رئیس یك انجمن تخصصی: كنسرسیومی برای صادرات خوراك دام تشكیل شد

تهران- ایرنا- رئیس انجمن صنایع خوراك دام، طیور و آبزیان ایران پس از تشریح مشكلات تولید و صادرات در كارخانه های خوراك دام، طیور و آبزیان از تشكیل كنسرسیومی برای صادرات خوراك دام خبر داد.

«مجید موافق قدیری» امروز (دوشنبه) در پنجمین نشست هم اندیشی صنعت خوراك دام، طیور و آبزیان ایران كه در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران برگزاری شد، افزود: رقابتی نبودن مولفه ها و سازوكارهای اقتصادی كشور با رقیبان یكی از مهمترین مشكلات این بخش به شمار می آید.
وی ورود به بازارهای بین المللی توسط برخی از تولیدكنندگان ملی پیش از دستیابی به استانداردهای خواسته شده جهانی برای محصولاتشان، نبود روابط بانكی بین ایران و كشورهای هدف، نرخ پایین تعرفه ورود خوراك دام ساخته شده و تمهیدها و مشوق های مالی صادراتی اجرا نشده را از موانع پیش روی این بخش ذكر كرد.
رئیس انجمن صنایع خوراك دام گفت: نبود موافقتنامه های دو یا چندجانبه با كشورهای بازارهای هدف، فقدان شرایط و آمادگی لازم برای ورود به عرصه اقتصاد جهانی، مشكلات بانكی در زمینه گشایش اعتبارات برای توسعه و همچنین ناآشنایی با مزیت های صدور فرآورده های فرعی صنعت از دیگر مشكلات بخش تولید و صادرات خوراك دام است.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران افزود: باید همه امور تصمیم گیری در تجارت و توزیع كشور را به سویی هدایت كنیم كه صادرات كشور رشد پیدا كند و پنجره ارتباط با اقتصاد جهانی باز بماند.
موافق قدیری اضافه كرد: باید سیاست ارزی، پولی، مالی و مالیاتی ما حول محور راهبردی تولید صادرات محور شكل بگیرد؛ یعنی رابطه ما با دنیا بیشتر بر پایه فروش باشد تا خرید، و این را نه با تحمیل های نفتی بلكه باید با توان صادراتی حاصل كنیم.
وی گفت: ایران در بخش دامپروری و خوراك دام، طیور و آبزیان در سطح منطقه ای و فراملی، مزیت های نسبی و قابلیت رقابت دارد.

** تشكیل كنسرسیومی برای صادرات خوراك دام
رئیس انجمن صنایع خوراك دام، طیور و آبزیان ایران همچنین از تشكیل كنسرسیومی برای صادرات خوراك دام خبر داد و گفت: تقاضا برای محصولات خوراك دام ایران در منطقه و جهان رو به افزایش است و ایران نیز یكی از بهترین مزیت ها را در این زمینه دارد.
وی چندی پیش در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: میانگین ارزش واردات ذرت دامی، كنجاله سویا، جودامی و دانه سویا در سه ماهه نخست امسال به ترتیب 239 میلیون، 85 میلیون، 71 میلیون و 110 میلیون دلار بود.
موافق قدیری افزود: میانگین درصد تغییرات ارزش ذرت دامی، جودامی و دانه سویا نسبت به سه ماه نخست سال گذشته به ترتیب 31، 19 و 11 درصد كاهش و كنجاله سویا 18 درصد افزایش یافت.
مدیرعامل و عضو هیات مدیره شركت هماهنگی كارخانجات خوراك دام، طیور و آبزیان اعلام كرد: میانگین قیمت پایه هر كیلو ذرت دامی، كنجاله سویا، جو دامی و دانه سویا در سه ماه نخست امسال به ترتیب 216، 413، 220 و 412 دلار بود و میانگین درصد تغییرات قیمت پایه ای این اقلام نیز نسبت به سه ماه آغازین پارسال به ترتیب 7، 16.5، 15.5 و 11 درصد كاهش یافت.
موافق قدیری اضافه كرد: میانگین درصد سهم ارزش ذرت دامی، كنجاله سویا، جو دامی و دانه سویا از كل واردات در سه ماه نخست امسال به ترتیب 3.1، 2.2، 2.1 و 3.4 درصد بود.
وی ادامه داد: صادرات محصولات كشاورزی در دو ماه نخست سال نسبت به مدت مشابه پارسال بل از نظر وزنی یك درصد و از نظر ارزش ١٢ درصد كاهش داشت.
به گفته وی، در دو ماه نخست سال ارزش صادرات محصولات كشاورزی ٨.٢ درصد صادرات كل كشور را به خود اختصاص داد.
اقتصام**9189**1961
۰ نفر