۲۰ تیر ۱۳۹۵، ۱۴:۰۹
کد خبر: 82142980
T T
۰ نفر
موفقيت محققان ايراني در ساخت حسگر اپتيكي گاز هيدروژن

تهران-ايرنا-حسگراپتيكي گازهيدروژن براي نخستين بار توسط محققان دانشگاه صنعتي اصفهان ساخته شد.

به گزارش روز يكشنبه گروه علمي ايرنا از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، مهدي رنجبر مجري پروژه ساخت و بررسي حسگر اپتيكي گاز هيدروژن درباره اين پروژه گفت: هدف از انجام اين طرح ساخت سنسورهاي حساس به گاز هيدروژن است كاري كه اين سنسورها انجام مي‌دهند تغيير ظاهري در محيطي است كه هيدروژن منتشر شده است.
رنجبر با بيان اينكه هيدروژن گازي بي رنگ، بي بو و قابل انفجار است كه وقتي منتشر شود مشخصه‌اي ندارد افزود: انتشار ناخواسته هيدروژن خصوصا در مواردي كه در مقياس وسيع از آن استفاده مي‌شود خطرناك است با استفاده از اين نشانگر مي توان به وجود اين گاز پي برد.
وي با اشاره به اينكه ناسا از اين نوع حسگرها كه در صورت وجود هيدروژن تغيير رنگ مي‌دهند استفاده زيادي مي كند تصريح كرد: در اين حسگر لايه نازكي از اكسيد تنگستن روي بستري لايه نشاني مي‌شود و با استفاده از ليزر پالس و سولجر اين لايه ها روي شيشه همراه با كاتاليست قرار مي‌گيرند. با توجه به اينكه در ايران مصرف هيدروژن وسيع نيست در نظر داريم اين حسگر را در رابطه با گازهاي پرمصرف همچون گاز شهري توسعه دهيم.
عضو هئيت علمي دانشگاه صنعتي اصفهان افزود: البته كاربرد ديگري كه اين حسگرها مي‌توانند داشته باشند بر روي بسته بندي هاي مواد غذايي است زيرا مواد غذايي در صورت فساد گاز هيدروژن توليد مي‌كنند در صورت فاسد شدن مواد غذايي با توليد گاز اين حسگرها تغيير رنگ مي‌دهند. همچنين در صورت فراگير شدن استفاده از پيل هاي سوختي در كشور اين حسگر كاربرد بسياري پيدا مي‌كند.
علمي(1)**1023**1440
۰ نفر