به گزارش ایرنا، پس از بروز ركود اقتصادی در جهان و فشارهای فزاینده بر اقتصادی های قدرتمند آسیا، كره جنوبی هم تلاش كرده تا مناسبات با كشورهای اسلامی را افزایش دهد و بخصوص در عرصه اقتصادی روابط توسعه یافته تری با آنها برقرار كند.
یكی از این اقدامات، توسعه «صنعت مواد غذایی حلال» در كره جنوبی است كه بی ارتباط با صنایع خدمات و گردشگری در آن كشور نیست.
بسیاری از مردم از كشورهای مسلمان هر سال به كره جنوبی سفر می كنند و بعضا از گلایه های آنها نبود امكانات برای مسلمانان به اندازه كافی بخصوص اغذیه حلال در این كشور بوده است.
به همین سبب این كشور در پنج سال گذشته كوشیده است تا این صنعت را رونق داده و مكان های بیشتری را در كشور برای توزیع این مواد غذایی ایجاد كند.
ساخت و راه اندازی رستوران و سالن های پذیرایی با مواد غذایی حلال و همچنین كمك به رونق این صنعت و بهبود وضعیت توزیع این مواد غذایی از تدابیر دولت كره جنوبی به حساب می آید.
این كشور تاكید دارد كه باید تشریفات اداری را بهبود بخشید و امكان اینكه صنعت غذایی حلال در یك بستر تعریف شده و مشخص و قانونی توسعه یابد، فراهم كرد.
سئول بر این باور است كه بسیاری از گردشگران از خاورمیانه، آفریقا و آسیای جنوب شرقی از جمله مالزی و اندونزی كه كشورهای اسلامی هستند هر سال وارد كره جنوبی می شوند و باید به آنها امكانات بیشتری داد.
این كشور افزوده است كه بر اساس شریعت اسلامی باید كاری كرد كه مسلمانان در كره جنوبی به انواع خدمات حلال در زمینه تامین گوشت، سبزی، میوه و حتی لوازم آرایشی حلال دسترسی كافی داشته باشند.
وزارت فرهنگ و گردشگری و ورزش كره جنوبی به تازگی نشستی با حضور «پارك گئون هی» رئیس جمهوری این كشور برگزار كرد كه یكی از اهداف آن توسعه طرح های زیربنایی مرتبط با مسلمانان، سرمایه گذاری، تجارت و مواد غذایی حلال بوده است.
این وزارتخانه در تارنمای خود اعلام كرده است كه گردشگران مسلمان و بسیاری از مردم كشورهای اسلامی برای دیدن كره جنوبی و یا استفاده از خدمات پزشكی این كشور هر سال به كره جنوبی سفر می كنند و ما از این روند استقبال می كنیم و تلاش داریم خدمات بیشتری را بر اساس برنامه ریزی های آتی در اختیار آنان قرار دهیم.
این وزارتخانه تاكید می كند كه ما بیش از هر زمانی پذیرای مسلمانان از اقصی نقاط جهان از جمله خاورمیانه هستیم و در تلاشیم تا هر امكانات زیربنایی را برای آنان مهیا كنیم.
شمار مسلمانانی كه به كره جنوبی در سال 2012 میلادی سفر كردند بیش از 500 هزار نفر بود، در سال 2014 میلادی این رقم به مرز 700 هزار نفر رسید و در سال گذشته میلادی (2015) نیز این تعداد نزدیك به 740 هزار نفر بود.
مسئولان گردشگری كره جنوبی برای سال 2016 میلادی جذب بالغ بر 800 هزار گردشگر مسلمان را پیش بینی كرده اند.
خبرگزاری یونهاپ نیز در گزارشی آورده است كه برای مسلمانان دو موضوع اهمیت بسزایی دارد كه یكی از آنها ایجاد فضای مناسب برای ادای فریضه نماز و دیگری رستوران مواد غذایی حلال است و باید این موضوع در مكان های مختلف كشور در اولویت قرار گیرد.
در زمان حاضر در كره جنوبی تنها 12 رستوران رسما حق فعالیت در زمینه مواد غذایی حلال را دارند كه 8 سالن آن فقط در شهر سئول واقع است.
سازمان گردشگری كره جنوبی موسوم به «كی تی او» گزارش كرده است كه شمار رستوران های موجود در پایتخت به هیچ وجه كافی نیست و باید تعداد آنها را افزایش داد.
قرار شده است بزودی كتابچه هایی برای مسلمانان تهیه شده و امكانات رفاهی، خدمات پزشكی، صنعت مواد غذایی حلال و نمازخانه های موجود در نقاط مختلف كره به آنان معرفی شود.
همزمان دولت تاكید كرده است كه باید از این پس در اندیشه توزیع گوشت حلال بخصوص اغذیه تولید شده با گوشت مرغ حلال بود و حتی بتوان آن را به بازار كشورهای مسلمان صادر كرد.
در حال حاضر آمارها نشان می دهد كه حدود 32 باب هتل كره جنوبی، هم اینك نمازخانه هایی را برای مسافران خود دایر كرده اند.
دولت كره جنوبی به فرودگاه ها، هتل ها و رستوران ها دستور داده است موضوع ایجاد نمازخانه برای مسلمانان را به طور جدی دنبال كنند.
براساس آخرین گزارش فدراسیون مسلمانان كره جنوبی، نزدیك به 200 هزار مسلمان در این كشور زندگی می كنند كه تعداد مسلمانان كره ای الاصل بالغ بر 50 هزار نفر برآورد می شود.
فدراسیون مسلمانان كره جنوبی در سال 1967 میلادی تاسیس شده است.
آساق**231**1597
پكن - ایرنا - كره جنوبی از جمله كشورهایی است كه در طول تاریخ روابط حسنه ای با كشورهای اسلامی داشته و در سال های گذشته نیز كوشیده است با جوامع مسلمان روابط نزدیك و دوستانه تری داشته باشد.