۸ مرداد ۱۳۹۵، ۱۰:۲۰
کد خبر: 82168172
T T
۰ نفر
پالم از تمام لبنیات كشور حذف شد/كاربردهای مجاز روغن پالم

تهران-ایرنا- رییس سازمان غذا و دارو از حذف كامل روغن پالم از تمام انواع لبنیات در كشور خبر داد و موارد مجاز استفاده از این روغن را در صنایع غذایی اعلام كرد.

رسول دیناروند در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا افزود: روغن پالم به طور كلی از تمام انواع لبنیات در كشور حذف و استفاده از این روغن در لبنیات ممنوع شده است و هیچ پروانه تولید فرآورده های لبنی در كشور وجود ندارد كه مجوز استفاده از روغن پالم داشته باشد.
معاون وزیر بهداشت گفت: البته تخلف در هر زمانی ممكن است، رخ دهد‌ اما مطالعات و نمونه برداری‌های سازمان غذا و دارو نشان می‌دهد كه مدت ها است هیچ نمونه‌ای از لبنیات در كشور پیدا نشده است كه حاوی روغن پالم باشد و دانشگاه‌های علوم پزشكی به طور مداوم این موضوع را در سراسر كشور كنترل می‌كنند.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره موارد مجاز استفاده از روغن پالم توضیح داد: استفاده از روغن پالم در صنایع غذایی در چند مورد مجاز است كه شامل تولید روغن‌های سرخ كردنی، تولید مینارین(خامه قنادی) و مارگارین(كره گیاهی) و نیز تولید برخی بستنی هاست.
دیناروند اضافه كرد:‌ واردات روغن پالم به كشور در سه سال گذشته به شدت كم شده و از بالای 700هزار تن در سال 91 به حدود 400 هزار تن در سال 94 رسید و امسال نیز با افزایش تعرفه واردات روغن پالم انتظار داریم، باز هم میزان واردات این روغن به كشور كاهش یابد.
رییس سازمان غذا و دارو پیش از این به خبرنگار ایرنا گفته بود: در گذشته به علت ارزان بودن روغن پالم بیش از 50 درصد روغن خوراكی مصرفی كشور را این روغن تشكیل می داد.
وی گفت: اكنون به سهم 30 درصدی روغن پالم از كل روغن های مصرفی در كشور رسیده ایم و از امسال دیگر سقف واردات را برای روغن پالم تعریف نمی‌كنیم بلكه با افزایش تعرفه واردات و گران شدن روغن پالم خود به خود میزان مصرف آن كنترل می‌شود.
روغن پالم نوعی روغن خوراكی است كه از نوعی درخت نخل كه بیشتر در كشورهای جنوب شرقی آسیا وجود دارد به دست می‌آید.
این روغن انواع مختلفی دارد و به علت قوام و مقاومت آن در برابر حرارت و نیز ارزان تر بودن آن نسبت به روغن های دیگر در تولید روغن های مخصوص سرخ كردنی و روغن هایی كه در شیرینی پزی و صنعت غذا مورد استفاده قرار می‌گیرد، استفاده می‌شود.
میزان اسید چرب اشباع كه روغنی مضر و عامل گرفتگی عروق و بیماری های قلبی و عروقی است، در روغن پالم نسبت به برخی روغن های خوراكی دیگر مانند روغن سویا، كلزا، ذرت و آفتابگردان بیشتر است.
میزان اسید چرب اشباع در روغن پالم حدود 46درصد است، در حالی كه میزان این اسید در سایر روغن های گیاهی در حدود 10درصد و كمتر است. البته در روغن های جامد میزان اسید چرب اشباع از روغن پالم هم بیشتر است و البته روغن های جامد به علت داشتن كلسترول و هیدروژنه بودن و داشتن ایزومر ترانس از روغن پالم مضرتر هستند.
روغن پالم فاقد كلسترول است اما مصرف آن كلسترول بد(LDL) را بالا می‌رود.
در مجموع روغن پالم از روغن های جامد بهتر و از روغن های گیاهی دیگر بدتر است.
اجتمام(4)**3063 ** 1336
۰ نفر