صابر قهرمانی روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، تاكید كرد: برای جلوگیری از بروز این مشكل، باید پیش از خرید زمین در این جزیره و انجام مراحل امضای قرارداد و پرداخت وجه، در خصوص زمین مورد معامله از مدیریت زمین و مستغلات سازمان منطقه آزاد قشم به عنوان یگانه مرجع قانونی شناسایی مالكیت زمین در این منطقه، استعلام گرفت.
وی اضافه كرد: بی شك افزایش آگاهی مردم به ویژه جامعه محلی از این شگرد زمین خواران حرفه ای می تواند به كاهش مشكلات قضایی منجر شود و راه را برای سوء استفاده متصرفان اراضی ملی و دولتی ببندد.
مدیر كنترل و نظارت سازمان منطقه آزاد قشم با تاكید بر اینكه رسانه ها نقش مهم و تاثیرگذاری در این عرصه ایفا می كنند، گفت: امامان جمعه و جماعات اهل سنت و شیعه جزیره قشم نیز به عنوان یك ظرفیت بی نظیر می توانند در تبیین روش های اصولی خرید زمین در جزیره ایفای نقش كرده و به فرهنگ سازی در این زمینه كمك كنند.
** رفع تصرف افزون بر 140 هكتار زمین های ملی و دولتی
قهرمانی گفت: افزون بر 140 هكتار از زمین های ملی و دولتی جزیره به ارزش حدود 650میلیارد و 710 میلیون و 200 هزار ریال از ابتدای سال جاری تا پایان تیر رفع تصرف شده است.
مدیر كنترل و نظارت سازمان منطقه آزاد قشم اظهار كرد: این زمین ها در 99 عملیات مجزا توسط كاركنان این مدیریت و با حمایت كامل دستگاه قضایی و نیروی انتظامی آزاد سازی شد.
وی با اشاره به منویات رهبر معظم انقلاب در خصوص مبارزه با زمین خواران و تاكید رئیس جمهوری دولت تدبیر و امید در این زمینه، افزود: مبارزه با زمین خواری به عنوان یك راهبرد مهم اقتصادی با هدف جلوگیری از فسادهای گسترده در دستور كار این مدیریت قرار گرفته است.
قهرمانی یادآوری كرد: سال گذشته هفت میلیون و 849 هزار و 770 مترمربع اراضی ملی قشم در قالب 184 پرونده به ارزش افزون بر 716 میلیارد و 541 میلیون و 720 هزار ریال رفع تصرف شد.
مدیر كنترل و نظارت سازمان منطقه آزاد قشم در تبیین مراحل شناسایی و رفع تصرف اراضی ملی جزیره، گفت: كارشناسان این اداره در گشت زنی های خود هرگونه ساخت و ساز مشكوك در حد پی كنی، سنگ چینی، دیوار كشی و سد و بند را بررسی، مستند نگاری و محل دقیق آن را توسط ابزارهایی همچون جی.پی.اس تعیین می كنند.
وی با بیان اینكه این اطلاعات در اداره املاك و مستغلات سازمان منطقه آزاد قشم بررسی می شود، افزود: این نهاد نیز بر اساس اطلاعات به دست آمده با دهیاری ها و شوراها مكاتبه و موضوع را مطرح می كند تا در صورت وجود اسنادی دال بر مالكیت افراد، موضوع به سازمان منطقه آزاد قشم اطلاع داده شود.
قهرمانی اضافه كرد: در صورت پاسخ منفی دهیاری ها مبنی بر مالكیت افراد در اراضی مشخص شده، اداره كل حقوقی سازمان منطقه آزاد قشم با كسب مجوزهای قانونی از دادگستری و با هماهنگی نهادهایی همچون نیروی انتظامی، اقدام به رفع تصرف می كند و تمام این رویه ها در چارچوب های قانونی و به صورت مستند صورت می گیرد.
جزیره قشم با حدود 117 هزار نفر جمعیت و یك هزار و 500 كیلومتر مربع وسعت، شامل 135 كیلومتر طول و عرض متوسط 14 كیلومتر، در فاصله 20 كیلومتری جنوب بندرعباس مركز استان هرمزگان واقع شده و به تنهایی از 22 كشور جهان بزرگتر است.
2090/1772
قشم- ایرنا- مدیر كنترل و نظارت سازمان منطقه آزاد قشم با اشاره به شگرد جدید زمین خواران جزیره، گفت: در این روش متصرفان اراضی ملی و دولتی با تقسیم بندی زمین های بزرگ به متراژهای كوچك و فروش سریع آن به مردم، مشكلات گسترده و پیچیده ای را باعث می شوند.