ژئوكدینگ به طرح كدگذاری و داده دهی به نشانی روی یك نقشه گفته می شود.
به گزارش روابط عمومی شركت پست، «حسین مهری» اعلام كرد: از 13 میلیون و 659 هزار و 813 باب ساختمان، 12میلیون و 50 هزار باب در سامانه یكپارچه نشانی ایران (سینا) ژئوكد شدهاند و عملیات ژئوكدینگ اطلاعات نشانی و كدپستی نقاط روستایی نیز آغاز شده است و پیش بینی می شود تا پایان سال به اتمام برسد.
وی مزیت اختصاص طول و عرض جغرافیایی به هر مكان (ژئوكد كردن) را خدمت رسانی سریع به ویژه در مواقع بحرانی عنوان كرد.
مهری درباره لزوم اختصاص كدپستی به همه مكان ها گفت: طبق استانداردهای جهانی هر 2 سال یك بار برای مكان های شهری و هر چهار سال درباره مكان های روستایی اطلاعات بهنگام سازی شود كه در سال های گذشته توجه كمی به آن شده بود اما اكنون دوباره در دستور كار قرار گرفته است.
مدیرعامل شركت پست جمهوری اسلامی ایران افزود: طبق برنامه تاكنون 100 درصد مكان های شهری و 50 درصد نقاط روستایی به روزرسانی شده و 48 میلیون ركورد كدپستی به دست آمده است كه نزدیك 38 میلیون به مكان های شهری و 10 میلیون مربوط به مكان های روستایی مربوط می شود.
به گفته وی، هر یك از نشانی ها با دقت بالا اعتبارسنجی شده و شامل جزییاتی همچون نام محله و معبر، شماره پلاك و مختصات جغرافیایی منحصر به فرد ملك است.
وی ادامه داد: اطلاعات ثبت شده در پایگاه جی.نف (G-NAF) شامل تقسیم های كشوری، نام محله و معبر، پلاك و مختصات ملك (یا همان ژئوكد) برای نشانی است و شامل اطلاعات شخصی نمی شود.
به گفته مهری، جی.نف از طریق ایجاد ارتباط بین داده های متنی و مكانی نشانی های معتبر، دوباره كاری ها و خطاهای مرتبط با آدرس های جعلی و باطل را حذف می كند یا كاهش می دهد و از مزیت های آن می توان به افزایش كارایی، دقت و داده های قابل اطمینان اشاره كرد.
مدیرعامل شركت پست جمهوری اسلامی ایران درباره برخی مشكل های اجرای این طرح گفت: توسعه شهرها و وجود معابر همنام یا بدون نام اختصاص كدپستی را با دشواری روبرو می كند كه این موضوع نیز در تعامل با شهرداری ها و مهندسی مجدد در حال رفع است.
وی از پلاك كوبی كدپستی در برخی شهرها و روستاها خبر داد و افزود: برخی استان ها در این باره اقدام های خوبی انجام داده اند و در صورت همكاری شهرداری ها و دهیاری های كشور، این طرح با سرعت بیشتری پیش می رود.
مهری به ساماندهی 45 درصد اطلاعات بانك اطلاعات مشاغل بر اساس نسخه 2008 استاندارد بین المللی (ISIC) به عنوان بخش دیگر این پروژه اشاره كرد و خبر داد: در این استاندارد، مشاغل با جزییات بیشتر دسته بندی شده و كد فعالیت چهار رقمی به آنها اختصاص می یابد كه برای شركتهای تولیدی، خدماتی و پست در تبلیغات هدفمند و فعال سازی سرویس پست مستقیم و حتی آمایش تراكم شغل ها در كشور كاربردهای فراوانی دارد.
** بهره گیری از تجربه دانشگاه ملبورن استرالیا برای طرح جی.نف
به گفته مدیرعامل شركت پست جمهوری اسلامی ایران، شركت پست به عنوان متولی و رییس كارگروه ملی جی.نف شهرهای تهران، مشهد و اصفهان را برای اجرای آزمایشی این طرح انتخاب كرده كه عملیات در تهران به علت آماده بودن زیرساخت ها، آغاز شده است و مشهد و اصفهان نیز در رده های بعدی قرار دارد. در نهایت با رفع ایرادها، دستور العمل جامع سامانه اطلاعات جغرافیایی برای همه استان های كشور تهیه و ابلاغ می شود.
مهری گام بعدی را قرار دادن سرویس روی نقشهها عنوان كرد و افزود: دسترسی مردم به سرویسهای متنوع و كاربردی مكان محور (مبتنی بر اطلاعات و نقشه های جغرافیایی) با انجام این عمل، تسهیل می شود.
مدیرعامل شركت پست جمهوری اسلامی ایران به تشكیل كمیته های تخصصی نقشه، نشانی و سرویس های مرتبط با طرح اشاره كرد و از بهره گیری از دانش و توان شركت های دانش بنیان در زمینه طراحی و تولید سیستم های نرم افزاری و سرویس های مورد نیاز طرح خبر داد.
وی گفت:برای بهره گیری از دانش علمی روز دنیا، از تجربه دانشگاه ملبورن استرالیا به عنوان پیشرو در زمینه پیاده سازی سیستم های یكپارچه اطلاعات مكانی در جهان استفاده شد و دانشگاه های تهران و فردوسی مشهد به عنوان مشاور این طرح انتخاب شد.
وی همكاری با مركز آمار ایران برای اجرای سرشماری نفوس و مسكن امسال، تجهیز مركز داده مناسب برای ذخیره سازی اطلاعات مورد نیاز پروژه جی.نف و عملكرد تجمعی عملیات معادل 74 درصد نسبت به كل برنامه 24 ماهه را از دیگر اقدام ها در قالب پروژه جی.نف برشمرد.
** اجرای آزمایشی طرح سامانه یكپارچه مدیریت املاك (سیماك) در استان های كرمان، گیلان و البرز
مهری به اقدام های انجام شده برای اجرای سیماك (تبادل الكترونیكی استعلامات میان دستگاهی اماكن و املاك) اشاره كرد و گفت: در این باره با حدود 17 سازمان بهره بردار از اطلاعات مكانی مانند استانداری ها، بنیاد مسكن انقلاب اسلامی، شركت آب، برق، گاز، منابع طبیعی، امور اراضی، میراث فرهنگی، اوقاف، سازمان ملی زمین و مسكن، شركت عمران و بهسازی شهری ایران، محیط زیست، امور مالیاتی، امور اصناف، سازمان تامین اجتماعی، اداره های كار، معاونت امور بانك و بیمه تعامل خوبی برقرار شده است.
مدیرعامل شركت پست جمهوری اسلامی ایران توضیح داد این سامانه به لحاظ ماهیت یك زیرساخت نرم افزاری برای مدیریت یكپارچه املاك است و افزون بر امكان ایجاد پایگاه متمركز املاك سرزمین می تواند فرآیندهای كاری اداری مربوط به امور املاك را در دستگاه های اجرایی ذیربط الكترونیكی كند.
وی گفت: اجرای تدریجی طرح بهره برداری دستگاه ها از سامانه یكپارچه مدیریت املاك-سیماك- به طور عملی از سال 1394 آغاز شده است.
به گفته مهری، ساماندهی و ایجاد بانك اطلاعات متمركز املاك كشور شامل املاك دارای سند رسمی عادی یا فاقد سند با قابلیت به روزرسانی سریع و با كمترین هزینه، امكان مبادله الكترونیكی استعلام های میان دستگاهی مربوط به ملك، امكان مدیریت و نظارت بر همه امور مربوط به ملك، شفاف سازی پرونده ملك و روند كارهای مربوط به آن، ایجاد پیشخوان الكترونیكی شهروندان، كاهش 130 میلیون سفر درون و برون شهری، ارتقای سلامت اداری و كاهش زمین خواری از اثرهای بهره برداری از این زیرساخت دانش بنیان به شمار می رود.
تسهیل درآمدهای مالیاتی، عادلانه تر شدن قیمت های معاملاتی، به روزرسانی 270 میلیون پرونده ملك در دستگاه های اجرایی، امكان هدفمندسازی واقعی یارانه های نقدی و غیرنقدی (انرژی)، كاهش دعاوی مربوط به املاك در دادگستری و سایر مراجع رسیدگی به تخلف ها و اختلاف های مربوط به ملك از دیگر مزایای این طرح است.
وی به اجرای آزمایشی طرح سیماك در استان های كرمان، گیلان و البرز اشاره كرد و افزود: در نظر داریم پنجره واحد مكان را برای بهره مندی سازمان های ذینفع راه اندازی كنیم كه افزون بر ارایه خدمات یكپارچه و الكترونیكی و تسهیل كار شهروندان، به سالم سازی اقتصاد و كاهش هزینه ها نیز كمك می كند.
مدیرعامل پست جمهوری اسلامی ایران ابراز امیدواری كرد اجرای كامل طرح «مدیریت نشانی مكان محور و استعلام های میان دستگاهی اماكن» به شفاف سازی و سالم سازی اقتصاد كمك شایانی كند.
پیش از این رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران، اطلاعات پایه مكانی و پیاده سازی آن را فعالیتی فرادستگاهی دانسته و گفته بود با وجود مشكل های بودجه ای و تداخل مدیریتی ضروری است امسال همكاری ها توسعه یابد.
«نصرالله جهانگرد» افزوده بود: اطلاعات پایه مكانی در سال های آتی یكی از شاخص های مهم توسعه یافتگی در ارزیابی كشورها از سوی سازمان ملل متحد خواهد بود.
اقتصام**2078**1961
بهره گیری از تجربه دانشگاه ملبورن استرالیا برای طرح جی.نف
ژئوكدینگ 14 استان پایان یافت
۴ مرداد ۱۳۹۵، ۱۸:۴۱
کد خبر:
82163643
تهران-ایرنا- مدیرعامل شركت پست جمهوری اسلامی ایران گفت: تاكنون عملیات ژئوكدینگ (كدگذاری اطلاعات مكانی) 14 استان كشور پایان یافته و در 9 استان 90 درصد و در 15 استان بیش از 80 درصد پیشرفت داشته است و بر پایه پیش بینی ها، كل عملیات در نقاط شهری تا سه ماه آینده به پایان می رسد.