به گزارش خبرنگار ايرنا خالد جعفري روز سه شنبه در جلسه تنظيم بازار قيمت گوشت مرغ در كردستان افزود: افزايش و كاهش قيمت گوشت مرغ تا حدود زيادي به ميزان عرضه و تقاضا آن در بازار بستگي دارد و گراني نهاده هاي دامي نمي تواند عامل افزايش قيمت گوشت مرغ باشد.
وي اضافه كرد: به دليل شروع فصل گرما در استان هاي جنوبي كشور ميزان جوجه ريزي در اين استان ها كاهش پيدا كرده و به همين خاطر در سطح كشور قيمت گوشت مرغ گرم(كشتار روز) افزايش پيدا كرده است.
معاون بهبود توليدات دامي سازمان جهاد كشاورزي كردستان گفت: ميزان جوجه ريزي در تيرماه امسال در كردستان دو ميليون و 800 هزار قطعه بوده و اين مقدار 6.5 درصد بيشتر از سهميه مصوب استان است.
وي اضافه كرد: به صورت ميانگين در كردستان ماهيانه بيش از چهار هزار و 200 تُن گوشت مرغ توليد مي شود و ميزان مصرف استان در حدود سه هزار تن بوده و مازاد آن به استان هاي هم جوار فرستاده مي شود.
جعفري اظهار كرد: اكنون در بازارهاي استان كردستان مرغ كشتار روز با قيمت هر كيلوگرم 83 هزار ريال و مرغ منجمد با قيمت هر كيلوگرم 53 هزار ريال توزيع مي شود.
معاون بهبود توليدات دامي سازمان جهاد كشاورزي كردستان گفت: يكي از راهكارهاي مقابله با افزايش قيمت گوشت مرغ گرم، تزريق مرغ منجمد در بازار و ترويج اين نوع مرغ در بين مردم است.
وي اضافه كرد: اختلاف قيمتي هر كيلوگرم مرغ گرم و مرغ منجمد در بازار بيش از 30 هزار ريال بوده و اين اختلاف قيمت مي تواند شهروندان را براي استفاده و مصرف مرغ منجمد ترغيب كند.
مدير امور طيور سازمان جهاد كشاورزي كردستان نيز گفت: از ابتداي سال جاري تاكنون قيمت مرغ در بازارهاي اين استان افزايش چشمگيري داشته و بخشي از مرغ توليد شده مازاد بر مصرف استان كردستان به استان هاي آذربايجان غربي، كرمانشاه، خوزستان و لرستان فرستاده مي شود.
فرزاد معاوني افزود: در اين مدت قيمت ذرت و سويا كه به عنوان نهاده در واحدهاي مرغداري مصرف مي شود نيز افزايش يافته و قيمت ذرت از قرار هر كيلوگرم هشت هزار و 430 ريال فروردين ماه، در مرداد ماه به قيمت 10 هزار و 350 ريال به واحدهاي مرغداري تحويل داده مي شود.
وي اضافه كرد: در اين مدت قيمت جوجه يك روزه براي جوجه ريزي در مرغداري ها نيز افزايش يافته و قيمت هر قطعه جوجه يك روزه در حدود شش هزار ريال افزايش يافته است.
وي اظهار كرد: استان كردستان از جمله قطب هاي توليد گوشت مرغ در غرب كشور بوده و در اين استان با 715 واحد مرغداري گوشتي در هر دوره 14 ميليون قطعه مرغ توليد مي شود و ميزان توليد سالانه 56 ميليون قطعه است.
معاوني گفت: علاوه بر مرغداري هاي گوشتي، 26 واحد مرغداري تخم گذار و مرغ مادر نيز فعال هستند و سالانه 50 هزار تن تخم مرغ در اين استان توليد مي شود.
در ادامه اين جلسه ديگر اعضاي كارگروه نيز نظرات و پيشنهادات خود را در خصوص بازار مصرف و قيمت گوشت مرغ را بيان كردند.
در اين جلسه با حضور اعضاي كارگروه تنظيم بازار، مصوب شد گوشت مرغ منجمد به صورت يارانه اي و به ازاي هر كيلوگرم 53 هزار ريال در فروشگاه هاي معتبر و مجهز توزيع شود.
در چند هفته اخير افزايش قيمت مرغ گرم(كشتار روز) در بازار موجي از نگراني و شايعه كمبود گوشت مرغ را در بين مردم به راه انداخته بود.
3020/1904
سنندج- ايرنا- معاون بهبود توليدات دامي سازمان جهاد كشاورزي كردستان گفت: افزايش و كاهش قيمت گوشت مرغ در بازار تابع عرضه و تقاضا بوده و تزريق مرغ منجمد به بازار مصرف مي تواند از افزايش قيمت جلوگيري كند.