۲۱ تیر ۱۳۹۵، ۱۳:۵۹
کد خبر: 82144469
T T
۰ نفر

63سفیر ورزشی و روی دیگر ورزش ایران در المپیك ریو

۲۱ تیر ۱۳۹۵، ۱۳:۵۹
کد خبر: 82144469
63سفیر ورزشی و روی دیگر ورزش ایران در المپیك ریو

تهران- ایرنا- اعزام 63 سفیر ورزش ایران به دیار قهوه و فوتبال درحالی كمتر از یك ماه دیگر انجام می شود كه از نظر كمی و كیفی و تعداد رشته ها گوی سبقت را از آتلانتا تا لندن ربوده و برای نخستین بار در ادوار المپیك با ركورد شكنی كسب 9سهمیه از سوی شیرزنان ورزشكار و شكسته شدن قفل ناكامی52 ساله حضور بلندقامتان والیبال، به نظرمی رسد؛ كه نمایندگان كشورمان متفاوت تر در این رویداد مهم جهانی عرض اندام كنند و این « روی دیگر ایران در ریوست».

آوردگاهی كه تا 25روز دیگر و براساس قانون كمیته بین المللی المپیك موسوم به 'آی او سی' با مشاركت 10هزار500ورزشكار زن و مرد از 205كشوردر 44ماده از 28رشته ورزشی و حضور سران و مقامات بلندپایه بسیاری از كشورهای جهان به طور رسمی آغاز می شود.
در این رویداد و درسی و یكمین نبرد ورزشی جهان سفیران اعزامی به ریو در رشته های ورزش های آبی(شنا،شیرجه،واترپلو و شنای ماراتن و موزون) ،تیرو كمان، دوومیدانی ،بدمینتون ،بسكتبال ،بوكس ،كانو(اسلالوم و آبهای آرام) ،دوچرخه سواری(جاده،كوهستان؛تراك و بی ام ایكس) ،سواركاری ،شمشیر بازی ،فوتبال ،گلف ،ژیمناستیك(هنری،ریتمیك وترامپولین ) ،هندبال، هاكی، جودو، پنجگانه ،رویینگ ،راگبی ،قایقرانی ،بادبانی ،تیراندزای، تنیس روی میز، تكواندو، تنیس، والیبال ،وزنه برداری، كشتی و سه گانه برابر حریفان خود صف آرایی می كنند.
در این میان ایران هم با 63نماینده در14رشته ورزشی انفرادی بوكس،دو و میدانی ،دوچرخه سواری ، تكواندو، تیراندازی، كشتی آزاد و فرنگی، تیروكمان، وزنه برداری ، شمشیربازی، تنیس روی میز، قایقرانی ، جودو، شنا و یك رشته تیمی والیبال به دهكده بازی ها اعزام خواهد شد ، اعزامی كه در دل خود نخستین هایی را در این برهه از تاریخ ورزش كشور رقم زده است.
اولین، نخستین ها به ركود تاریخی دو سهمیه همزمان «زهرا نعمتی» بانوی معلول تیرانداز در المپیك و پارالمپیك ریو اختصاص دارد كه چنین رویدادی در تاریخ ورزش ایران بی سابقه بوده است. نابغه ورزش ایران كه وظیفه پرچمداری كاروان المپیكی ایران را نیز برعهده دارد در بازی های 2012لندن مدال طلای پارالمپیك را تصاحب كرد.
دومین نخستین های ریو به دست شاهكار بانوان تیرانداز رخ داد كه برای اولین بار در این رشته چهار بانوی ایرانی مطرح جهان و آسیا تیرشان به هدف خورد.«الهه احمدی» نخستین زن ایرانی كه در تاریخ رقابت های المپیك به مرحله فینال بازی های 2012 راه یافت، «نجمه خدمتی » اولین مدال آور طلایی ایران در بازیهای 2014،« گلنوش سبقت اللهی» بانوی ایرانی كه برای نخستین بار در بخش تپانچه سهمیه المپیك گرفت و «مه لقا جام بزرگ» اولین زن ایرانی كه در ماده تفنگ بادی از فاصله 10 متر، ایران را صاحب سهمیه كرد.
اما اوج این نخستین ها به ركورد شكنی شیرزنان ورزشكارعرصه پهناور ایران اسلامی با كسب 9 سهمیه المپیك 2016 برای اولین بار در تاریخ ورزش كشور از آتلانتا تا ریو باز می گردد. سهمیه هایی كه از سوی این نام آوران دررشته های تیراندازی ،تیروكمان ،قایقرانی ،تكواندو، تنیس روی میز ودو و میدانی به سبد ایران اضافه شد.
درخلال این نخستین ها اتفاق تاریخی دیگر در ریو به دست« نوشاد و نیما عالمیان» اولین برادران المپیكی تنیس روی میز جهان رخ داد تا هردو همزمان در المپیك ظاهر شوند.البته در این رشته از «ندا شهسواری» بعنوان اولین دختر پینگ پنگ باز المپیكی ایران نیز یاد می شود كه این بار در ریو هم سهمیه گرفت.
اما گل سرسبد نخستین های سهمیه ریو شكست طلسم 52ساله برای بلندقامتان والیبال ایران است كه پس از فراز و نشیب های فراوان سرانجام قفل این ناكامی به سوی المپیك باز و بارقه ایی از امید در این رشته دیده شد.
ناگفته نماند كه نخستین مدال آوری المپیكی ایران از سال 1948لندن با مدال برنز مرحوم «جعفرسلماسی »در وزنه برداری كلید خورده و در این ادوار از مجموع 60مدال كسب شده، 16مدال بدست پولادمردان بوده است .
همچنین یكی از دیگر نخستین ها كه از سال 1948لندن تا 2016ریو پای ثابت المپیك ها بوده به قهرمانان كشتی، معروف به گوش شكسته ها اختصاص دارد كه از المپیك 1952هلسینكی به عنوان ورزش اول كشور یك تنه جور تمام رشته ها را كشیده و مدال آوری كرده است تا از مجموع 60مدال، 38 مدال را به نام خود ثبت كنند.
پرونده سهمیه های ایران در ریو در تیراندازی (چهارسهمیه زن و یك سهمیه مرد) ،تكواندو4سهمیه (سه سهمیه مرد،یك سهمیه زن) ،دوچرخه سواری سه سهمیه، دوومیدانی 7سهمیه، كشتی فرنگی 6سهمیه ،كشتی آزاد6سهمیه، بوكس یك سهمیه، قایقرانی یك سهمیه (زن) تیرو كمان یك سهمیه (زن) ، وزنه برداری 5سهمیه ،تنیس روی میز سه سهمیه (دوسهمیه مرد و یك سهمیه زن) ،جودو سه سهمیه،شمشیربازی 2سهمیه ،شنا یك سهمیه و والیبال یك سهمیه تیمی بسته شد و كشتی ،دوومیدانی،تیراندازی، وزنه برداری به ترتیب بیشترین تعداد سهمیه ها را به خوداختصاص داده اند .
پیش تر نمایندگان ایران كه با 54 سهمیه انفرادی در 14رشته ورزشی در لندن ركورد دار سهمیه های كسب شده را در ادوار المپیك به ثبت رسانده بودند، این ركورد در ریو 2016 شكسته شد. اما هنوز ركورد تعداد مدال های لندن شامل 4 طلا،5 نقره، 3 برنز و عنوان هفدهمی جهان برای ورزشكاران ایران پابرجاست اما این امیدواری وجود دارد كه قهرمانان ورزشی كشورمان در ریو این ركورد را نیز ارتقا دهند.
همچنین در لندن از بین 14رشته ،سه رشته ورزشی (كشتی ،دوومیدانی ،وزنه برداری) به ترتیب با كسب 12 ، 10و 6بیشترین سهمیه های كسب شده را به خود اختصاص دادند در حالی كه در ریو ، تیراندازی نیز به رشته های با سهمیه بالا اضافه شده است.
در بازی های لندن 8زن در6 رشته تیراندازی،تكواندو،دوومیدانی، قایقرانی ،تیروكمان و تنیس روی میز سهمیه المپیك را كسب كرده بودند كه در ریو با یك سهمیه اضافه تر ركورد بیشترین حضور در ریو زده شد و از طرفی در ریو بیشترین سهمیه به رشته تیراندازی اختصاص داشت.
حال باید به انتظار نشست و دید كه این بار نابغه های پرتلاش و افتخار آفرین ورزش این مرزو بوم در این بزنگاه مهم ورزشی جهان چه ره آورد تاریخی را برای مردم به ارمغان خواهند آورد.
ورزشی**9250** 1701
۰ نفر