۲۶ تیر ۱۳۹۵، ۱۱:۴۵
کد خبر: 82150654
T T
۰ نفر

سواحل گيلان، فرصتي براي رونق گردشگري حلال

۲۶ تیر ۱۳۹۵، ۱۱:۴۵
کد خبر: 82150654
سواحل گيلان، فرصتي براي رونق گردشگري حلال

رشت - ايرنا - 280 كيلومتر نوار ساحلي گيلان و 9 شهرستان ساحلي استان، زمينه ساز رونق بيش از پيش صنعت گردشگري بويژه گردشگري حلال است تا از تمامي ظرفيت هاي ايران استفاده شود؛ موضوعي كه در شعار سومين دوره جشنواره مشاركت ملي گردشگري تحت عنوان گردشگري حلال - ظرفيت ايراني نيز مورد توجه قرار گرفته است.

آنچه در تعريف گردشگري حلال ذكر شده، اين نوع از گردشگري عبارت است از مسافرت به منظور تفريح، تجارت و بهره مندي از ساير خدمات به گونه اي كه در تباين با دستورات اسلامي نبوده و تمهيد خدمات مرتبط با آن بر اساس شريعت اسلامي صورت گيرد.
هر ساله ايام تابستان، استان گيلان پذيراي خيل عظيمي از مسافران و گردشگران از اقصي نقاط كشور به منظور بهره مندي از سواحل و تفرجگاه هاي ساحلي است و به طور طبيعي، فراهم سازي زيرساخت هاي مناسب در سواحل، مي تواند شرايط را براي استقبال و ماندگاري بيشتر مسافران فراهم سازد كه خروجي آن، بي ترديد به منافع استان كمك شاياني خواهد كرد.
در همين زمينه، تقي رستم وندي قائم مقام وزير كشور در امور اجتماعي و فرهنگي و رئيس ستاد ساماندهي سواحل كشور كه پنجشنبه هفته گذشته از نوار ساحلي و طرح هاي سالم سازي گيلان بازديد كرد، وضعيت كنوني سواحل استان هاي گيلان و مازندران را از حيث زيرساخت ها براي بهره مندي مسافران و گردشگران از طرح هاي سلامت دريا اميدبخش و رو به بهبودي توصيف كرد.
وي با اشاره به وجود خلاء در نگاه استراتژيك به سواحل، بر ضرورت جذب اعتبارات ساليانه براي سه استان ساحلي شمال كشور تاكيد و اضافه كرد: با جلب نظر وزير كشور به اين مهم، مكاتباتي نيز با سازمان مديريت و برنامه ريزي براي اخذ اعتبارات مناسب انجام شده است.

* با تمام امكانات، سواحل گيلان را براي ميزباني آماده كرده ايم
دبير ستاد ساماندهي سواحل و تفرجگاه هاي ساحلي گيلان نيز روز شنبه در گفت وگو با ايرنا، از آمادگي كامل استان براي استقبال و پذيرايي از مسافران و گردشگران خبر داد و با يادآوري اينكه فعاليت طرح سالمسازي دريا از نيمه خردادماه آغاز شده، بيان كرد: 40 طرح سالمسازي با 80 شناگاه در طول 280 كيلومتر نوار ساحلي گيلان در 9 شهرستان ساحلي استان وجود دارد.
به گفته يونس رنجكش، در انجام طرح هاي سلامت دريا حدود دو هزار نفر اعم از امداد و نجات و پليس در حوزه هاي مختلف طرح ساماندهي سواحل مشاركت دارند.
وي با يادآوري تصويب 260 ميليارد ريال اعتبار براي استان هاي شمالي كشور در سال 93 اظهار كرد: در سال 93 ، 130 ميليارد ريال از اين اعتبارات براي خريد تجهيزات، پرداخت حقوق ناجيان غريق، تجهيز و تكميل و ساخت طرح هاي سالم سازي اختصاص يافت.
وي ادامه داد: از اين ميزان اعتبار تخصيص يافته به استان هاي شمالي، 54 ميليارد و 500 ميليون ريال مربوط به گيلان بود كه در اين زمينه، ضمن پرداخت حقوق و دستمزد ناجيان غريق، 18 دستگاه جت اسكي، 11 دستگاه قايق موتوري، 10 دستگاه موتورسيكلت به همراه تجهيزات مختلف انفرادي و پايگاه هاي امداد و نجات در استان خريداري شد.
دبير ستاد ساماندهي سواحل و تفرجگاه هاي ساحلي گيلان اضافه كرد: براي سال 94 هيچ اعتباري به ساماندهي سواحل استان اختصاص نيافت و در سال جاري نيز تاكنون، اعتباري در اين زمينه تامين نشده است.

* برگزاري كلاس هاي آموزشي براي منجيان غريق در راستاي حضور در طرح هاي سالم سازي دريا
رئيس هيات نجات غريق استان گيلان نيز روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با اشاره به حضور منجيان غريق در طرح هاي سالم سازي دريا گفت: پيش از اين، كلاس هاي آموزشي و آمادگي براي منجيان غريق در راستاي مشاركت آنها در طرح هاي سالم سازي دريا تشكيل شده بود.
ناخدا سيروس صداقت كيش امر آموزش و نظارت بر كارهاي منجيان غريق را يكي از وظايف ذاتي اين هيأت عنوان و اضافه كرد: سال گذشته 600نفر در كلاس هاي آموزشي و آمادگي طرح هاي سالم سازي دريا شركت كردند كه در حال حاضر اين ميزان در سالجاري بين 200 تا 300 نفر است.
وي با تاكيد بر ضرورت پرداخت بموقع حقوق منجيان غريق افزود: تحقق اين مهم، موجب مي شود آنان با رغبت و انگيزه مضاعف در سواحل انجام وظيفه كنند.
از ابتداي فعاليت طرح هاي سالم سازي دريا در گيلان تاكنون، 9 نفر جان خود را از دست داده اند و اين تعداد نيز، در خارج از طرح هاي سالم سازي و در مناطق خطرآفرين حضور داشته اند.
بيش از 300 نقطه خطرآفرين در سواحل گيلان شناسايي شده ولي طي هماهنگي هاي انجام شده با هيأت نجات غريق استان، در تمامي طرح هاي سالم سازي دريا، منجيان غريق حضور دارند.
اقدام متفاوت امسال در ساماندهي سواحل در گيلان، اجراي طرح مديريت دهياري ها در مناطق ساحلي است كه همين موضوع، خود زمينه ساز بهره مندي مسافران از ظرفيت هاي ناشناخته گردشگري روستايي در اين استان است.
3019/7296/2007/7294