محمد دلسوز ميرزايي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين پرنده نادر توسط يكي از دوستداران محيط زيست به اين اداره تحويل شده بود و به علت مصدوميت قادر به پرواز نبود.
وي اضافه كرد: اين پرنده شكاري پس از مداوا و بهبودي كامل و نگهداري به مدت يك هفته در اداره حفاظت محيط زيست بانه، توسط ماموران يگان حفاظت اين شهرستان در دامن طبيعت رها سازي شد.
وي با قدرداني از اين اقدام دوستداران محيط زيست گفت: بازگشت دوباره پرندگان و سيار حيوانات نادر به طبيعت مي تواند بقا و زاد و ولد اين گونه ها كمك كند.
ميرزايي افزود: در چند سال اخير با برگزاري دوره ها و كلاس هاي آموزشي زيست محيطي به مردم، فرهنگ حفاظت از محيط زيست در اين شهرستان نهادينه شده و مردم پرندگان و حيوانات زخمي را براي مداوا و بازگشت دوباره به طبيعت تحويل محيط زيست مي دهند.
سارگپه با نام انگليسي ( Long-legged Buzzard )، نام علمي( butte ruinous) از راسته شاهين سانان و تيره عقابيان بوده كه طول60 تا 65 سانتيمتر و رنگ پر و بال بسيار متنوع از قهوه اي مايل به خرمايي پررنگ با سطح شكمي كرم رنگ و رگه رگه، تا تقريبا سياه با سطح شكمي قهوه اي خيلي پررنگ، سر پرنده بالغ معمولاˈ كمرنگ، دم اغلب دارچيني و بدن راه راه عرضي دارد.
سارگپه كوچكتر از عقاب با جثهاي متوسط و تو پُر، سري كوچك و گرد روي گردني كلفت، بالهاي پهن و دم كوتاه دارد و در پرواز سطح شكمي اين پرنده سفيدرنگ بنظر مي آيد، ولي نوك و خم بال ها و رانهايش تيره رنگ است.
اين پرنده در مناطق مختلف از جمله استپ ها، دشت هاي وسيع خشك و گاهي در كوهستان ديده مي شود و معمولاˈ روي زمين و گاهي روي درخت ها آشيانه مي سازد.
اين پرنده بومي ايران است و در زمره پرندگان حمايت شده قرار دارد.
بانه در 242 كيلومتري غرب سنندج مركز استان كردستان واقع شده است.
3020/1904
سنندج- ايرنا- رئيس اداره محيط زيست شهرستان بانه گفت: با تلاش دوستداران محيط زيست اين شهرستان يك قطعه پرنده شكاري سارگپه به دامن طبيعت بازگشت.