مهرزاد دانش روز شنبه در نشست خبری نوزدهمین جشنواره ملی چاپ ایران با اشاره به جزئیات این رویداد، گفت: در این جشنواره پیشکسوت نمونه، صادر کننده و کارآفرین برتر حوزه چاپ کشور همراه با معرفی کارشناس نمونه حوزه چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیر برگزیده این وزارتخانه در سطح استانها نیز تقدیر می شوند.
رییس نوزدهمین جشنواره ملی چاپ ایران ادامه داد: در حال انتقال تمرکز از صنعت چاپ بر فرهنگ حوزه چاپ هستیم به همین دلیل نام جشنواره را از جشنواره صنعت چاپ به جشنوراه ملی چاپ تغییر دادیم.
دانش اظهار داشت: تاکید شده بنا بر هویت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بٌعد پررنگ فرهنگی چاپ، ارتباط این دو باید وسیعتر شود و حمایت های وزارتخانه در حوزه چاپ قوی تر باشد.
رییس نوزدهمین جشنواره ملی چاپ ایران با اشاره به حذف برخی بخش های جانبی غیرمرتبط با جشنواره توضیح داد: هر جشنواره باید کارکرد خود را داشته باشد و افزودن بخش های جانبی باید مرتبط با رویداد باشد.
وی با اشاره به اینکه در جشنواره های قبل، مناسبات جشنواره داری بخش ورزشی و سرگرمی بود، تاکید کرد: جشنواره ملی چاپ معطوف به مناسبات فرهنگی است. مناسبات ورزشی و سرگرمی اقدامی نیکوست اما خود تشکل ها می توانند اقدام به برگزاری این رویدادها کنند به همین دلیل این بخش ها از سال ۹۳ از جشنواره حذف شد.
وی در مورد اینکه این جشنواره به صورت دوسالانه برگزار می شود یا خیر؟ گفت: خود من پیشنهاد دوسالانه را ارایه دادم اما هنوز در این زمینه تصمیم اتخاذ نشده است.
دبیر شورای سیاستگذاری نوزدهمین جشنواره ملی چاپ ایران؛ ارتقای سطح تاثیرگذاری محتوای چاپی غیر کتابی و شناسایی و معرفی قابلیت های زبان فارسی و نمادهای ایرانی و اسلامی در محتوای چاپی غیر کتابی را از جمله محورهای مورد تاکید این جشنواره ذکر کرد.
مدیراجرایی نوزدهمین جشنواره ملی چاپ ایران نیز با بیان اینکه ۳۱ استان غیر از استان بوشهر تاکنون برای برگزاری جشنواره استانی اعلام آمادگی کرده اند، اظهار داشت: با توجه به ماه محرم از همکاران استان خواستیم تا جشنواره را در یکی از روزهای یکم تا دهم شهریور ماه برگزار کنند.
محسن شمس افزود: از استان های سراسر کشور برای فعال بودن جهت برگزاری جشنواره چاپ قدردانی کرد و گفت: استان ها کارآفرین، پیشکوست و صادرکننده برتر استان خود را نیز به ما معرفی کردند تا برگزیده نهایی در جشنواره ملی معرفی شود.
او با بیان اینکه ۱۱ شهریور روز صنعت چاپ است، توضیح داد: هر سال مسابقات آثار چاپی در جشنواره بود، اما با توجه به تغییر رویکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و واگذاری بُعد صنعت چاپ به وزارت صمت، سیاست امسال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معطوف به محتوای فرهنگی جشنواره است.
وی اظهار داشت: با تدوین آیین نامه جدید جشنواره، سال آینده نسبت به برگزاری مسابقات آثار چاپی با محتوای فرهنگی اقدام خواهد شد.
دبیر جشنواره نیز گفت: در سال های ۹۲-۹۳ سالانه ۲۰۰ میلیون کیلوگرم واردات محصولات چاپی داشتیم که در سال ۹۷ به ۴۰ ملیلون کیلوگرم کاهش یافت.
علی اکبر ابراهیمی یکی از اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دفتر چاپ را اصلاح قوانین و آیین نامه های مرتبط دانست و اضافه کرد: گاهی آیین نامه ای نداشتیم یا دستورالعملی داشتیم که نیازمند اصلاح بوده است.
دبیر نوزدهمین جشنواره ملی چاپ ایران اظهار داشت: دفتر چاپ سال گذشته ۳ دستورالعمل و یک آیین نامه را برای اصلاح و تدوین در دستور کار خود قرار داد که ۲ مورد تصویب نهایی شد و دو مورد دیگر نیز به تصویب نهایی خواهد رسید.
در ادامه این نشست خبری، پوستر نوزدهمین جشنواره ملی چاپ ایران با حضور سید محمد طباطبایی مدیر کل روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین دست اندرکاران این دوره جشنواره ملی چاپ ایران، رونمایی شد.
بنا بر اعلام مسئولان جشنواره، با توجه به اینکه روز ۱۱ شهریورماه ۹۸ (روز ملی صنعت چاپ) مصادف با ایام سوگواری ماه محرم حسینی (ع) و فرارسیدن دومین روز این ماه شده است به همین دلیل این دوره جشنواره چهارم شهریورماه چند روز جلوتر برگزار می شود.
نظر شما