امير علي حميديه روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار علمي ايرنا افزود: آن دسته از كشورهاي منطقه از جمله عربستان كه مدعي فعاليت در حوزه علم و فناوري هستند، اگر چه به لحاظ مالي غني اند؛ اما زيرساخت نيروي انساني ندارند.
وي بيان كرد: از كشورهاي همجوار شمالي گرفته تا همسايگان ايران در آسياي مركزي، شرق، غرب و حاشيه جنوبي خليج فارس، هيچ يك زيرساخت هاي پزشكي به قدرت ايران ندارند و اين يك واقعيت است.
حميديه اظهار كرد: فرض كنيد اگر آمريكا، ژاپن و يا كره بخواهند در زمينه فناوري سلول هاي بنيادي و پزشكي بازساختي سرمايه گذاري كنند، آيا مي توانند سرمايه گذاري خود را در كشوري يك ميليون نفري مانند قطر انجام دهند، يا كشوري مانند افغانستان يا آذربايجان، مسلما پاسخ منفي است، تنها كشوري كه زيرساخت و نيروي انساني لازم را دارد، ما هستيم.
وي گفت: اگر بتوانيم در تكنولوژي هاي نوين به صورت سرمايه گذاري مشترك همكاري كنيم، مطمئنا مي توانيم يك قدرت منطقه اي و بين المللي در حوزه پزشكي به خصوص پزشكي آينده باشيم.
وي با اشاره به اين كه كار پزشكي آينده با سلول و پزشكي بازساختي است، افزود: علم و فناوري سلول هاي بنيادي از دسته فناوري هايي است كه در كشورمان روي آن برنامه ريزي هاي كلان شده است.
حميديه اضافه كرد: دستيابي به فناوري هاي جديد براي كشورها مهم است، رهبر معظم انقلاب نيز سال گذشته سه موضوع نانو، سلول هاي بنيادي و انرژي هسته اي را از نواميس كشور دانستند و كم شمردن دستاوردهاي علمي ايران در اين زمينه ها را خيانت به كشور اعلام كردند.
وي اظهار كرد: علم براي كشور اقتدار مي آورد و هر قدر اقتدار كشور بيشتر باشد، قدرت چانه زني در سطح بين المللي نيز بيشتر مي شود كه مصداق آن را در قضيه هسته اي ديديم.
وي گفت: علوم سلولي در طب، به مثابه علوم هسته اي در صنعت است، اين علم و فناوري به قدري مهم است كه حقيقتا يك برنامه ريزي كلان و عزم ملي مي خواهد، درست است كه كشورمان در برخي از مسايل علمي و برخي صنايع پس از ساير كشورها قرار دارد، اما بايد پيگير صنايعي باشيم كه در آنها وضعيت خوبي داريم و با دنيا فاصله مان كم است و هنوز بازار جهاني در آن صنايع شكل نگرفته است.
وي با اشاره به اين كه تنها 30 كشور به علم سلول هاي بنيادي دست يافته اند، افزود: ايران به علم پايه و كاربردي سلول هاي بنيادي دست پيدا كرده و كم كم وارد بازار اين علم شده است، الان زمان ورود به بازار جهاني و تبديل شدن به برند در اين حوزه است.
حميديه گفت: در حال حاضر بازار براي محصولات سلولي ايران در كشورهاي اطراف وجود دارد و متقاضي چنين محصولاتي هستند، اين امكان وجود دارد كه بازار حداقل 400 ميليون دلاري كشورهاي اطراف را در حوزه پزشكي و به ويژه سلول هاي بنيادي و پزشكي بازساختي، در اختيار بگيريم.
وي يادآور شد: نبايد بازار در اين حوزه را از دست بدهيم، ما در طول سال هاي قبل به فروش نفت مبادرت كرديم تا بخشي از درآمد آن را بابت بودجه وزارتخانه هاي بهداشت و علوم هزينه كنيم و آنها تحقيقات انجام مي دهند، اما از اين علم و تحقيقات چه چيزي عائد مردم شده است.
به گفته حميديه، كشور ما در آموزش و پژوهش پيشرفت كرده و مقاله چاپ كرده ايم، اما در اين بخش مانده ايم، مشكلي كه وجود دارد اين است كه از ايده تا بازار را نرفته ايم، دانشگاه نسل سه كه دانشگاه هاي كارآفرين است، نداريم و به علت اين كمبود، درآمد نفت را همچنان صرف تحقيق مي كنيم، بايد رويكرد تحقيق براي تحقيق در كشور متوقف شود، لازم است مراكز پژوهشي ما از تحقيقات خود محصول دربياورند.
حميديه افزود: خوشبختانه با رشد علم سلول هاي بنيادي در ايران، درحال حاضر 50 شركت دانش بنيان در اين حوزه در كشور فعال است.
علمي (4)** 9340**2017**1027
دبير ستاد سلول هاي بنيادي:
زمان ورود ايران به بازار جهاني سلول هاي بنيادي است
۱ مرداد ۱۳۹۵، ۱۴:۱۹
کد خبر:
82159113
تهران-ايرنا- دبير ستاد توسعه سلول هاي بنيادي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري با اشاره به دستيابي ايران به دانش سلول هاي بنيادي و ظرفيت تبديل شدن كشورمان به قدرت منطقه اي و بين المللي در حوزه پزشكي، گفت: زمان ورود ايران به بازار جهاني سلول هاي بنيادي است.