گردشگري بايد محور توسعه كشور شود

اردبيل - ايرنا - معاون توسعه ، مديريت سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري گفت: گردشگري بايد محور توسعه كشور شود.

سميع ‌الله حسيني مكارم روز پنجشنبه در نشستي با مسوولان اداره كل ميراث فرهنگي استان اردبيل با اشاره به افزايش مطالبات مردمي ، مسوولان و رسانه ها از سازمان ميراث فرهنگي افزود: امروزه مردم مطالبات اقتصادي ، اشتغال زايي و حفاظت از آثار تاريخي را از اين سازمان دارند و معتقدند كه گردشگري بايد محور توسعه كشور باشد.
او گفت: سازمان ميراث فرهنگي برخلاف ديگر دستگاه هاي اجرايي سازمان نوپايي است و در زماني كه بايد از سوي دولت تقويت و حمايت شود به شرايط سياست مالي انقباضي دولت برخورده است.
وي با بيان اينكه 75 درصد نيروهاي انساني سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري نيروهاي قراردادي هستند اظهار كرد: اعتقاد ما در سياست مالي انقباضي دولت كه اعتقادي به افزايش نيروي انساني ندارد بر اين است كه به دليل نوپا بودن سازمان ميراث فرهنگي و يدك كشيدن دو بخش ضعيف ديگري چون صنايع دستي و گردشگري بايد مستثني از اين مساله باشد.
وي افزود: با وجود وضعيت انقباضي دولت تلاش كرديم كه تعداد نمايندگي هاي اداره ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري را از 40 به 190 اداره در استان ها برسانيم و 400 نفر از نيروهاي قراردادي سازمان را در سال گذشته به وضعيت پيماني تبديل كنيم.
او اظهار كرد: امروز بودجه جاري نسبت به سال گذشته 43 درصد افزايش داشته و بودجه عمراني نيز 45 درصد افزايش داشته است.
به گفته وي ، پنج پروژه جديد در حوزه صنايع دستي براي اولين بار در ذيل طرح كمك هاي فني و اعتباري به بخش غير دولتي در قانون بودجه سال جاري كل كشور مصوب شده كه عبارتند از ايجاد مراكز طراحي و خانه‌هاي ترويجي صنايع دستي ، مطالعه و تامين زيرساخت پايانه ‌هاي صادرات صنايع دستي ، تامين و توسعه زيرساخت دهكده ها و مجتمع هاي كارگاهي و روستاهاي هدف صنايع دستي ، تامين ، آماده سازي و تجهيز ابنيه تاريخي و اماكن براي تبديل به بازارچه هاي صنايع دستي و خريد آثار ارزشمند صنايع دستي است كه نشان بين‌المللي و مرغوبيت دارند.
به گزارش ايرنا از روابط عمومي ميراث فرهنگي اردبيل ، وي همچنين از ايجاد يك رديف بودجه جديد با عنوان 'اشتغال و ترويج صنايع دستي' در سال جاري خبر داد و گفت: در حوزه صنايع دستي سه برنامه عمده شامل برنامه 'ترويج صنايع دستي'، 'احيا و رشد توليدات صنايع دستي' و'حمايت از ارتقاي صادرات صنايع دستي' در نظر گرفته شده است.
حسيني مكارم بيان كرد: در بخش گردشگري نيز دو برنامه راهبردي 'گردشگري براي داخلي' و برنامه جذب گردشگر ورودي به كشور' در نظر گرفته شده كه عمده فعاليت ها در برنامه اول كمك به تشكل‌ ها ، انجمن‌ ها ، دفاتر ، هتل‌ ها و حمايت از فعاليت ‌هاي ستاد هماهنگي خدمات سفر و حمايت از برگزاري تورها ، تهيه اقلام تبليغاتي ، حمايت از جشنواره ‌ها و نمايشگاه‌ ها و در برنامه دوم نيز برخي فعاليت‌ هاي تبليغي و ترويجي با كاربرد در رسانه ‌ها و كمك به فعالان غيردولتي در جذب گردشگر خارجي پيش‌ بيني شده است.
6018/6016