۱۵ مرداد ۱۳۹۵، ۱۶:۵۵
کد خبر: 82176453
T T
۰ نفر
ژاپن خواستار برخورد قاطع شورای امنیت با كره شمالی شد

پكن - ایرنا - وزیر امور خارجه ژاپن اعلام كرد كه شورای امنیت سازمان ملل متحد باید پاسخی قاطع و صریح به كره شمالی و فعالیت های موشكی رو به گسترش این كشور بدهد.

به گزارش ایرنا، «فومیو كیشیدا» در حالی چنین خواسته ای را مطرح كرده كه شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه و به دنبال آزمایش دو موشك بالستیك توسط پیونگ یانگ، جلسه اضطراری تشكیل داده بود.
نگرانی توكیو بیش از همه به این خاطر است كه یكی از موشك های شلیك شده توسط كره شمالی در آبهای نزدیك مناطق ویژه اقتصادی متعلق به ژاپن در دریای شرقی فرود آمده است.
«كیشیدا» روز جمعه در سخنانی اعلام كرد كه ژاپن همچنان به تلاش برای متقاعد كردن اعضای شورای امنیت سازمان ملل برای تصویب قطعنامه ای جدید مبنی بر محكوم كردن كره شمالی ادامه خواهد داد.
وی تاكید كرد كه جامعه بین الملل نیازمند دستیابی به روش های موثر برای اتخاذ مواضع موثرتر در قبال پیونگ یانگ است.
وزیر امور خارجه ژاپن در عین حال گفت: اینك زمان آن فرا رسیده كه جامعه بین الملل اطمینان حاصل كند تحریم های سازمان ملل علیه كره شمالی كه در ماه مارس (اسفند 94) تصویب شد، اجرایی شود.
شورای امنیت سازمان ملل اسفند ماه سال گذشته به اتفاق آرا قطعنامه 2270 را برای اعمال سخت ترین تحریم های دو دهه گذشته علیه كره شمالی تصویب كرد و به موجب آن در وهله اول 12 نهاد و موسسه كره شمالی تحریم شدند و اعلام شد كه تمام محموله های وارد شده به این كشور یا خارج شده از آن باید به طور جدی بازرسی شوند.
این تحریم شدید همچنین بر مبادلات منابع طبیعی و تجاری این كشور تمركزی ویژه دارد.
در همین چارچوب همچنین، مقامات دفاعی ژاپن، آمریكا و كره جنوبی شب گذشته با انتشار بیانیه ای مشترك آزمایش موشكی اخیر كره شمالی را محكوم كرده و آن را اقدامی تحریك آمیز دانستند.
این در حالیست كه چین همواره بر موضع قبلی خود مبنی بر لزوم حل این مساله از طریق مذاكره تاكید دارد.
كره شمالی بر اساس قطعنامه های سازمان ملل از توسعه فناوری موشك های اتمی و بالستیك منع شده است اما در ماه های اخیر چندین بار پرتاب های آزمایشی انجام داده است.
پیونگ یانگ در سال 2005 میلادی خود را به عنوان یك قدرت هسته ای معرفی كرد و در سالهای 2006، 2009 و 2013 به ترتیب دست به انجام آزمایش هسته ای زد. این كشور همچنین ششم ژانویه سال 2016 نیز نخستین بمب هیدروژنی خود را آزمایش كرده است.
آساق**1597