به گزارش روز شنبه گروه علمي ايرنا از پايگاه اينترنتي ساينس ديلي، انسان ها گرچه همواره نشانه هاي كربن را روي زمين بر جاي مي گذارند، اما لازم است كه به پيگيري روش هايي براي كاهش تاثير مصرف سوخت هاي فسيلي بر اين كره خاكي ادامه دهند.
يك رويكرد، دستيابي به فناوري هايي براي جذب كربن يا به دام انداختن دي اكسيد كربن به صورت شيميايي قبل از آزاد شدن در اتمسفر است.
در پي يك مطالعه جديد، محققان دانشگاه كرنل از روش جديدي براي جذب گازهاي گلخانه اي و تبديل آن به يك محصول مفيد در حين توليد برق پرده برداشتند.
اين محققان يك پيل انرژي آلومينيوم/ دي اكسيد كربن ابداع كردند كه از واكنش هاي الكتروشيميايي براي جدا كردن دي اكسيد كربن و توليد برق استفاده مي كند.
پيل پيشنهادي اين گروه از آلومينيوم به عنوان آند و از تركيب بخارهاي دي اكسيد كربن و اكسيژن به عنوان مواد فعال كاتد استفاده مي كند.
واكنش هاي الكتروشيميايي ميان آند و كاتد، دي اكسيد كربن را در حين توليد برق به مولفه هاي غني از كربن جدا كرده و يك محصول جانبي با ارزش بر جاي مي گذارد.
در بيشتر الگوهاي فعلي جذب كننده كربن، كربن در مايعات يا جامدات جذب مي شود كه سپس گرم مي شود و يا تحت فشار قرار مي گيرد تا دي اكسيد كربن آزاد كند؛ اين گاز متمركز بايد فشرده شود و به صنايعي كه مي توانند از آن دوباره استفاده كنند، منتقل شود.
مقاله اين محققان در نشريه Science Advances منتشر شده است.
علمي**2038*2017
تهران-ايرنا- دانشمندان آمريكايي روش جديدي براي جذب دي اكسيد كربن و تبديل آن به يك محصول مفيد در حين توليد برق ابداع كردند.