به گزارش ایرنا از دیرباز كمبود و نبود مكان های تفریحی با امكانات رفاهی مناسب در شهر كرمان برای مردم این شهر و مسافران مطرح بوده و این مساله در روزهای تعطیل و تابستان بیشتر نمایان می شود.
بر بام شهر كرمان كوه های سر به فلك كشیده صاحب الزمان (عج) است كه در دامنه آنها بزرگترین جنگل دست كاشت ایران به وسعت 300 هكتار قرار دارد.
كلنگ اجرایی پروژه تفریحی، رفاهی و گردشگری بام كرمان در 26 آبان ماه سال گذشته با حضور استاندار كرمان، مدیرعامل موسسه مالی و اعتباری عسكریه به عنوان سرمایه گذار این پروژه و جمعی از مسئولان بر زمین زده و این طرح وارد فاز اجرایی شد.
این پروژه، قرار است در سطح 100 هزار متر مربع زمین در كاربری های مختلف، اجرا شود. احداث یك هتل پنج ستاره در بام كرمان نیز یكی از بخش های اصلی این پروژه است كه بر اساس برنامه زمان بندی انجام شده، این هتل باید در مدت پنج سال احداث شود.
استاندار كرمان در آیین آغاز عملیات اجرایی پروژه بام كرمان تاكید كرد كه نباید به پروژه های آبادانی، نگاه سیاسی داشت و این پروژه ها برای رفاه حال مردم و در مسیر توسعه، اجرایی می شوند.
علیرضا رزم حسینی افزود: معتقدیم همه كسانی كه در استان كرمان كار می كنند در آبادانی این شهر نقش دارند.
وی گفت: افرادی كه در این شهر زندگی می كنند و كسانی كه در تهران از این طرح ها پشتیبانی می كنند نیز در مسیر آبادانی استان كرمان نقش آفرینی می كنند.
وی تاكید كرد: پروژه بام كرمان در جوار گلزار شهدا قرار گرفته و این مكان به گونه ای احداث می شود كه هر كس به این مجموعه وارد شود، اول تكریم شهدا را انجام دهد.
استاندار كرمان ادامه داد: منطقه بام كرمان با نام شهدای كرمان عجین شده و اجرای این طرح موجب ارج نهادن به مقام ایثارگران می شود.
اما در ادامه روند اجرای این پروژه، عده ای با راه اندازی كمپین مردمی نجات كوههای صاحب الزمان (عج) در فضای مجازی تلاش كردند برخی مباحث را وارد این پروژه كنند، حتی از كوه خواری سخن بگویند و ...
معاون امور عمرانی استاندار كرمان در زمان طرح این مسائل حاشیه ای در گفت و گویی اعلام كرده بود: این پروژه با كوه خواری متفاوت است و در این مكان هتل و مجموعه فرهنگی برای استفاده عموم احداث می شود.
ابوالقاسم سیف اللهی با اشاره به اینكه موافقت اصولی هتل توسط میراث فرهنگی در بام كرمان به نام شهرداری صادر شده است گفت: زمین بام كرمان متعلق به راه و شهرسازی است و زمین و پروانه شهرداری به عنوان سهم آورده شهرداری كرمان بوده و زمینی فروخته نشده است.
وی در پاسخ به طرح مطالبی درباره رعایت نكردن مسائل زیست محیطی در پروژه بام كرمان نیز اظهار كرد: بدون موافقت های زیست محیطی حتی یك قدم هم در بام كرمان برداشته نخواهد شد و بهره برداری در این مكان زیر نظر مسئولان استانی و در چارچوب مقررات خواهد بود.
معاون امور عمرانی استاندار كرمان همچنین به خبرنگار ایرنا گفت: اختلاف نظرها بین شورای شهر، سرمایه گذار و شهرداری با مذاكرات صورت گرفته، به نتیجه مثبت رسید و روند اجرایی این پروژه آغاز شده است.
وی افزود: برای تبدیل كرمان به مقصد گردشگری نیاز به ساخت هتل و ایجاد فضای مناسب برای گردشگران است كه به صورت ویژه مد نظر مدیریت استان كرمان قرار گرفته است.
سیف الهی با اشاره به اینكه اكثر اعضای شورای شهر كرمان با این پروژه موافق بوده و هستند، گفت: اینكه برخی ها این پروژه را فاقد توجیه اقتصادی می دانند نیز مطرح شده اما در طرح های در دست اجرا تلاش شده كه افق 50 سال آینده كرمان مد نظر قرار گیرد.
رئیس شورای اسلامی شهر كرمان هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان كرد: این شورا اوایل سال گذشته كلیات پروژه بام كرمان را مصوب كرد و جزئیات آن در طول سال با شهرداری و سرمایه گذار مورد بررسی قرار گرفته و به قرارداد رسیده است.
علی اكبر مشرفی با تاكید بر اینكه شورای شهر كرمان بر قراردادی كه مصوب كرده پایبند است عنوان كرد: بی شك پروژه بام كرمان به ویژه هتل آن سرمایه ای است كه وارد استان می شود.
وی گفت: اگر تصور این باشد كه آینده شهر ما بر مبنای توسعه گردشگری و صنعت توریسم شكل می گیرد، ایجاد هتل پنج ستاره در بام كرمان می تواند در جذب توریست موثر باشد.
**طرح ساماندهی بام كرمان از سال 79
شهردار كرمان هم گفت: موضوع ساماندهی بام كرمان و تبدیل آن به یك مجموعه رفاهی و تفریحی از سال ها قبل و از حدود سال 79 مطرح و بارها این موضوع آگهی شده بود اما سرمایه گذار برای اجرای این پروژه اعلام آمادگی نكرده بود.
علی بابایی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ادامه داد: شاید حدود 20 مرتبه درباره پروژه ساماندهی بام كرمان در روزنامه ها آگهی چاپ شد اما هیچ سرمایه گذاری برای اجرای این پروژه، همراهی نكرد.
وی گفت: زمانی كه موسسه عسكریه برای اجرای چندین پروژه دیگر از جمله بازار بزرگ صنعت ساختمان، تله كابین و بازگشایی مسیر دسترسی به تله كابین به كرمان آمده بود، موضوع بام كرمان نیز مطرح شد و پس از پیگیری های انجام شده، برای سرمایه گذاری در این پروژه اعلام آمادگی كرد.
وی خاطرنشان كرد: با پیگیری های مستمر استاندار كرمان، اجرای تله كابین و جاده دسترسی آن مصوب و شش گزینه برای جاده دسترسی تله كابین مطرح شد كه مشاور یك گزینه را انتخاب كرد و همزمان با این بحث ها سرمایه گذاری بام كرمان برای هتل شد تا امكاناتی در بالای كوه برای مردم ایجاد شود.
شهردار كرمان گفت: قرار است در این مكان سرویس بهداشتی، نمازخانه و امكانات حداقلی خدماتی برای كافی شاپ، فست فود و مواد غذایی ایجاد شود.
وی با بیان اینكه در این پروژه 200 میلیارد تومان از سوی موسسه عسكریه سرمایه گذاری می شود افزود: زمین های بالای كوه مربوط به شهرداری نبود و از سوی راه و شهرسازی زمینی به شهرداری واگذار شد تا به همراه پروانه ساختمانی به عنوان سهم آورده شهرداری در این پروژه مورد استفاده قرار گیرد.
بابایی عنوان كرد: در پیش نویس قرارداد منعقد شده بین شهرداری و سرمایه گذار پروژه بام كرمان مطرح شده بود كه همه قراردها بعد از تصویب شورای شهر اجرایی می شود.
وی گفت: همچنین در این قرارداد مطرح شده كه نمای ساختمان، ارتفاع، حجم و شكل ظاهری مجموعه های واقع در بام كرمان باید به تایید شهرداری برسد.
وی یادآور شد: شورای شهر كرمان براساس مفاد قرارداد قبلی گفته بود از مجموع زمین های اختصاص یافته برای اجرای پروژه بام كرمان، جز قسمتی كه برای ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد، مابقی زمین چه می شود كه در این رابطه قطعی شده مابقی زمین ها مورد استفاده عمومی قرار گیرد.
شهردار كرمان گفت: براساس پیگیری های انجام شده قرار است پنج هكتار فضای سبز در این مكان ایجاد شده و مورد استفاده عموم قرار گیرد.
وی خاطرنشان كرد: مشكل دیگر در قرارداد قبلی شرایط فسخ قرارداد بود كه در حال حاضر این مشكل نیز برطرف شده است.
بابایی گفت: مشكل دیگر در مسیر اجرای این پروژه مبتنی بر پیش بینی آینده بود و حركت مردمی شكل گرفت زیرا برخی فكر می كردند قرار است محیط زیست تخریب شود كه براساس قرارداد منعقد شده با سرمایه گذار، تاكید شده كه در این پروژه باید هر اقدامی بر اساس مجوزهای سازمان میراث فرهنگی و محیط زیست انجام شود.
وی عنوان كرد: در قرارداد نوشته شده كه سرمایه گذار و پیمانكار، قبل از شروع عملیات و قبل از صدور پروانه ساختمانی باید مجوزهای مورد نیاز را دریافت كنند و اگر سرمایه گذار و پیمانكار نتوانند مجوزها را دریافت كنند اجازه ساخت را نخواهیم داد.
شهردار كرمان گفت: این پروژه در سفر استانی كاروان تدبیر و امید به استان كرمان تقریبا نهایی شده و در حال اجراست.
به امید آنكه هوای بام كرمان با همت همگانی برای رفاه و نشاط بیشتر مردم و میهمانان دیار كریمان تازه و مصفا شود؛ نیاز واقعی كه تحقق آن بر سایر امور و بخش های زندگی اجتماعی و فردی مردم نیز اثر مستقیم و سازنده دارد.
گزارش از سمیه حسن شاهی
7440/3028
كرمان - ایرنا - بام كرمان بر فراز مجموعه پردیسان قائم، پس از گذر از یك دوره دغدغه چگونگی توسعه، این روزها صحنه فعالیت هایی است كه از رهگذر آنها بتوان به نیاز چندین ساله مردم برای برخورداری از امكانات تفریحی و گردشگری پاسخ مناسب داد.