۱۷ تیر ۱۳۹۵، ۱۱:۵۹
کد خبر: 82139836
T T
۰ نفر
شیوع بیماری های متابولیك در ایران پنج برابر دنیا است

تهران- ایرنا- دبیر علمی پنجمین سمینار كشوری مشاوره ژنتیك و نقش آن در پیشگیری از معلولیت ها گفت: شیوع بیماری های متابولیك در دنیا یك در پنج هزار كودك و در ایران یك در هزار كودك است.

دكتر شهلا فرشیدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا با بیان اینكه در حوزه این بیماری ها وضعیت مناسبی نداریم، گفت: ازدواج خویشاوندی مهمترین دلیل افزایش بیماری های متابولیك در ایران است.
فوق تخصص بیماری های متابولیك اظهار كرد: به همین دلیل شیوع این بیماری ها در كشور ما نسبت كشورهای اروپایی و آمریكایی، بسیار بالاتر است بنابراین باید اقدام اساسی به منظور كاهش این میزان ابتلا صورت گیرد.
فرشیدی به وضعیت بیماری های متابولیك در كشورهای عربی اشاره كرد و گفت: هرچند آمار دقیقی در این زمینه وجود ندارد اما با وجود ازدواج های خویشاوندی، قومی و قبیله ای پیش بینی می شود آنها وضعیت نامساعدتری از ما داشته باشند.
دبیر علمی پنجمین سمینار كشوری مشاوره ژنتیك و نقش آن در پیشگیری از معلولیت ها با اعلام شناسایی بیش از 500 نوع بیماری متابولیك افزود: همه انواع این بیماری ها در كشور ما وجود دارد.
فرشیدی، عقب ماندگی ذهنی و مشكلات حركتی شدید در كودكان را مهمترین علامت این بیماری عنوان كرد و گفت: با مشاهده این علایم باید به متخصص مربوطه مراجعه كرد تا اقدام های لازم تشخیصی در این زمینه صورت گیرد.
به ‌دلیل بالا بودن آمار ازدواج‌های فامیلی و خویشاوندی بیماری ‌های متابولیك ارثی به‌ عنوان بیماری ‌های بومی كشورمان شناخته می‌شوند. ضایعات شدید مغزی، عقب‌ماندگی ذهنی، فلج ‌های عضلانی و بیماری‌های قلبی از عوارضی هستند كه برای كودكان مبتلا به این مشكل پدید می آید.
درحال حاضر با پیشرفت امكانات و انجام تست‌های جدید غربالگری در بدو تولد می‌توان به وجود بیماری‌های متابولیك ارثی پی برد و در صورت تشخیص صحیح و به‌ موقع، این بیماری‌ها قابل درمان خواهند بود.
پنجمین سمینار كشوری مشاوره ژنتیك و نقش آن در پیشگیری از معلولیت ها در روزهای 20 تا 21 مرداد ماه با همكاری مركز تحقیقات سلولی و مولكولی دانشگاه های علوم پزشكی ایران و علوم بهزیستی و توانبخشی در مركز همایش های رازی برگزار می شود.
تازه های علم ژنتیك و بیماری های شایع ژنتیكی شامل اختلالات خونی، اختلالات متابولیك، اوتیسم، نازایی و سقط مكرر از مهمترین محورهای این سمینار است.
علمی ** 1201 **1834
۰ نفر