام برجام زمينه حضور سرمايه گذاران خارجي براي سرمايه گذاري در پالايشگاه خون زرنديه، راه اندازي نيروگاه رود شور و زيمنس آلمان براي سرمايه گذاري در منوريل اراك فراهم شده است.
حاجي پور در بخش ديگري از سخنان خود با يادآوري رويكرد سازمان صنعت، معدن و تجارت اين استان براي ارتباط هرچه بيشتري با واحدهاي دانشگاهي و رفع مشكل بخش توليد گفت: بر اين اساس دو تفاهم نامه با دانشگاه صنعتي اراك و دانشگاه اراك منعقد شده و تفاهم نامه با دانشگاه آزاد اسلامي اين استان نيز براي بهره گيري از توان علمي اين دانشگاه در دستور كار قرار دارد.
وي افزود: هم اكنون 367 واحد توليدي كه ظرفيت هاي مناسب براي ارتقا به شركت دانش بنيان را دارا مي باشند شناسايي و شرايط لازم براي بهره گيري آنها از تسهيلات صندوق نوآوري فراهم شده است.
وي با يادآوري وجود برخي مشكل ها براي شركت هاي بزرگ استان مركزي ادامه داد: مصوبه هايي در زمينه استفاده سازمان شهرداري ها از محصولات توليدي شركت هپكو و لغو قرارداد واردات پنج هزار واگن باري براي فعال شدن و رفع مشكل واحدهاي بزرگ استان ازجمله شركت هاي آونگان، آذرآب و هپكو به تصويب رسيده است.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مركزي خاطر نشان كرد: بر اساس بررسي هاي انجام شده 63 درصد واحدهاي صنعتي اين استان كمتر از ظرفيت صد در صدي فعال هستند، 11 درصد تعطيل موقت و 23 درصد تعطيل دائم هستند و شهرستان زرنديه و دليجان به ترتيب بيشترين واحدهاي تعطيل را دارا مي باشند.
حاجي پور گفت: هم اكنون 60 درصد واحدهاي صنعتي با كمتر از 40 درصد توان توليدي و هفت و سه دهم درصد با توان 80 تا 100 درصد ظرفيت توليدي استان مركزي به امر توليد اشتغال دارند.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مركزي يادآور شد: سال گذشته 30 پروانه اكتشاف و 37 گواهي كشف در حوزه معدن اين استان صادر و هفت و شش دهم ميليون تن به ذخاير معدني استان افزوده شد.
حاجي پور افزود: همچنين 50 فقره پروانه معدن با ظرفيت يك هزار و 505 هزار تن، 777 جواز تاسيس با سرمايه گذاري بالغ بر 58 هزار ميليارد ريال و 196 پروانه بهره برداري با سرمايه گذاري بالغ بر چهار هزار و 443 ميليارد ريال در اين مدت صادر شده است.
وي شهرستان اراك، ساوه، دليجان و محلات را به ترتيب جزو چهار شهر نخست صنعتي استان مركزي عنوان كرد و ادامه داد: عمده سرمايه گذاري ها در واحدهاي صنعتي اين شهرستان ها انجام شده است.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مركزي بيان كرد: بر اساس مطالعه هاي انجام شده 88 درصد واحد هاي صنعتي اين استان را بنگاه هاي كوچك با تعداد كارگر يك تا 50نفر، شش و هفت دهم درصد را بنگاه هاي متوسط و پنج دهم درصد را صنايع بزرگ با تعداد كارگر بالاي 100 نفر تشكيل مي دهند.
حاجي پور گفت: با توجه به نامگذاري امسال به عنوان سال اقتصاد مقاومتي اقدام و عمل ايجاد شرايط مناسب براي خروج از ركود و ايجاد رونق اقتصادي در واحدهاي صنعتي كوچك و متوسط در دستور كار اين سازمان قرار گرفته تا با ايجاد رونق اقتصادي در اين واحدها اشتغالزايي و رفع مشكل بيكاري در استان محقق شود.
رئيس هيات مديره هلدينگ معماران به طرح نيز در اين نشست از برگزاري اولين نمايشگاه بين المللي آلومينيوم ايران، اولين نمايشگاه بين المللي صنعت ريلي و پانزدهمين نمايشگاه صنعت ساختمان از 13 تا 16 مهر ماه امسال در محل نمايشگاه هاي بين المللي استان مركزي خبر داد و گفت: اين نمايشگاه ها به ترتيب در فضايي به وسعت سه هزار و 800 متر مربع، دو هزار و 200 متر مربع و صنعت ريلي در فضاي باز برگزار مي شود.
بابك عقيلي نسب افزود: اين نمايشگاه ها با حضور شركت هاي بزرگ صنعتي داخلي و بين المللي با هدف معرفي شهرستان اراك به عنوان قطب نمايشگاه هاي ايران برگزار مي شود.
استان مركزي بيش از سه هزار واحد صنعتي بزرگ و كوچك دارد و رتبه نخست تنوع محصولات صنعتي ، رتبه چهارم صنعت كشور و قطب دوم صنايع مادر تخصصي و تجهيزات ساز ايران را به خود اختصاص داده است.
1955/6012
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت
80 درصد صادرات استان مركزي توسط 10 واحد صنعتي انجام مي شود
۱۲ تیر ۱۳۹۵، ۱۸:۱۳
کد خبر:
82134500
اراك- ايرنا- رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مركزي با تشريح برنامه هاي اين سازمان در زمينه توليد صادرات محور، گفت: 80 درصد صادرات اين استان توسط 10 واحد صنعتي انجام مي شود.