به گزارش عصر شنبه گروه فرهنگي ايرنا، عباس خامه يار در نشست بسيج دانشجويي دانشجويان دانشگاه امام صادق (ع) در حسينيهالزهرا (س) اين سازمان با ارائه گزارشي از اهم فعاليتهاي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي گفت: اين سازمان به عنوان مركز ديپلماسي عمومي جمهوري اسلامي در سال 1374 خورشيدي براي يكپارچهسازي فعاليت هاي فرهنگي در خارج از كشور تأسيس شد تا تصويري روشن از فرهنگ و تمدن ايراني ـ اسلامي به جهانيان عرضه كند.
معاون بينالملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي همچنين به عملكرد بيشاز 80 نمايندگي فرهنگي در سطح جهان اشاره و تصريح كرد: اين نمايندگيهاي فرهنگي با بهرهگيري از دانش سازماني و توان فرهيختگان و كارشناسان مخاطبان خود را با گوشههايي از تمدن كهن هفت هزار ساله اين مرز و بوم و دستاوردهاي انقلاب شكوهمند اسلامي ايران آشنا ميكنند.
وي در ادامه بر ضرورت معرفي چهره رحماني اسلام تأكيد كرد و گفت: نمايندگيهاي فرهنگي كه از سوي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در خارج از كشور مستقر هستند به همراه توانمندي ها و پيشرفتهاي علمي و فرهنگي و جاذبههاي گردشگري جمهوري اسلامي ايران، چهره واقعي اسلام را به مردم جهان ميشناسند.
خامهيار به بحث قدرت نرم در عرصه روابط بينالمللي اشاره و اظهار كرد: امروزه در عرصه روابط بينالمللي، اين ديپلماسي فرهنگي يا ديپلماسي عمومي و قدرت نرم است كه حرف اول را ميزند.
معاون بينالملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي افزود: جمهوري اسلامي ايران براي جلوگيري از تحقق اهداف جنگ نرم به تقويت منابع قدرت خود در داخل و خارج از كشور اهتمام ورزيده تا با طراحي و اجراي برنامههاي لازم، ترفندهاي دشمنان را خنثي كند.
وي ادامه داد: در اين روند براي تقويت منابع قدرت در خارج از كشور بايد اعمال يك ديپلماسي قدرتمندانه فرهنگي با جديت دنبال شده و ساز و كار آن تامين شود. از ديگر مواردي كه در اين مسير مثمرثمر است، بحث حماسه فرهنگي خواهد بود.
خامهيار ضمن اشاره به مسائل و مشكلاتي كه دنياي امروز با آنها مواجه است به ويژه پديده تكفير و افراطگرايي، خشونت و تروريسم، گفت: براي مقابله با پديده تكفير و افراطگرايي بايد به اينگونه پرسشها پاسخ دهيم كه ريشه اين پديدههاي شوم و نو ظهور در كجاست و چگونه پديد آمدهاند و چه تدابيري بايستي براي مقابله با اين خطرات و تهديدها انديشيده شود.
وي در ادامه، بيان كرد: جريانهاي منحرف چون داعش كه مورد حمايت برخي از قدرتهاي جهاني هستند، نماد اسلام غيرحقيقي شدهاند اما با توجه به همه اين تهاجمات، جمهوري اسلامي ايران همواره پيام خود كه همان نمايان كردن چهره حقيقي اسلام است را در اقصي نقاط دنيا اعلام ميدارد.
خامهيار علاقهمند كردن و ايجاد باور نسبت به اسلام ناب محمدي (ص)، انقلاب اسلامي، مزيتهاي جمهوري اسلامي ايران و فرهنگ و تمدن اسلامي ـ ايراني را از اهداف اصلي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي برشمرد و گفت: با توجه به اين رويكرد، سازمان فرهنگ همگام و همسو با سياستهاي نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران گام برميدارد كه در اين مسير با توجه به ظهور و فعاليت جريانات افراطگرايي در دنيا، همواره با قدرت بالا به معرفي نظام مقدس و چهره حقيقي اسلام پرداخته است.
معاون بينالملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي به گفتوگوي اديان اشاره كرد و گفت: گفتوگوي ديني ميان اديان الهي پيرامون چالشها و گرفتاريهاي بشر ميتواند به بسياري از رنجهاي جامعه انساني پايان دهد، كه از اين رو، سازمان فرهنگ نشستهاي بسياري ميان دانشمندان مسلمان با ساير اديان برگزار كرده است.
وي افزود: اين سازمان با اعزام هيأتهاي مختلف در گفتوگو با ساير اديان شركت كرده است كه از جمله آن ميتوان به برگزاري و مشاركت در 9 دور گفتوگوي ديني با شوراي پاپي گفت و گوي اديان واتيكان و 9 دور گفتوگو با كليساي ارتدكس روسيه، اشاره كرد.
خامهيار گسترش زبان و ادبيات فارسي، توسعه همكاريهاي علمي ـ دانشگاهي، همكاري با سازمانهاي بينالمللي و مردمنهاد، هفتههاي فرهنگي، اعزام مبلغان، برقراري تعامل ميان زنان فرهيخته مسلمان در جهان و تعامل با ايرانيان ساكن در ديگر كشورها را از ديگر برنامههاي نمايندگيهاي فرهنگي در خارج از كشور عنوان كرد.
وي يادآور شد: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با توجه به مأموريت خود در حوزه مديريت و راهبري روابط فرهنگي بينالمللي و سياستگزاري، هماهنگي، حمايت و نظارت بر فعاليتهاي فرهنگي ـ تبليغي جمهوري اسلامي ايران در خارج از كشور، اين روابط را در مسير نمايان كردن اسلام حقيقي، انقلاب اسلامي و مزيتهاي جمهوري اسلامي ايران سوق ميدهد.
** آمادگي حضور بسيجيان در عرصههاي مختلف بينالملل
معاون بينالملل سازمان بسيج مستضعفين در سخنان آغازين خود،به ظرفيتهاي بينالمللي بسيج اشاره كرد و گفت: بسيج به مثابه يك سازمان بزرگ معنوي در سراسر كشور و در اقشار مختلف با تجربه گرانبهاي انقلابي كه بر دوش گرفته و با اين گنج عظيم كه ثمره انقلاب به بركت خون شهدا است، آمادگي براي حضور در عرصههاي مختلف بينالملل دارد.
سردار معز خادم حسيني افزود: ما برآنيم تا فرصت جديدي در عرصه بينالملل براي كشور رقم بزنيم و گامهاي بعدي را متناسب با اين فرصت برداريم.
وي ضمن تشريح عملكرد سازمان بسيج مستضعفين بيان كرد: مأموريت بسيج بينالملل با ساير سازمانهاي همسو متفاوت است. در اين عرصه با هدف تبيين مفهوم بسيج و بسيجي ، بهرهگيري از تفكر بسيجي در حوزه ديپلماسي، شناخت تجارب بسيجيان در حوزه بينالملل و تبادل ديدگاه صاحبنظران به ويژه دانشجويان ميتوانيم قدمهاي سازندهاي را برداريم.
در ادامه اين نشست، محمدعلي رباني، رئيس مركز مطالعات فرهنگي بينالمللي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي به تشريح بخشي از فعاليتهاي اين مركز و همچنين، عملكرد بسيجيان در حوزه بينالملل پرداخت.
در ادامه دست اندركاران سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي حاضر در نشست به سئولات حاضران پاسخ گفتند.
فراهنگ**1355**1027
تهران - ايرنا - معاون بينالملل سازمان فرهنگ با تاكيد بر تقويت منابع قدرت براي مقابله با جنگ نرم در عرصه روابط بينالمللي، گفت: اين سازمان همگام با سياستهاي نظام گام برميدارد.