۲۳ تیر ۱۳۹۵، ۸:۰۸
کد خبر: 82146805
T T
۰ نفر
عادت هایی كه به مرواریدهای گرانبها آسیب می زند

تهران - ایرنا - نقش غیر قابل انكار دندان در سلامتی و زیبایی و هزینه های هنگفت دندانپزشكی سبب می شود كه پزشكان تحقیقات گسترده ای روی سلامت دندان داشته باشند. تغذیه نقش موثری در حفظ سلامت دندان ها دارد؛ علاوه بر آن باید از عادت های اشتباهی كه به دندان ها آسیب می زند اجتناب كرد.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا، در ادامه به چند عادت اشتباه كه دندان ها را از بین می برند اشاره شده است:
-جویدن یخ
جویدن یخ سبب ترك برداشتن دندان و آسیب به مینا و بافت نرم دندان می شود. اگر به جویدن یخ عادت دارید، آدامس را جایگزین آن كنید.
-پستانك
استفاده از پستانك و بطری شیر برای كودكان به مدت طولانی یكی از مهمترین دلایل آسیب به دندان است؛ به ویژه مادرانی كه كودك را به همراه بطری در رختخواب قرار می دهند. محافظت از دندان ها فرآیندی است كه از نوزادی شروع می شود.
-پیرسینگ زبان
سوراخ كردن زبان و كاشتن گل های میخی و نگین روی آن، یكی از مهمترین دلایل آسیب به دندان ها و بهداشت دهان است. معمولا سوراخ زبان سبب بروز عفونت و خونریزی می شود؛ به علاوه بهداشت لثه ها در معرض خطر قرار می گیرد و حتی ممكن است باعث از دست دادن دندان ها شود. استفاده از نگین روی دندان ها نیز از طرف دندانپزشكان منع شده است.
-دندان قروچه
دندان قروچه كه معمولا ریشه روانی دارد؛ سبب آسیب به دندان ها می شود. استفاده از محافظ دندان در شب توصیه شده است.
-آب نبات
شكر موجود در آبنبات، به پلاك های دندان می چسبد. باكتری های موجود در پلاك، شكر را به اسید تبدیل می كنند و دندان ها به سرعت پوسیده می شوند. آبنبات های سرماخوردگی نیز به دندان ها آسیب می زنند.
-پاستیل
ماندگاری پاستیل روی دندان بسیار بیشتر از آبنبات است. بنابراین توصیه می شود كه پس از مصرف پاستیل به سرعت دندان ها مسواك شود.
-نوشابه و آبمیوه های مصنوعی
یك بطری كوچك نوشابه حاوی 11 قاشق شكر است. به علاوه اسید فسفریك و اسید سیتریك موجود در آن به دندان ها آسیب می زند. تاثیر مخرب شیرین كننده های مصنوعی بر دندان بیشتر از شیرین كننده های طبیعی است.
-شكستن تنقلات با بازكردم در اشیا با دندان
دندان ابزاری برای شكستن و باز كردن در اشیا نیست؛ این كار سبب می شود دندان ها ترك برداند و مینای دندان آسیب ببیند.
-نوشابه های انرژی زا
نوشابه های انرژی زا حاوی بیشترین مقدار قند هستند و استفاده از آن ها به هیچ عنوان توصیه نمی شوند.
-آب مركبات
آب مركبات به دلیل خاصیت اسیدی، مینای دندان را از بین می برند، به همین علت توصیه شده است كه با نی مصرف شوند.
-چیپس و غذاهای دیگر حاوی نشاسته
پلاك های موجود روی دندان نشاسته را به اسید تبدیل می كنند، بنابراین لازمست پس از مصرف غذاهای حاوی نشاسته، مسواك زده شود.
-تخمه
شكستن تخمه یكی از مهترین دلایل آسیب به دندان است.
-سیگار
سیگار مهمترین عامل سرطان زبان، لب و دهان و زردی و پوسیدگی دندان است.
-مصرف بیش از اندازه قهوه
-جویدن مداد
-لواشك و تنقلات ترش
-آب گیری لیمو ترش با دندان
-مصرف غذاهای سرد و گرم
علمی (6) ** 9259**1440
۰ نفر