دكتر 'مریم صف آراء'، استادیار دانشگاه الزهرا (س) كه به عنوان نماینده ایران در دوره آموزشی توسعه دانش زنان با تمركز بر تقویت رهبری این قشر در مالزی شركت كرده است روز شنبه به خبرنگار ایرنا، گفت: نگاه تك بعدی به نقش زنان و تمركز بر رشد توانمندی به نفع نظام سرمایه داری در نهایت تخریب جایگاه و منزلت حقیقی و اختلال وضعیت اجتماعی زن را به همراه خواهد داشت.
این دوره آموزشی با هدف ارتقای دانش زنان در علم و فناوری با همكاری سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسكو) و بانك توسعه اسلامی در مالزی و به میزبانی كوالالامپور، پایتخت اقتصادی این كشور برگزار شد.
وی با تاكید بر ضرورت اجرای برنامه هایی در راستای توانمندسازی زنان، به بیان برخی مشكلات این كارگاه آموزشی پرداخت و گفت: ارتقای دانش زنان باید از همه ابعاد بررسی شود. هنگامی كه یك زن چند نقش مختلف را بر عهده دارد و باید توأمان در حیطه همسرداری، تربیت فرزند و وظایف شغلی ایفای نقش كند، سیاست گذاری و برنامه ریزی ها در جهت ارتقای دانش و توانمندی این قشر نیز باید با توجه به نقش های چندگانه اش بصورت موازی صورت پذیرد.
به اعتقاد وی، توانمندسازی زنان در علم و فناوری، یك نگاه تك بعدی به این جنس محسوب می شود. نگاهی كه شاخصه های مهم وجودی و نقش های كلیدی زن را مورد بی توجهی قرار می دهد. لذا هنگامی كه دنبال پیاده سازی موضوع مدیریت زنان هستیم، باید نگاه جامع و كل نگر داشته باشیم تا بتوان به نتایجی دست یافت كه باعث ارتقای جایگاه اساسی و سازنده زن در خانواده و جامعه شود، و شخصیت متعادل و متعالی زن را در همه بسترها به ظهور رساند.
استادیار دانشگاه الزهرا (س) نگاه تك بعدی به زن را محصول جوامعی دانست كه خروجی نهایی آنها انسان گرایی (اومانیسم) است. جوامعی كه فردیت افراد در آنها مقابل اجتماع و خانواده اهمیت بیشتری یافته است.
وی در ادامه گفت: این قبیل جوامع اگر چه بحث برابری جنسیتی را مطرح كرده اند، اما در عمل مسیری را طی می كنند كه به تشابه جنسیتی می انجامد، مسیری كه پیدایش نوینی از مرزهای گمشده و دیوارهای فرو ریخته بین مرد و زن است. مسیر كه مدینه فاضله استكبار و غرب برای زنده به گور كردن هویت و اصالت حقیقی زن است.
' صف آراء' افزود: فروگذاری و اغماض در توجه و تمركز بر وضعیت آفرینش زن و تلاش برای ظهور مردانه این قشر، بقای نسل، اجتماع و خانواده را تهدید خواهد كرد. اگر زنان با كمیت و كیفیت مشابه با مردان به كار واداشته شوند و همان وظایفی كه بر عهده مرد است بر عهده زن محول شود، این امر بتدریج مسیر تشابه جنسیتی كه منزل نهایی آن، از هم پاشیدگی روابط خانوادگی است را به دنبال خواهد داشت
وی نگاه برخی جوامع نسبت به زن را بر خلاف ارزش های فرهنگی و نیز در تضاد با آفرینش دانست و تصریح كرد: برخی كشورهای اسلامی برای برقراری تساوی جنسیتی از همان روش هایی كه در غرب استفاده می شود، بهره می گیرند.
به اعتقاد وی، مالزی نیز گام هایی در مسیر برابری جنسیتی برداشته است، اما برخی از خروجی های فرهنگی و اجتماعی كه تاكنون در این كشور به دست آمده، نمایانگر تصویر تشابه جنسیتی است و از اینرو نیاز است در مفاد آموزشی و تربیتی به آموزه های اسلامی و در نظر داشتن ماهیت خلقت و فطرت انسان توجه شود.
وی گفت با توجه به ظرفیت هایی كه در ایران وجود دارد و نیز نگاه رشدیافته، سازنده و جامع نگر برخی از اساتید جامعه دانشگاهی ایران، می توان وضعیتی را برای آموزش كشورهایی از قبیل مالزی و سایر كشورها فراهم كرد تا از این طریق بتوان احیاگر جایگاه حقیقی زن با تاكید بر طراحی خلقت بود و به الگوسازی از چهره بی بدیل حضرت زهرا (س) و دیگر زنان اسوه عالم وجود، پرداخت.
آساق**241**1611
نماینده ایران در نشست یونسكو: مفهوم تساوی جنسیتی در غرب، تیشه ای بر پیكره اجتماع و خانواده است
۲ مرداد ۱۳۹۵، ۸:۴۶
کد خبر:
82159695
كوالالامپور – ایرنا – استادیار دانشگاه الزهرا (س) با انتقاد از مفهوم غربی تساوی جنسیتی كه به دنبال تحقق تشابه جنسیتی است، گفت كه این مفهوم در غرب بر محوریت فردی سرد و مهلك بنا شده و در نهایت به شكل تهدیدی سیاه بر نبض اجتماع و به ویژه نهاد خانواده سایه ای زائل ناشدنی افكنده است.