محمد محمدپور عمران روزدوشنبه درجریان بازدید ونشست با مدیران واعضای مركزبین المللی تجارت وپایانه صادرات برنج ایران در شهرستان آمل افزود: تكمیل هرچه زودتر این مركز مورد خواست جدی وزیرصنعت ومعدن وتجارت در راستای ساماندهی بازار فروش برنج ، كیفی تر شدن عرضه این محصول ونیز جلوگیری از بازارقاچاق برنج بوده ودر چندین جلسه مهم كشوری از این مركز نیز به نیكی یادكرده بود.
وی اضافه كرد: وزارت صنعت ومعدن در راستای حمایت از مركزبین المللی تجارت وپایانه صادرات برنج ایران، درآمل حمایت های زیربنایی داشته است، ودرمراحل تكمیل و فازهای بعدی آن نیز پشتیبانی های لازم را خواهد داشت.
رییس سازمان صنعت، معدن وتجارت مازندران، ادامه داد: دولت هم در سالهای اخیر برتجمیع واحدهای تولیدی وصنعتی تاكیدزیادی داشته و مركزبین المللی تجارت وپایانه صادرات برنج ایران، علاوه برایجاد اشتغال ودرآمدزایی بهتر برای كشاورزان، در راستای كوتاه تر شدن دست واسطه ها ونیز تكمیل زنجیره كشاورزان، تجار وصادرات نزدیك تر خواهد شد.
** ماهم مدعی توقف واردات برنج به مازندران هستیم
محمدپورعمران، با بیان اینكه كی باید جلوی واردات برنج به كشور واستانهای تولید كننده این محصول را بگیرد، افزود: باید اعلام كنم كه ما هم دراستان مدعی توقف واردات برنج به مازندران هستیم وتاحدودی اكنون این وضعیت كنترل شده است.
وی ادامه داد: یكی از رسالتها وكاركردهای مركزبین المللی تجارت وپایانه صادرات برنج ایران، در آمل،ازنظرتجارت، تنظیم بازار، بسته بندی ، كنترل، نظارت، حقوق مصرف كنندگان وحتی صادرات آن می تواند نقش آفرینی كند وبا این برنامه های مهم خواهان تسریع درروند ساخت آن هستیم.
رییس سازمان صنعت، معدن وتجارت مازندران اضافه كرد: با تكمیل و بهره برداری از آن در سال آینده ، هم تولیدكنندگان ، توزیع كنندگان وتاجران برنج، متوجه اهمیت این مركز خواهند شد كه اقدام بزرگی دراستان انجام شده است.
محمدپور، از امام جمعه آمل خواست كه به محوریت او وپای كار بودن شهردار، رییس شورای شهر و مسئولان شهرستان ، خواسته های به حق این مركز برای برخورداری از شرایط لازم برای انجام مراحل تكمیلی واجرایی شدن فازهای بعدی همكاری كنند.
وی افزود: این مركز جزو بركات ملی است و می تواند دستاوردهای بسیاری داشته باشد كه از هر نظر دارای اهمیت است و موفقیت ما در موفقیت كشاورزان است.
همچنین، ' احمد امیرسلیمانی' شهردارآمل با بیان اینكه این شهرداری، از آغاز مراحل صدورمجوزهای اولیه حمایت های خوبی در راستای اجرایی شدن مركز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران را دراین شهرستان داشته است، گفت: اكنون هم درصورت درخواست كمك های مدیران این مركز، شهرداری به كمك های خود درحد لازم ادامه می دهد تا مشكلات این مركز برطرف شود.
اسداله تورنگ، رییس شورای اسلامی شهر آمل هم گفت: با راه اندازی مركز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران بركات و دستاوردهای بسیاری دارد كه قدم باارزشی برای شهر و استان برداشته می شود.
مدیرعامل مركزبین المللی تجارت وپایانه صادرات برنج ایران، گفت كه این مركز اكنون با حدود 80درصد پشرفت كاری در شهرستان آمل درحال ساخت است و اوایل سال 96 فاز نخست آن به بهره برداری می رسد.
اسماعیل یزدان پناه روز دوشنبه در حاشیه بازید رییس سازمان صنعت،معدن وتجارت مازندران ومسئولان شهرستان آمل درمحل پایانه صادرات برنج ایران درآمل درگفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این مجموعه در زمینی به مساحت 173هزارمترمربع درحال ساخت است، كه در 50هزار مترمربع از این مساحت حدود 400انبار برنج و 6هزارمترمربع نیز واحدهای تجاری وخدماتی وسالن معاملات وپنجره واحد برای صادرات اختصاص داده شده است.
وی افزود: تاكنون بیش از 400میلیارد ریال توسط 428 سهامدار این شركت برای ساخت آن هزینه شده وبرای تكمیل وبهره برداری فاز نخست آن به بیش از 200میلیارد ریال دیگر اعتبار نیاز است.
مدیرعامل مركزبین المللی تجارت وپایانه صادرات برنج ایران،ادامه داد: با بهره برداری از فازنخست این پایانه سالانه حدود 700هزار تن برنج ظرفیت نگهداری وخرید فروش وصادرات دراین مركز وجود دارد.
یزدان پناه افزود: ساماندهی بازار فروش وعرضه برنج، برند سازی واطمینان خاطر برای مصرف كننده برای خرید برنج سالم وبدون ناخالصی ونیز جلوگیری از امر واردات برنج وظرفیت برای صادرات این محصول ازاهداف مهم ساخت مركز بین المللی تجارت وپایانه صادراتی برنج درآمل است.
مدیرعامل مركز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران با بیان این كه این مركز با خرید زیاد در زمان عرضه می تواند نقش مهم وتعیین كننده ای در تنظیم بازاربرنج دركشور داشته باشد، گفت: تولید برنج كیفی، افزایش تولید و معرفی بذرهای با ذائقه مصرف كننده از جمله اهداف این مركز است.
یزدان پناه افزود: برای افزایش تولید درواحد سطح ونیز با همكاری موسسه تحقیقات برنج كشور در آمل، تولید بذرهایی كه با ذائقه مصرف كنندگان باشد، در تلاش برای معرفی به كشاورزان هستیم، تا ازاین طریق دراین مركز بتوانیم به نیازمصرف كنندگان داخلی نیزپاسخ دهیم.
وی اضافه كرد: اگر از این زمان به فكر ساماندهی نباشیم و نسل بعدی راغب به كشاورزی نباشد سبب می شود تا زمین های ما به فروش برسد و انگیزه كشت دوباره كم شود كه برخلاف اقتصاد مقاومتی است.
مدیرعامل مركز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران اضافه كرد: برنج ملی و مرغوب ما با استقبال بسیاری در خارج از كشور مواجه است كه با صادرات برنج می توانیم تولید پایدار را تضمین كنیم و خوداتكایی در محصول برنج را صورت دهیم كه باید آینده نگری داشته باشیم تا انگیزه سودآوری برای كشاورزان تقویت شود.
یزدان پناه ادامه داد: برنج در بازار ما متاسفانه متولی ندارد و این مركز به دنبال ارتباط مستقیم با كشاورز، بازار و فعالان این عرصه است تا ساماندهی لازم را صورت داده و زمینه ای برای اقتصاد مقاومتی و امنیت غذایی باشد
اظهارداشت: مافیای اقتصادی برای یك سریال در ماه رمضان میلیاردی هزینه می كنند و جوایز می گذارند تا برنج وارد كنند كه باید این قضیه را مدیریت كنیم
وی افزود: این مركز با كمك موسسه تحقیقات برنج كشور در مازندران، برنج های هدف را انتخاب كردیم و با آزمایش نمونه هایی از رقم هایی كه بالاترین سم وكود را زده شد، درآزمایشگاه معتبر جهانی ، تایید سالم بودن گرفت واین درحالی است، كه برنج های وارداتی ، آلوده بودن آن محرز است.
یزدان پناه ادامه داد: اولین هدف ما بعد از فاز اول، ایجاد سهامی عام است تا تمام كشاورزان عضو و سهامدار مركز شده و در تجارت برنج سود ببرند.
مدیرعامل مركز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران با بیان این كه شهردار آمل حمایت های خوبی صورت دادند، گفت: زمینی داریم كه نیازمند سند مجزا هستیم و با مذاكره مشاركت بنیاد بركت خواستار این سند هستند و برای تورسیم هم بخواهیم گام برداریم نیز نیازمند سند مجزا است.
ك/7327/1899
ساری- ایرنا- رییس سازمان صنعت، معدن وتجارت مازندران گفت: تسریع در روند ساخت مركزبین المللی تجارت وپایانه صادرات برنج ایران، در شهرستان آمل به عنوان یك مركز مهم به وضعیت نابسامان فروش برنج مازندران، پایان خواهد داد.