پرویز موسی نژاد روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از دوره سه ساله دولت تدبیر و امید به عنوان دوران طلایی توسعه مكانیزاسیون كشاورزی در مازندران یاد كرد و افزود : از 92 تا پایان سال 94 یك هزار و 150 میلیارد ریال تسهیلات مكانیزاسیون به كشاورزان استان پرداخت شده است .
وی گفت كه در سال جاری نیز 502 میلیارد ریال تسهیلات برای این بخش در نظر گرفته شده است كه به كشاورزان استان پرداخت خواهد شد.
موسی نژاد افزود : از آغاز فعالیت دولت یازدهم تا پایان سال گذشته سه هزار و 300 دستگاه انواع تجهیزات و ماشین آلات پیشرفته در بخش های زراعت ،باغبانی ، دام و طیور و شیلات وارد عرصه های كشاورزی مازندران شد.
وی استقبال كشاورزان مازندران برای بهره گیری از ماشین آلات پیشرفته كشاورزی را هم مطلوب توصیف كرد.
** افزایش راندمان ، نتیجه مكانیزاسیون
رئیس اداره فناوری های مكانیزه جهاد كشاورزی مازندران مهم ترین نتیجه ماشینی شدن كشاورزی در استان را افزایش راندمان و بهروری برشمرد و گفت كه كاهش هزینه و ضایعات نیز مزیت دیگری است كه سبب شده است تا كشاورزان از این طرح استقبال كنند.
وی از برنج به عنوان مهم ترین محصول تولیدی و راهبردی كشور در استان مازندران نام برد و توضیح داد : در سه سال اخیر با ورود دستگاههای نشاكار، 25 درصد از شالیزارهای استان به صورت مكانیزه نشاء شده است.
موسی نژاد افزود : همچنین با ورود كمباین های مخصوص درو شالی ، اكنون 80 درصد از شالیزارها به صورت مكانیزه برداشت می شود .
رئیس اداره فناوریهای مكانیزه سازمان جهاد كشاورزی مازندران در باره كاهش هزینه تولید و ضایعات از طریق مكانیزاسیون هم توضیح داد : از آنجایی كه حدود 60 درصد هزینه تولید برنج مربوط به پرداخت دستمزد كارگری است ، در سه سال اخیر با مكانیزه شدن كشت و برداشت برنج ، درآمد شالیكاران افزایش یافته است.
وی افزود : همچنین حدود 30 درصد برنج در فرآیند برداشت و تبدیل شالی به برنج سفید به صورت ضایعات از بین می رود كه با استفاده از كمباین مخصوص درو شالی و نوسازی شالیكوبی ها ضایعات به مراتب كاهش یافته است.
در سال های گذشته درو شالی با كمباین های گندم صورت می گرفت كه علاوه بر ریزش بیش از حد ، به دلیل وزن سنگین ، این نوع كمباین ها در زمین های باتلاقی قابل استفاده نبود و حتی سبب تخریب زمین های كشاورزی نیز می شد.
موسی نژاد محدودیت موجود در به كارگیری ماشین های كشاورزی بویژه در شالیزارهای مازندران را مهیا نبودن بخشی از زمین های شالیزاری دانست و گفت : اگر شرایط زمین برای ورود ماشین آلات مهیا شود ، مكانیزه شدن كشاورزی استان توسعه یافته و شتاب می گیرد.
بر اساس آمارهای رسمی جهاد كشاورزی ، امسال حدود 220 هزار هكتار از زمین های كشاورزی مازندران زیر كشت برنج رفت و پیش بینی می شود كه كه حدود یك میلیون تن برنج سفید در استان تولید شود.
كشاورزان دشت هراز در شهرستان های محمودآباد ، فریدونكنار، بابلسر، آمل و بابل هم اكنون مشغول درو شالی هستند.
مازندران 42درصد برنج مورد نیاز كشور را تامین می كند.
** پرداخت یارانه 30 درصدی دولت برای خرید ماشین های باغبانی
رئیس اداره فناوری های مكانیزه جهاد كشاورزی مازندران از پرداخت 30 درصد قیمت انواع ماشین های باغبانی ، بویژه سمپاش و تراكتور های كوچك و مخصوص شخم و شیار به صورت بلاعوض به عنوان دیگر اقام دولت تدبیر و امید در حمایت از كشاورزان یاد كرد.
وی گفت : از آنجایی كه هنوز زمین های باغی استان سنتی و درختان با فاصله و به صورت طراحی شده غرس نشدند ، استفاده از ماشین آلات باغبانی میسر نیست.
وی توضیح داد :دولت برای اصلاح و نوسازی باغ ها هم حمایت ویژه ای تدارك دیده است و باغدارانی كه زمین های خود را اصلاح و نوسازی كنند ، می توانند علاوه بر تسهیلات ، از یارانه 30 درصدی قیمت ماشین آلات باغبانی برخوردار شوند.
مازندران 160 هزار هكتار باغ دارد كه 110هزار هكتار آن باغ مركبات است.
**كاهش سود بانكی تسهیلات كشاورزی از 18 به 15درصد
رئیس اداره فناوریهای مكانیزه سازمان جهاد كشاورزی مازندران از كاهش سود تسهیلات كشاورزی از 18به 15 درصد به عنوان دیگر اقدام دولت تدبیر و امید در حمایت از كشاورزان یاد كرد.
وی گفت : وزارت جهاد كشاورزی این مصوبه بانك مركزی را به بانك های كشور ابلاغ كرد و هم اكنون در حال اجراست.
كشاورزان مازندران 72 نوع محصول تولید می كنند و در 15 نوع رتبه اول تا سوم را دارند .
برنج با 950 هزار تن ، مركبات با حدود دو میلیون و 200 تن ، كیوی با 95 درصد كل تولید كشور و صنعت طیور با در اختیار داشتن چرخه كامل و تولید 11 درصد گوشت مرغ كشور از جمله تولیداتی است كه مازندران رتبه اول كشور را دارد.
با وجود اهمیت برنج كاری و مركبات در رونق اقتصادی مازندران ، به دلیل اینكه حدود 70 درصد كشت و كار این دو بخش در استان سنتی است ، میانگین تولید در این زمینه در صورت توجه به مكانیزاسیون و كشاورزی مهندسی تا سه برابر قابل افزایش است .
6990/1654
تخصیص بیش از 165 میلیارد تومان تسهیلات مكانیزاسیون به كشاورزان مازندران در دولت یازدهم
۳۰ تیر ۱۳۹۵، ۱۴:۴۴
کد خبر:
82157021
ساری-ایرنا -رئیس اداره فناوریهای مكانیزه سازمان جهاد كشاورزی مازندران گفت كه از تخصیص بیش از یكهزار و 650 میلیارد ریال تهسیلات مكانیزاسیون به كشاورزان استان در دولت یازدهم خبر داد.