۲۸ تیر ۱۳۹۵، ۱۶:۵۲
کد خبر: 82154187
T T
۰ نفر
پيشكسوتان و نوآوران صنعت چاپ تجليل مي شوند

تهران - ايرنا - معاون امور فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به اهداف برگزاري شانزدهمين جشنواره صنعت چاپ گفت: از پيشكسوتان و نوآوران اين صنعت قدرداني خواهد شد.

به گزارش گروه فرهنگي ايرنا از معاونت امور فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، سيدعباس صالحي روز دوشنبه در نخستين جلسه شوراي سياستگذاري شانزدهمين جشنواره صنعت چاپ، با برشمردن اهداف در نظر گرفته شده براي اين رويداد افزود: هدف اول اين جشنواره بزرگداشت روز ملي صنعت چاپ و قدرداني از فعالان صنعت چاپ است.
وي گفت: قدرداني از پيشكسوتان و نوآوران اين صنعت و شناخت ظرفيت‎‌‌هاي استاني و حمايت از استان‌ها از ديگر اهداف اين جشنواره است.
معاون وزير فرهنگ ادامه داد: با توجه به اهداف تعريف شده براي اين جشنواره، تمام استان‌ها از اين حق برخوردارند كه در اين روز با حضور فعالان چاپ در استان جشن صنعت چاپ برپا كنند، از اين رو نمي‌توان تعداد استان‌ها را محدود كرد بلكه بايد يك طبقه‌بندي به منظور حمايت از جشنواره صنعت چاپ در استان‌ها انجام شود.
وي ادامه داد: البته براي اين منظور بايد ميزان بودجه استاني جشنواره صنعت چاپ را افزايش دهيم و با توجه به تعهدات هر استان‌ها بودجه در نظر گرفته شود.
معاون امور فرهنگي وزير فرهنگ، همزماني اين دوره از جشنواره صنعت چاپ با سال «اقتصاد مقاومتي؛ اقدام و عمل» را فرصتي براي برگزاري نمايشگاهي از دستاوردهاي چاپي دانست و گفت: با توجه به نامگذاري امسال و تاكيد بر اقتصاد مقاومتي از سوي رهبر معظم انقلاب، فرصت مغتنمي است تا در حوزه محصولات چاپي نمايشگاهي برگزار شود تا علاوه بر معرفي توانمندي‌هاي كشور، نيازهاي صنوف ديگر مرتبط با صنعت چاپ شناسايي شوند.
صالحي تصريح كرد: اين فرصت كميابي است تا از ظرفيت‌هاي اين جشنواره به منظور معرفي و برگزاري نمايشگاه استفاده شود، اين نمايشگاه مي‌تواند در سه بخش محصولات چاپي، مواد اوليه و تجهيزات و قطعاتفعاليت داشته باشد.
به گفته وي، هدف اين نمايشگاه نيز كاهش واردات محصولات چاپي خواهد بود كه بايد كارشناسي در اين حوزه انجام شود، مصداق‌هاي واردات و صادرات چاپي شناخته شوند و با بهره‌گيري از اين ظرفيت بتوان واردات محصولات چاپي را كاهش داد.
مديركل اداره چاپ و نشر نيز در اين جلسه با اشاره به برگزاري نمايشگاه دستاوردهاي چاپي گفت: اين نمايشگاه مي‌تواند به صورت مستقل و يا در كنار جشنواره صنعت چاپ برگزار شود، البته اين نياز به كارشناسي دارد و كارگروهي بايد درباره برگزاري اين نمايشگاه و اهداف و چشم‌انداز آن فعاليت كنند.
محمود رضا برازش با ارائه گزارشي درباره پانزدهمين جشنواره صنعت چاپ افزود: سال گذشته از 11 شهريور تا هفتم مهر ماه در 16 استان جشنواره صنعت چاپ برگزار شد و از فعالان و پيشكسوتان در اين استان‌ها قدرداني به عمل آمد.
رئيس اتحاديه چاپخانه‌داران نيز گفت: خلاقيت‌ها و نوآوري‌ها بايد در اين جشنواره بيشتر مورد توجه قرار گيرند زيرا اكنون با نسلي مواجه هستيم كه خلاقيت بالايي دارد اما توجه چنداني به اين خلاقيت‌ها نمي‌شود.
به گفته ايرج استاد علي‌نقي، توجه به نوآوري‌ها مي ‌تواند به توانمندي‌هاي ما در كاهش واردات و يا افزايش صادرات به كشورهاي ديگر كمك كند.
پيشكسوت صنعت چاپ نيز گفت: برگزاري نمايشگاه محصولات چاپي و معرفي توانمندي‌ها در حوزه چاپ اقدام بسيار خوبي است اما براي برگزاري اين نمايشگاه بايد ديگر نهادها و سازمان‌هاي مرتبط را درگير كنيم.
علي طارمي افزود: در اين نمايشگاه بايد به گونه‌اي عمل كنيم كه نيازهاي صنايع ديگر را شناسايي و در جهت بر طرف كردن نيازهاي آن صنايع اقدام كنيم.
بر اساس اين گزارش، در اين جلسه مصوب شد نظرات و پيشنهادهاي اعضا شوراي سياست‌گذاري به منظور برگزاري بهتر جشنواره در استان‌ها در جلسه آتي مطرح شوند.
همچنين گزارش كارشناسي از توانمندي‌هاي صنعت چاپ در جلسه بعدي شوراي سياست‌گذاري مطرح شوند.
فراهنگ**1880