حسین افضلی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا هزینه ساخت هر نیروگاه كوچك 10 مگاواتی را 250 و 25 مگاواتی را 500 میلیارد ریال اعلام كرد.
وی گفت كه تاكنون چهار نیروگاه از این تعداد شامل نیروگاه 25 مگاواتی بندر امیرآباد، شهرك صنعتی بشل سوادكوه و تنكابن و همچنین نیروگاه 10 مگاواتی هادی شهر بابلسر به بهره برداری رسیده است.
او افزود : سه نیروگاه در حال تكمیل هم 10 مگاواتی و مربوط به چمستان ، تنكابن و محمودآباد است .
افضلی از صدور مجوز ساخت یك نیروگاه 25 مگاواتی در مراوه تپه استان گلستان در سال جاری خبر داد و گفت : در طرح ایجاد نیروگاه كوچك دولت انرژی برق را از بخش خصوصی خریداری و بر اساس تعرفه یارانه ای به مشتركان استان می فروشد.
او افزود : بخشی از سرمایه مورد نیاز برای ساخت این نیروگاهها هم به صورت تسهیلات از صندوق توسعه ملی پرداخت شده است .
مدیرعامل شركت برق منطقه ای مازندران و گلستان همچنین اصلاح خطوط فوق توزیع را از دیگر طرح های مهم این شركت در 2 سال اخیر معرفی كرد و گفت كه در این مدت با حمایت دولت ،140كیلومتر از خطوط فوق توزیع از رویان تا چابكسر به عنوان مرز بین مازندران و گیلان اصلاح و نوسازی شد.
** ساخت سه نیروگاه 500 مگاواتی جدید در مازندران
افضلی همچنین صدور مجوز برای ساخت دو نیروگاه 500 مگاواتی در مازندران را از دیگر اقدامات دولت تدبیر و امید در سه سال گذشته برشمرد.
وی ایجاد نیروگاههای جدید را مهم ترین راه برای برطرف كردن مشكلات افت ولتاژ انرژی برق در مازندران دانست و گفت : از 2 سال پیش مجوز ساخت نیروگاه 500 مگاواتی در شهرهای آمل و محمودآباد صادر شد.
افضلی به ساخت نیروگاه 500 مگاواتی در نوشهر هم اشاره كرد و افزود : ساخت این نیروگاه از سال 87 از سوی بخش خصوصی آغاز شد ولی به علت این كه سرمایه گذار آورده اش را تامین نكرده بود ، ساخت آن دچار وقفه شده بود.
وی افزود : دولت تدبیر و امید به خاطر این كه سرمایه گذار آورده اش را تامین نكرد ، از پرداخت تسهیلات 270 میلیون دلاری برای ساخت آن جلوگیری كرد ولی اكنون با تامین آورده ، تسهیلات در مرحله پرداخت قرار گرفته است .
او پیشرفت فیزیكی نیروگاه نوشهر را 22 درصد اعلام كرد و ادامه داد : بر اساس اظهار سرمایه گذار ، موتور این نیروگاه در كشور ایتالیا ساخته شده و در مرحله انتقال به كشور قرار دارد .
مدیر عامل برق منطقه ای مازندران و گلستان با اشاره به اینكه سرمایه گذار نیروگاه 500 مگاواتی آمل نیز آبان ماه سال گذشته انتخاب شد ،گفت : این نیروگاه در مرحله گرفتن مجوز زیست محیطی قرار دارد.
وی افزود : البته نیروگاه محمودآباد دولتی است و از آنجائی كه مجوز این نیروگاه با مشكل زیست محیطی مواجه شده ، در حال حاضر ادامه ساخت آن در پرده ابهام قرار گرفته است .
** سرمایه گذاری 900 میلیارد ریالی برای كاهش ناپایداری شبكه
مدیرعامل شركت برق منطقه ای مازندران و گلستان همچنین سرمایه گذاری دولت یازدهم برای پایدارسازی شبكه برق در مازندران را هم قابل توجه توصیف كرد و گفت : ایجاد ایستگاه 400 كیلو ولت ماهفروجك در حد فاصل ساری – قائمشهر از جمله این اقدامات بوده است.
وی افزود : این ایستگاه كه 863 میلیارد ریال سرمایه گذاری بر روی آن انجام شده ، از طرح های مهم تولید برق مازندران در دولت یازدهم است كه یك ماه پیش وارد مدار شد.
او ادامه داد : با وارد مدار شدن این ایستگاه ، پرباری ایستگاه 400 كیلوولت نكا و ناریوران بابل از بین رفته و در نتیجه ناپایداری شبكه سراسری و پاسخگویی خطوط 230 كیلوولت منشعب از نیروگاه نكا نیز كم شده است.
افضلی ، كاهش تلفات و بهبود ولتاژ شبكه انتقال و فوق توزیع مركز مازندران ،بهبود پایداری و قابلیت اطمینان شبكه انتقال سراسری و منطقه را از اهداف و اثرات اجرایی این ایستگاه دانست .
مدیر عامل شركت برق منطقه ای مازندران و گلستان گفت: وجود نیروگاه برق نكا در حاشیه شرق و نیروگاه سیاه بیشه در غرب استان سبب شد تا برخی از شهرهای مركزی از جمله آمل ،بابلسر، محمودآباد ، بهنمیر و بابل با افت ولتاژ مواجه شوند.
افضلی افزود: طولانی بودن مسیر شهرهای مازندران به نسبت نیروگاه سبب شد تا انرژی تولید شده برق تلف شده و افت ولتاژ برای شهرهای مركزی استان بi وجود بیاید.
نیروگاه نكا در ساحل دریای خزر دارای ظرفیت تولیدی دو هزار و 214 مگاوات برق است كه 6 درصد تولید برق كشور را بر عهده دارد.
نیروگاه تلمبه ای سیاه بیشه در 10 كیلومتری شمال تونل كندوان در مسیر رودخانه چالوس ظرفیت تولید برق به میزان 1040 مگاوات را دارد.
استان مازندران دارای دو شركت توزیع برق با نام شركت توزیع برق مازندران در ساری و شركت توزیع برق غرب مازندران در نوشهر است .
شركت برق در مازندران حدود یك میلیون و 700 هزار مشترك دارد كه در زمستان و پاییز روزانه 700 مگاوات مصرف دارند ولی به خاطر گردشگری بودن استان میزان مصرف در بهار و تابستان روزانه به 2 هزار و 250 مگاوات افزایش می یابد.
6990/1654
ساخت 7 نیروگاه كوچك تولید برق در مازندران با سرمایه گذاری بخش خصوصی
۱۶ مرداد ۱۳۹۵، ۱۴:۴۱
کد خبر:
82177443
ساری - ایرنا- مدیر عامل شركت برق منطقه ای مازندران و گلستان گفت كه بخش خصوصی در دولت یازدهم برای ساخت هفت نیروگاه كوچك 10 تا 25 مگاواتی در این منطقه سرمایه گذاری كرده است.