۲۸ تیر ۱۳۹۵، ۱۰:۱۲
کد خبر: 82153436
T T
۰ نفر
شيوع هپاتيت B در ايران به كمتر از 2 درصد جمعيت رسيده است

تهران- ايرنا- رييس شبكه هپاتيت ايران با بيان اينكه هپاتيت B با واكسيناسيون كنترل شده است، افزود: با توجه به واكسيناسيون نوزادان و افراد پرخطر از سال 1373 و افراد 17 ساله در چهار دوره زماني مختلف، شيوع اين بيماري كاهش يافته و در بيشتر نقاط كشور به كمتر از 2 درصد جمعيت رسيده است.

هپاتيت B يك عفونت حاد و جدي كبدي است كه توسط ويروس هپاتيت B به وجود مي‌آيد. اين بيماري در صورت مزمن شدن، سبب بروز مشكلات كبدي، سرطان كبد يا سيروز كبدي مي‌شود اما بيشتر افراد مبتلا به هپاتيت B پس از طي مراحل درمان، كاملا بهبود پيدا مي‌كنند.
نوزادان و كودكان بيشتر از ديگران در خطر ابتلا به نوع مزمن هپاتيت B هستند. براي پيشگيري از ابتلا به اين بيماري مي‌توان از واكسن هاي آن استفاده كرد، همچنين در صورت ابتلا به اين بيماري مي‌توان با اتخاذ اقدامات احتياطي از پخش شدن ويروس و آلوده شدن ديگران جلوگيري كرد.
دكتر سيدمويد علويان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا اظهار كرد: در سال هاي گذشته شيوع هپاتيت B در ايران بالاي 5 درصد بود اما در حال حاضر به غير از استان هاي سيستان و بلوچستان و گلستان، در ساير استان هاي كشور به حدود 2 درصد رسيده است.
وي با بيان اينكه در برخي از استان هاي كشور نيز شيوع اين بيماري به كمتر از يك درصد رسيده است، افزود: شيوع اين بيماري در افراد زير 27 سال نيز بسيار نادر شده و به نيم درصد در كل كشور رسيده است.
علويان مهمترين راه انتقال اين بيماري را از طريق رفتارهاي پرخطر جنسي و اعتياد عنوان كرد و گفت: جوانان به خصوص افراد بالاي 27 سال اگر رفتارهاي پرخطر داشته باشند، در معرض ابتلا به اين بيماري قرار دارند.
وي با اشاره به اينكه در ارتباط با هپاتيت B دستورالعمل درماني در كشور وجود دارد، اظهار كرد: همه داروهاي هپاتيت B توليد داخل هستند و بيمه ها داروهاي اين بيماري را تحت پوشش قرار مي دهند.
علويان گفت: هپاتيت B و C دو نوع مهم اين بيماري از نظر جامعه جهاني است و با توجه به اينكه مي تواند سبب بروز بيماري هاي مزمن يا از بين رفتن كبد شود، كنترل آن بسيار با اهميت است.
هپاتيت C نوع ديگري از هپاتيت است كه توسط ويروس عامل اين بيماري ايجاد شده و با حمله به كبد باعث التهاب كبد مي شود. اغلب افراد مبتلا به ويروس هپاتيت C هيچ علامت و نشانه اي حس نمي كنند و بسياري از آنها حتي ممكن است ندانند كه اين ويروس در بدنشان وجود دارد.
هپاتيت C يكي از جدي ترين نوع بيماري هپاتيت است كه از طريق ارتباط با خون آلوده و معمولا در پي استفاده از سرنگ مشترك در معتادان تزريقي منتقل مي شود.
رييس شبكه هپاتيت ايران به روز هفتم مرداد ماه به عنوان روز جهاني هپاتيت اشاره كرد و افزود: كمك به بيماريابي، حمايت از بيماران، درمان صحيح بيماري و حساس كردن سياستگذاران، مسئولان و رسانه ها نسبت به اين بيماري از مهمترين اهداف روز جهاني هپاتيت است.
علويان اظهار كرد: برنامه هاي متنوعي براي آشنايي بيشتر مردم و اطلاع رساني صحيح به منظور مقابله با اين بيماري همه ساله در ايران همپاي ساير نقاط دنيا در اين روز برگزار مي شود.
علمي ** 1201 **1834
۰ نفر