عظيم حسن بيگي روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: هپاتيت يك بيماري حاد و جدي كبد است كه بوسيله ويروس هپاتيت ايجاد و موجب بروز مشكلات كبدي و در برخي افراد باعث سرطان كبد مي شود اما با درمان به موقع بهبودي براي بيماران حاصل مي شود.
وي افزود: از جمله راه هاي انتقال اين بيماري از طريق مادر به فرزند در زمان بارداري، استفاده از سرنگ هاي آلوده بويژه در ميان افراد معتاد يا فرو رفتن سوزن آلوده در بدن، رفتارهاي پرخطر جنسي و تماس با خون افراد مبتلا است.
حسن بيگي با بيان اينكه علائم اين بيماري سه ماه بعد از آلوده شدن به ويروس آشكار مي شود، تاكيد كرد: طيف وسيعي از علائم اين بيماري درد شكم، ادرار تيره و بيماري هاي كليوي، تب، درد مفاصل و ماهيچه ها، كاهش اشتها، تهوع و استفراغ، خستگي و ضعف بدني، جوش هاي پوستي، زردي پوست و زرد شدن سفيدي چشم است.
وي يادآور شد: از مهمترين راه هاي پيشگيري از ابتلا به اين بيماري رعايت نكات ايمني توسط افراد در معرض آسيب همچون كاركنان بخش تزريقات مراكز بهداشتي و درماني، افرادي كه با معتادان پرخطر سر و كار دارند بويژه معتادان تزريقي ضروري است.
وي گفت: مراجعه به موقع به پزشك و تحت درمان قرار گرفتن، عدم استفاده از سرنگ مشترك بخصوص در ميان معتادان تزريقي، ترك اعتياد به مواد مخدر و داروهاي روانگردان و غير مجاز، توجه به نكات بهداشتي در آرايشگاه ها در هنگام استفاده از خدمات خالكوبي و تاتو (حتي الامكان انجام نشود) و عدم استفاده از تيغ هاي مشترك از راه هاي جلوگيري از ابتلا به ويروس هپاتيت است.
حسن بيگي اضافه كرد: با انجام آزمايش خون ابتلا به ويروس هپاتيت و نوع آن در فرد مشكوك به بيماري مشخص مي شود و با نظر پزشك معالج بايد با مصرف دارو روند پيشرفت بيماري كنترل شود.
وي توصيه كرد خويشتن داري در زمان تجرد، رعايت نكات پيشگيرانه در هنگام برقراري روابط جنسي پرخطر و انجام واكسيناسيون و عدم استفاده از مواد مخدر تحريك پذير ميزان ابتلا به اين بيماري را كاهش مي دهد.
7180/9002
ايلام - ايرنا - كارشناس مبارزه با بيماري هاي آميزشي و ايدز مركز بهداشت ايلام گفت: افراد براي جلوگيري از ابتلا به هپاتيت B بايد به طور منظم بر عملكرد كبد و سلامت اين عضو حياتي بدن نظارت داشته و با هر گونه تغييري در عملكرد يا سلامت آن به پزشك مراجعه كنند. .