۱۵ تیر ۱۳۹۵، ۱۳:۰۶
کد خبر: 82138271
T T
۰ نفر

رفع موانع صادرات راهكار رونق صنایع دستی

۱۵ تیر ۱۳۹۵، ۱۳:۰۶
کد خبر: 82138271
رفع موانع صادرات راهكار رونق صنایع دستی

گچساران - ایرنا - كهگیلویه و بویراحمد از جمله استانهایی است كه به دلیل داشتن پیشینه و تنوع در تولید صنایع دستی ، رفع موانع صادرات به رونق صنایع دستی در آن كمك شایانی می كند.

به گزارش ایرنا، استان كهگیلویه و بویراحمد به عنوان یكی از قطب های تولید صنایع دستی كشور به دلیل وجود موانع صادرات، مشخص نبودن بازارهای هدف و كمبود سرمایه گذاری حال و روز چندان خوشی در این بخش ندارد.
هر چند دولت یازدهم در سه سال گذشته با پرداخت تسهیلات بانكی ارزان قیمت، احیای برخی رشته های فراموش شده صنایع دستی و آموزش های به بافی و مقدماتی تلاش كرده است به برخی از این نیازها پاسخ دهد اما مشكلات فروش محصولات صنایع دستی همچنان پابرچاست.
این در حالی است كه به گفته كارشناسان حمایت از صنایع دستی به عنوان صنعتی بومی كه تمام مواد اولیه مورد نیاز آن در كشور تولید می شود و راهبردی برای اشتغال با سرمایه اندك ضروری است.
صنعتی كه با تار و پود هویت اصیل و با خلاقیت بانوان ایرانی از گذشته های دور گره خورده است با تنوع رشته ها و رنگ نیازمند مشاركت بخش خصوصی و دولت برای رونق است.
كارشناس صنایع دستی،اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كهگیلویه و بویراحمد گفت: صادرات غیرمستقیم صنایع دستی به نام استان های دیگر مشكل اصلی رونق این صنعت در استان است.
ولی الله امیری افزود: فروش چمدانی محصولات صنایع دستی هنرمندان كهگیلویه و بویراحمدی، درآمد آنها را تحت تاثیر قرار داده است.
وی تصریح كرد:صادرات مستقیم صنایع دستی از طریق گمرك این استان، ایجاد بازارچه های فروش برای معرفی به گردشگران به ویژه در شهرهای بویراحمد و دنا، جذب بازرگان و ایجاد سایت های نمایشگاهی از راهكارهای توسعه صنایع دستی در كهگیلویه و بویراحمد است.
وی اظهار كرد:كاهش كاغذبازی اداری ،صادرات از طریق گمرك و پرداخت تسهیلات بانكی ارزان قیمت به سرمایه گذاران بومی از دیگر راهكارهای كمك به رونق صنایع دستی در این استان است.
معاون صنایع دستی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كهگیلویه و بویراحمد گفت: 48 كارگاه تولیدی در مناطق مختلف این استان از سه سال پیش تاكنون ایجاد شده است.
سید روح الله وحدتی پور افزود: این كارگاه های تولید صنایع دستی در رشته های سیاه چادر بافی، جاجیم بافی، انواع گلیم،معرق كاری، زیورآلات سنتی و انواع مسنوجات چرم با پرداخت 40 میلیارد ریال تسهیلات بانكی راه اندازی شده است.
وی بیان كرد: هر یك از این كارگاه های تولیدی سه تا 20 نفر اشتغال مستقیم ایجاد كرده اند.
معاون صنایع دستی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كهگیلویه و بویراحمد اظهار كرد: هم اكنون 52 كارگاه تولید صنایع دستی در مناطق شهری و روستایی این استان فعالیت می كند در حالی كه در سال 92 تنها چهار كارگاه تولیدی در كهگیلویه و بویراحمد فعال بود.
وحدتی پور از برنامه ریزی برای راه اندازی 30 كارگاه تولید صنایع دستی دیگر در این استان در سال 95 خبر داد.
وی ابراز كرد: برای فعال كردن این واحدهای تولیدی 50 میلیارد ریال اعتبار تصویب شده است.
وحدتی پور تصریح كرد:منطقه سادات محمودی بویراحمد و گچساران به عنوان دو منطقه فعال و پایلوت آموزش و رنگرزی محصولات صنایع دستی در نظر گرفته شده است.
وی گفت: احیای هشت رشته فراموش شده صنایع دستی از خدمات دولت برای حمایت از تولید صنایع دستی در كهگیلویه و بویراحمد است.
وحدتی پور افزود: مفرش بافی، جاجیم بافی، رنگرزی سنتی، نی چی بافی، گچمه بافی و سیاه چادر بافی از رشته های احیا شده صنایع دستی كهگیلویه و بویراحمد در سه سال اخیر بوده است.
وی احیای 10 صنعت دستی منسوخ دیگر را از برنامه های مهم رونق صنایع دستی این استان در سال 95 ذكر كرد.
معاون صنایع دستی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كهگیلویه و بویراحمد تصریح كرد: سبد بافی، هوربافی، مشته بافی و سفره بافی از جمله صنایع دستی فراموش شده است كه براساس برنامه ریزی قرار است در سال جاری احیا شود.
وحدتی پور راه اندازی 10 كارگاه ریسندگی و رنگرزی در شهرستان های گچساران، بویراحمد، كهگیلویه و دنا را از دیگر اولویت های امسال برای كمك به رونق صنایع دستی در كهگیلویه و بویراحمد ذكركرد.
وحدتی پور گفت: تلاش برای رونق صادرات محصولات تولیدی به نام صنعتگران خود استان، آموزش های تخصصی در روستاها و برپایی نمایشگاه صنایع دستی با شركت 32 استان كشور در آینده نزدیك از برنامه های مهم این اداره در سال جاری است.
وی افزود: هم اكنون 37 هزار هنرمند و صنعتگر حوزه صنایع دستی در كهگیلویه و بویراحمد شناسایی شده كه از این تعداد حدود شش هزار نفر در قالب شركت های تعاونی كارگاهی و مشاغل خانگی مشغول به فعالیت هستند.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كهگیلویه وبویراحمد از هدف گذاری 40 درصد صادرات صنایع دستی در اقتصاد این استان ظرف چهار سال خبر داد و گفت: برای امسال نیز 10 درصد تعهد شده است.
محمود باقری افزود: این در حالی است كه تاكنون چشم انداز روشنی در عرصه صادرات صنایع دستی این استان انجام نشده است.
وی بیان كرد: نفوذ و ورود برخی دلالان و سودجویان در زمینه صادرات صنایع دستی این استان كه به شكلی نامنظم و با قیمت های نازل محصولات هنرمندان و فعالان این عرصه را به تاراج می برند اكنون از چالش های اساسی در این عرصه بشمار می رود.
وی با بیان این كه ساماندهی هنرمندان فعال صنایع دستی در نقاط مختلف استان و احیای هنرهای فراموش شده مهمترین كاركرد و پیش نیاز اساسی در تحقق این مهم است، گفت: با توجه به رویكرد و اهتمام دولت و معاونت میراث فرهنگی سازمان گردشگری اقدام ها و فعالیت های قابل قبولی تاكنون در این راستا انجام شده است.
وی ابراز داشت: البته در كنار این اقدام ها و ساماندهی هنرمندان نیز برگزاری كلاس های آموزشی، ارائه مشوق ها ، دادن تسهیلات لازم ، بازاریابی و ایجاد بازارچه های موقت و دائمی برای عرضه محصولات نیز در دستور كار متولیان امر قرار گرفته است.
باقری از تخصیص بیش از 30 میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی برای صنایع دستی كهگیلیویه وبویراحمد در سال 94 خبر داد و گفت: بیش از 76 درصد این میزان از طریق صندوق كارافرینی امید استان به متقاضیان و هنرمندان این عرصه پرداخت شد.
وی یادآور شد: برای نیمه نخست سال 95 نیز افزون بر 20 میلیارد ریال تخصیص داده شده است كه تا پایان شهریور امسال نیز این میزان نیز به هنرمندان و متقاضیان پرداخت خواهد شد.
مدیركل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری كهگیلیویه وبویراحمد آموزش به بافی در بیش از 30 روستا و احیای برخی هنرهای منسوخ شده در سطح روستاها و مناطق مختلف استان را نیز از دیگر فعالیت های مهم این اداره كل در زمینه ساماندهی و رونق صنایع دستی استان در دو سال گذشته اعلام كرد.
وی برخی از هنرهای احیای شده صنایع دستی در استان را شامل سیاه چادر بافی ، سبد بافی ،سفال گری و برخی هنرهای تركیبی همچون مهلو و میخك اعلام كرد.
باقری از ایجاد 50 كارگاه صنایع دستی در استان در سال گذشته خبر داد و گفت: امسال نیز این تعداد به حدود 80 مورد خواهد رسید.
وی از صدور بیش از هفت هزار كارت مهارت صنایع دستی به هنرمندان و فعالان این عرصه در سطح استان در دو سال گذشته خبر داد و گفت: برای تولیدات انفرادی به هر یك از متقاضیان نیز مبلغ 100 میلیون ریال تسهیلات كم بهره پرداخت خواهد شد.
باقری راه اندازی بازارچه های صنایع دستی در شهرهای یاسوج، دنا، گچساران و كهگیلویه و بویراحمد را از اولویت های این اداره متولی ذكر كرد.
سالانه 218 هزار متر مربع انواع دست بافته در كهگیلویه و بویراحمد تولید می شود.
استان 700 هزار نفری كهگیلویه و بویرامد درجنوب غربی ایران قرار دارد.
8143/6162/1662
۰ نفر