۱ مرداد ۱۳۹۵، ۹:۲۴
کد خبر: 82158924
T T
۰ نفر
ایجاد مراكز دائمی فروش محصولات، خواسته معلولان فارس

شیراز- ایرنا- نمایشگاه توانمندی های معلولان و مددجویان استان فارس با شعار 'اقتصاد مقاومتی، شرح خودباوری' در حالی امروز جمعه به كار خود پایان می دهد كه ایجاد مراكز دائمی فروش محصولات تولیدی شان در شهرستان های این استان، یكی از خواسته های كلیدی آنها به شمار می رود.

به گزارش ایرنا، هم اینك تنها یك مركز دائمی عرضه و فروش محصولات تولیدی معلولان و زنان سرپرست خانوار زیر پوشش بهزیستی در استان فارس وجود دارد كه مقر آن در شیرازخیابان كوی زهرا و در مجاورت بهزیستی شیراز است.
شماری از مددجویان بهزیستی فارس از شهرستان های مختلف با حضور در غرفه های مستقر در ورودی اصلی بوستان آزادی شیراز، توانمندی خود در تولید صنایع دستی و دیگر محصولات را به نمایش گذاشته اند.
مرتضی موسوی مدیركل بهزیستی استان فارس در این باره اظهار كرد: نمایش توانمندی های معلولان و مددجویان این استان در نمایشگاه 'اقتصاد مقاومتی، شرح خودباوری' در شیراز پیام آور آمادگی آنها برای نقش آفرینی بیشتر برای تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی است.
عزت علی پور از مددجویان بهزیستی شهرستان مُهر است كه در زمینه تولید كیف و محصولات چرمی فعالیت دارد، او به خبرنگار ایرنا گفت: متاسفانه بازار فروشی برای محصولات خود سراغ نداریم.
احمد صالحی زاده نیز از مددجویان بهزیستی شهرستان لار است كه در زمینه تولید گچ های پیش ساخته تزیینی ساختمان فعالیت دارد.
او آرزو دارد كه وضعیت مالی اقشار مختلف مردم بهتر شود تا مردم بتوانند محصولات بیشتری از وی خریداری كنند، بالارفتن قیمت مواد اولیه و كاهش كیفیت آن از دغدغه های این مددجو است.
فاطمه جهان پور، معلول جسمی حركتی از شهرستان فیروزآباد است كه با پوشش و لباس محلی عشایر منطقه در غرفه حضور یافته است، او در زمینه تولید جادستمالی و مهره دوزی فعالیت دارد.
حامد مظفری كارشناس اشتغال بهزیستی فیروزآباد می گوید: اگر در هر شهرستان غرفه ای دائمی برای فروش محصولات بهزیستی باشد، معلولان می توانند با حضور در آن محل به عرضه محصولات خود بپردازند.
وی ادامه داد: مردم با دیدن توانمندی معلولان، هرچند به محصولات آنها نیازی نداشته باشند به خاطر كمك به آنها از محصولات تولیدی خریداری خواهند كرد.
پروین رنجبر از مددجویان بهزیستی شهرستان خرم بید است كه به اتفاق خواهرش كیهان رنجبر و همچنین سمانه رضایی از ناشنوایان در زمینه تولید لباس كار بیمارستانی فعالیت دارند.
او می گوید: بازاریابی محصولات، مهمترین خواسته ما از مسئولان است و اینكه آنها با اعطای تسهیلات به ما، زمینه توسعه كارگاه تولیدی مان را فراهم كنیم.
در بخش دیگری از این نمایشگاه، حصیربافی های موسی صفرپور از معلولان ذهنی خودنمایی می كند، او می گوید: وامی دریافت نكرده است و اگر وامی دریافت كند، به بهبود كارش كمك می كند.
فاطمه امیری، كارشناس اشتغال بهزیستی فسا در این باره اظهار داشت: متاسفانه بانك ها می گویند كه معلولان ذهنی را برای تسهیلات معرفی نكنید و خانواده هایشان را معرفی كنید و این در حالی است كه معمولا سن و سال پدر و مادر آنها زیاد است و خارج از ضوابط دریافت تسهیلات بانكی است.
'مهران خوب حسینی' جوانی برومند است كه از معلولیت شنوایی رنج می برد، او گوشه تا گوشه غرفه شهرستان بوانات را پُر از تابلوهای نقاشی خود كرده است.
او می گوید: به من پیشنهاد وام هایی در حد 30 تا 50 میلیون ریال كرده اند امارقم های كمتر از 100 میلیون ریال به پیشبرد كار من كمكی نمی كند و از این رو، من از تسهیلات خوداشتغالی استفاده ای نكرده ام.
نساء زارع كندوازی، یكی دیگر از 103 هزار معلول استان فارس است كه از شهرستان مرودشت، در این نمایشگاه حضور یافته است.
این بانوی نابینا در زمینه تولید تابلو فرش فعالیت دارد و امیدوار است كه با آموزش دیدن در زمینه نقشه های قالی به خط بریل و همچنین در اختیار قرار گرفتن نقشه های قالی به زبان گویا ویژه نابینایان، بتواند كار خویش را ارتقا بخشد.
راضیه میرقدر از دیگر معلولان ناشنوای جنوب استان فارس است كه در زمینه طراحی و نقاشی فعالیت دارد، او هم فراهم شدن زمینه آموزش برای خود را زمینه ارتقای كار و فعالیتش می داند اما می گوید كه در محل زندگی اش، آموزش حرفه ای نقاشی در دسترس نیست و در شیراز هم خویشاوندی ندارد كه برای آموزش به مركز استان بیاید.
مرجان شهری زاده كه كارشناس ارشد صنایع دستی است به عنوان كارفرمای كارگاه میناكاری مددجویان بهزیستی شهر شیراز در این نمایشگاه حضور دارد.
او اظهار كرد: درحال آموزش 30 معلول درزمینه میناكاری هستیم و با توجه به شناختی كه از این هنرآموزان به دست آورده ام، می توانم بگویم كه فراهم كردن زمینه شغل پایدار، بیمه و مسكن برای این معلولان، می تواند كمك بزرگی به آنها باشد چرا كه آنها در صورت از دست دادن خانواده هایشان، ناگزیر به رفتن به آسایشگاه ها هستند و به خاطر معلولیت هایشان نمی توانند ازدواج كنند.
نمایشگاه توانمندی های معلولان و مددجویان بهزیستی فارس كه از روز سی ام تیرماه 95 در بوستان آزادی شیراز برپا شده است، شامگاه جمعه (یكم مرداد 95) به كار خود پایان می دهد.
مسئولان كشوری و استانی در آیین گشایش این نمایشگاه وعده داده اند كه اقدام هایی را برای حمایت از معلولان در پیش می گیرند.
مهناز كاشی، رئیس دبیرخانه اشتغال و كارآفرینی سازمان بهزیستی كشور در این باره گفت: محصولات تولیدی معلولان و دیگر مددجویان این سازمان با كمك موسسه های خیریه در فضای مجازی بازاریابی می شود.
یدالله رحمانی معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری فارس هم اظهاركرد: در هم افزایی با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به دنبال فراهم كردن زمینه استقرار مراكز فروش محصولات صنایع دستی در جوار مراكز گردشگری هستیم و با تحقق این امر، امكان فروش محصولات معلولان در این مراكز فراهم می شود.
گزارش: سیداحمد نجفی
2027 /6118/ 5054
۰ نفر