به گزارش ايرنا سيد پرويز محبي سه شنبه افزود: پرورش ميگو دو دوره در سال با استفاده از گونه وانامي در جهت اقتصادي نمودن فعاليت پرورش ميگو و افزايش توليد ، اشتغال و اقتصادي كردن مزارع ميگو يكي از برنامه هاي مهم شيلات در راستاي توسعه آبزي پروري و تحقق اقتصاد مقاومتي است.
وي ، بومي سازي و مولدسازي ميگوي گونه وانامي در مركز توسعه آبزيان كلاهي در شهرستان ميناب و توزيع بين مراكز تكثير به منظور توليد بچه ميگو ، مديريت بهينه مزارع پرورش ميگو به منظور كنترل كيفيت توليد ، تكميل بهسازي و ترميم تاسيسات زيربنايي و برق رساني به مجتمع هاي پرورش ميگو و رهاسازي سالانه بچه ميگو در دريا به منظور حفظ و بازسازي ذخاير ميگو در آبهاي دريايي استان را از ديگر اقدامات شيلات هرمزگان در راستاي توسعه آبزي پروري و تحقق برنامه هاي اقتصاد مقاومتي است.
مديركل شيلات هرمزگان يادآورشد: يكي ديگر از برنامه هاي شيلات هرمزگان در راستاي اقتصاد مقاومتي ، جذب سرمايه گذار در طرح هاي توسعه ميگو است كه در اين راستا جذب صيادان منطقه قشم و هدايت آنان به سمت آبزي پروري با هدف كاهش فشار بر ذخاير طبيعي صورت گرفته و هم اكنون يك گروه با سرمايه گذاري شخصي و بدون دريافت تسهيلات 150 هكتار مزرعه پرورش ميگو را احداث و آماده بهره برداري دارد.
محبي خاطرنشان كرد: با لايروبي كانال آبرسان و اصلاح و ترميم خط انتقال برق سايت پرورش ميگوي سيريك توانستيم سايت ياد شده را كه بيش از يك دهه بدون استفاده مانده بود ، مورد بهره برداري و توليد قرار گرفت كه 120هكتار آن براي توليد ميگو زير كشت رفت.
وي با اشاره به بهبود وضعيت روابط بين المللي به همت دولت تدبير و اميد به ويژه مناسب سازي بستر معاملات بين المللي در نتيجه برجام گفت: اقدامات خوبي در تامين نهاده هاي آبزي پروري و همچنين صادرات آبزيان و سرمايه گذاري در بخش شيلات صورت گرفته است.
وي، تلاش هاي صورت گرفته در بازاريابي داخلي ميگوي پرورشي ، توزيع ميگو در داخل كشور و ترويج فرهنگ مصرف آبزيان ، توسعه مكانيزاسيون استفاده از سيستم هاي هوادهي و غذاپاش اتوماتيك در مزارع پرورش ميگو به منظور ارتقاي توليد و افزايش راندمان توليد در واحد سطح و اقتصادي كردن فعاليت پرورش ميگو ، روند رو به رشد شاخص هاي توليد درهكتار و بهبود FCR در برداشت ميگو را از ديگر اقدامات مناسب شيلات هرمزگان در اين زمينه عنوان كرد.
بر اساس گزارش شيلات هرمزگان ، ميزان صيد آبزيان توسط صيادان اين استان سالانه بيش از220 هزار تن بوده و سال گذشته 31هزار تن ماهي يال اسبي و مار ماهي به ارزش 102ميليون دلار به خارج از كشور صادر شده است.
هرمزگان با وجود 22بندر صيادي و توليد سالانه 220 هزار تن آبزي رتبه نخست صيد را در كشور دارد.
7195/6048
بندرعباس- ايرنا - مديركل شيلات هرمزگان گفت: شيلات يكي از محوري ترين و شاخص ترين دستگاه اجرايي در تحقق اقتصاد مقاومتي و توسعه آبزي پروري است.