«حمیدرضا اخوان» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: با توجه به کاهش تقاضا در پایان ماه جاری هیچ کمبود و صفی برای عرضه این گوشت مرغ در استان وجود ندارد.
وی ادامه داد: میزان توزیع گوشت مرغ در اوج مصرف این محصول در استان روزانه ۱۲۰ تن و در روزهای عادی سال ۸۵ تا ۹۰ تن است و در صورت بروز هر مشکل کسری تقاضا با توزیع مرغ منجمد در استان تامین میشود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: گوشت مرغ با قیمت ۲۹۲ هزار ریال به واحدهای عرضه و مرغ فروشیهای استان ارایه شده و این محصول با قیمت مصوب ۳۱۰ هزار ریال در اختیار مصرف کننده قرار میگیرد.
اخوان اظهار داشت: بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار استان مرکزی کشتارگاههای استان تنها مجاز به قطعهبندی پنج درصد تولیدات خود بوده و بقیه محصولات تولیدی این واحدها باید بهصورت لاشه در استان توزیع شود و درصورت رعایت نشدن این مهم از طریق عوامل نظارتی پیگیری لازم صورت میگیرد.
وی با یادآوری توزیع روزانه ۳۰ تن مرغ منجمد با قیمت ۲۰۰ هزار ریال در استان مرکزی، گفت: گوشت مرغ منجمد به میزان کافی در این استان مرکزی ذخیرهسازی شده و مشکلی در زمینه توزیع این محصول وجود ندارد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی گفت: ۱۴۵ تن تخممرغ نیز روزانه در این استان تولید میشود که ۵۵ تن از این محصول در استان مصرف شده و بقیه به استانهای همجوار ارسال میشود.
اخوان ادامه داد: قیمت مصوب یک شانه تخممرغ (با وزن یک کیلو و ۶۵۰ گرم) بر اساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی ۴۳۰ هزار ریال تعیین شده و این محصول با قیمت مصوب در استان مرکزی در حال توزیع بوده و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه جوجهریزی آبان ماه امسال در واحدهای پرورش مرغ استان مرکزی انجام شده که میزان جوجهریزی در این واحدها نسبت به آبان ماه پارسال روند افزایشی دارد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی یادآور شد: یک میلیون و ۷۰۰ هزار قطعه جوجهریزی آبان ماه سال گذشته درو احدهای پرورش طیور این استان انجام شد.
اخوان افزود: جوجهریزی در واحدهای پرورش طیور استان مرکزی در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۴ درصد افزایش یافته است.
وی ادامه داد: وضعیت تولید گوشت مرغ اکنون در استان مرکزی مطلوب است و خروج ۴۰ درصد محصول تولیدی استان از مبادی غیرقانونی به استانهای همجوار از جمله مهمترین مشکلات استان است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی تاخیر در تامین نهاده مورد نیاز واحدهای مرغداری را از جمله مشکلات فعالان این بخش عنوان کرد و گفت: این مهم موجب شده مرغداران مجبور شوند نهاده مورد نیاز خود را توسط بازارگاه از بازار آزاد تهیه کنند.
استان مرکزی بهعنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب میشود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهرهبردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال میشود.
استان مرکزی با تولید حدود ۵۴ هزار تن گوشت سفید، ۵۳ هزار تن تولید گوشت قرمز، ۳۲۰ هزار تن شیر، حدود ۴۱ هزار تن تولید تخممرغ از جایگاه ویژه ای در بخش کشاورزی و دامداری کشور برخوردار است.
نظر شما