به گزارش ايرنا، 'پرفكتو سايا' وزير امور خارجه فيليپين، گفت كه دولت 'رودريگو دوترته' رئيس جمهوري اين كشور اميدوار است به سرعت مذاكرات مستقيم با چين براي بهره برداري مشترك از ذخاير گاز طبيعي و زمينه هاي ماهيگيري در منطقه انحصاري اقتصادي فيليپين آغاز شود.
اين موضع دولت جديد فيليپين ممكن است باب طبع آمريكا نباشد كه تلاش كرده است با افزايش اختلافات سرزميني مانيل – پكن، حضور نظامي خود را در فيليپين و منطقه توسعه دهد.
سايا گفت كه پكن و مانيل مي توانند جستجو و اكتشاف در اين سرزمين را به طور مشترك انجام داده و در مورد استفاده و بهره مندي متقابل از منابع در اين منطقه انحصاري اقتصادي كه در آن ادعاي تداخل وجود دارد، بحث كنند.
فيليپين، در دولت قبلي و دوران 6 ساله 'بنيگنو آكينو'، چالش قانوني با پكن را در ديوان بين المللي لاهه كه تحت حمايت سازمان ملل است، آغاز كرد.
ادعاهاي پكن در مورد درياي جنوبي چين تا حدود سواحل فيليپين و برخي ديگر از كشورهاي آسياي جنوب شرقي ادامه دارد، و اين كشور در سال هاي اخير نسبت به ساخت جزاير بزرگ مصنوعي در مناطق مورد مناقشه براي به اجرا درآوردن حق حاكميت مسلم خود اقدام كرده است.
رئيس جمهوري جديد فيليپين هفته جاري رويكرد آشتي جويانه تري به نسبت 'بنيگنو آكينو' در مورد چين اتخاذ كرد.
رئيس جمهور قبلي فيليپين حاضر به گفت وگوي مستقيم با پكن در مورد تلاش هاي توسعه طلبانه چين در اين پهنه آبي نشد تا جايي كه چين را به آلمان نازي تشبيه كرد.
به نوشته تارنماي شبكه خبر آسيا، دولت فيليپين تاكيد دارد به دنبال اطمينان از بهترين روابط با چين است.
سايا گفت كه فيليپين به دنبال اشتراك گذاري منابع مناطق كم عمق 'اسكاربورو' و بحث ماهيگيري در منطقه انحصاري اقتصادي فيليپين است.
فيليپين و چين هر دو مدعي مالكيت سد ساحلي اسكاربورو (با نام چيني جزيره هوانگ يان) هستند كه حدود 160 كيلومتر با فيليپين و 800 كيلومتر با چين فاصله دارد.
فيليپين، چين را متهم كرده كه مشغول افزودن بر حضور نظامي خود در جزاير اسپراتلي است. در ابتداي سال 2012 ميلادي، دو كشور درگير يك جدال طولاني دريايي شدند كه در آن يكديگر را به ورود غيرقانوني به سد ساحلي اسكاربورو متهم مي كردند.
وزير خارجه فيليپين اعلام كرد اين كشور در نظر دارد با چين به طور مشترك كاوش در يك ميدان گاز طبيعي را در منطقه انحصاري اقتصادي فيليپين آغاز كند.
فيليپين ژانويه سال 2013 ميلادي اعلام كرد كه در پي احضار چين به يك دادگاه بين المللي تحت نظارت كنوانسيون حقوق دريايي سازمان ملل است تا ادعاهاي اين كشور بر سر درياي جنوبي چين را به چالش بكشد.
ديوان بين الملي لاهه قرار است هفته آينده راي خود را در مورد چاش حقوقي فيليپين با چين صادر كند، اما در صورتي كه فيليپين در تلاش خود براي پيگيري حقوقي مساله در سازمان ملل موفق شود، چين ملزم به رعايت حكم چنين دادگاهي نخواهد بود.
آساق**1611
فيليپين آماده مذاكره با چين در مورد بهره برداري مشترك از منابع درياي جنوبي شد
۱۸ تیر ۱۳۹۵، ۱۵:۱۰
کد خبر:
82140513
كوالالامپور- ايرنا – وزير امور خارجه جديد فيليپين روز جمعه، گفت كه مانيل مايل به اشتراك گذاشتن منابع طبيعي در مناطق مختلف درياي جنوبي چين با پكن است، حتي اگر هفته آينده برنده راي ديوان بين المللي لاهه در خصوص چالش قانوني اين پهنه آبي شود.