۱۳ تیر ۱۳۹۵، ۱۷:۱۰
کد خبر: 82135834
T T
۰ نفر
حركات كششي روزانه موجب كاهش علائم يائسگي در زنان مي شود

تهران-ايرنا- نتايج يك تحقيق جديد نشان مي دهد كه انجام حركات كششي تنها براي 10 دقيقه در روز مي تواند به كاهش علائم يائسگي و افسردگي در زنان ميانسال كمك كند.

به گزارش روز يكشنبه گروه علمي ايرنا از ديلي ميل، محققان در اين مطالعه با بررسي تاثير حركات ورزشي سبك بر زنان ميانسال، محور توجه خود را بر وضعيت هاي گرگرفتگي و لرز، خلق و خو و اختلال خواب و بدن درد متمركز كردند.
به گفته دكتر يوآن پينكرتون مدير اجرايي انجمن ملي يائسگي آمريكا، ورزش سبك كه شامل روزانه 30 دقيقه پياده روي و 10 دقيقه حركات كششي باشد، موجب تقويت سلامت زنان و بهبود علائم يائسگي، خلق و خو و عملكرد شناختي آنها مي شود.
در مطالعه اي كه در موسسه تحقيقاتي آمادگي جسماني بنياد بهداشت و رفاه Meji Yasuda Life در توكيو انجام شد، 40 زن ژاپني 40 تا 61 ساله شركت داشتند. بيش از نيمي از اين افراد در وضعيت بعد از يائسگي قرار داشتند، تقريبا دو سوم نيز افسردگي داشتند و بيشتر آنها از لحاظ فيزيكي فعال نبودند.
محققان اين زنان را به طور تصادفي به دو گروه تقسيم كردند، براي سه هفته 20 نفر از آنها هر روز 10 دقيقه قبل از خواب حركات كششي انجام مي دادند اما به 20 نفر ديگر گفته شد كه در طول سه هفته تحرك نداشته باشند.
محققان وضعيت علائم يائسگي اين زنان را با استفاده از 10 سوال در مورد علائم وازوموتور، از جمله گرگرفتگي و لرز برآورد كردند.
آنها همچنين علائم رواني از جمله خلق و خو و اختلالات خواب و بدن درد را بررسي كردند و با استفاده از يك سري پرسش هاي جداگانه، علائم افسردگي را نيز مورد كندوكاو قرار دادند.
نتايج اين مطالعه در مجموع نشان داد زناني كه حركات كششي انجام مي دادند بعد از سه هفته، امتيازهاي بهتري در زمينه سوال هاي مرتبط با افسردگي و يائسگي به دست آوردند كه اين امتيازات با گروه ديگر قابل مقايسه بود، هر چند تعدد گرگرفتگي ها در دو گروه تفاوت نداشت.
علمي**2038**2017
۰ نفر