دكتر محمد حسن كلانتر معتمدي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا افزود:در زمينه استفاده از سلولهاي بنيادي در درمان بيماري هاي قلبي و عروقي در كشور طي سالهاي اخير مطالعات قابل توجهي صورت گرفته است و اين تحقيقات همچنان ادامه دارد.محققان ايراني در پژوهشكده رويان، بيمارستان قلب شهيد رجايي و برخي از مراكز قلب در تهران تحقيقات زيادي در دست بررسي دارند.
وي اظهار كرد: اميدوارم در آينده نزديك با استفاده از سلول هاي بنيادي در درمان بيماران دچار سكته قلبي و نارسايي هاي قلبي بتوانيم كمك بزرگي به بيماران ارائه كنيم.
فوق تخصص جراح قلب و عروق بيان كرد:تحقيقات نشان داده كه سلول هاي بنيادي موجود در قلب، كار ترميم قلب را انجام مي دهد و از اين طريق مي توان به درمان سكته هاي قلبي با تجديد سلول هاي قلبي جان بيماران را نجات داد.
وي اظهاركرد: اميدوارم با استفاده از سلول هاي بنيادي بتوانيم سلولهاي آسيب ديده در بيماران دچار سكته قلبي رشد جديد پيدا كرده و و قدرت انقباض ماهيچه قلب به حالت نزديك به طبيعي باز گردد.
فوق تخصص جراح قلب و عروق گفت :در داخل قلب، سلولهايي از نوع سلولهاي بنيادي وجود دارد كه ميتوانند وظيفه ترميم قلب را بهخوبي انجام دهند و تقريبا هر چهاريا پنج سال يكبار تمام سلولها تجديد ميشوند.
وي با بيان اينكه جراحان و پزشكان قلب به دنبال روش هاي نوين درماني هستند كه بتوانند بيماران به سرعت به زندگي بازگردند گفت:پزشكان تلاش مي كنند با روش هاي درمان نوين قلب و عروق بيماران در روند درمان درد و سختي كمتر ، هزينه كمتر و نتيجه بهتر و مطلوب تري را كسب كنند.
كلانتري معتمد با اشاره به تعويض دريچه هاي قلب بدون بازكردن قفسه سينه و پيوند عروق كرونر به عنوان روش هاي نوين درماني ذكر كرد و گفت: چندسالي است كه در زمينه تعويض دريچه هاي قلب از روش هاي بدون باز كردن قفسه سينه استفاده مي شود كه اين روش از طريق سرخرگ كشاله ران دريچه وارد محل مربوطه شده و محل نصب مي شود .
به گفته وي تاكنون حدود 30 بيمار تحت عمل جراحي تعويض دريچه هاي قلب بدون باز قرار گرفته اند .
وي اضافه كرد: البته اين روش جراحي قلب هزينه زيادي بر بيماران تحميل مي كند كه متاسفانه سازمان هاي بيمه گر هنوز پوشش مناسبي اعمال نكرده اند .
فوق تخصص جراحي قلب ياد اور شد :در همين راستا پيگيري وزارت بهداشت ، درمان و اموزش پزشكي و انجمن قلب ايران صورت گرفته است كه در نهايت سود آن عايد بيماران خواهد شد.
معتمد كلانتري گفت :به طور متوسط هزينه جراحي قلب در كشور بستگي به نوع عمل جراحي قلب باز دارد كه بين 30 تا 50 ميليون تومان برآورد مي شود كه بستگي به بيمارستان دولتي و خصوصي دارد .
وي اضافه كرد : در بيمارستان دولتي با اجراي طرح تحول سلامت اين هزينه ناچيز خواهد بود حتي كمتر از يك ميليون مي رسد اما فهرست انتظار بيماران در بيمارستان هاي دولتي زياد است.
وي افزود :در زمينه پيشگيري از سكته قلبي ساليان متمادي است كه وزارت بهداشت و انجمن قلب ايران عوامل خطر ابتلا به بيماري قلبي و عروقي را شناسايي كرده اند كه مهمترين عوامل خطر سيگار و دخانيات، فشار خون ، ديابت و چربي خون بالا عنوان شده است.
فوق تخصص جراحي قلب همچنين درادامه افزود : بيماري قلب و عروق رتبه نخست مرگ و مير پس از حوادث و تصادفات در كشور را به خود اختصاص داده است و در واقع به عنوان دومين عامل مرگ و مير در كشور به شمار مي رود.
وي ياد آور شد : ميزان مرگ و مير بيماري قلبي و عروقي نسبت به سالهاي گذشته كاهش نيافته است و حتي در سنين پايين تر ديده مي شود.
كلانتري معتمد بيان كرد:ثابت شده آلودگي هوا تاثير مستقيمي بر روي بيماري هاي تنفسي و قلبي و عروقي دارد.
وي به مقوله پيشگيري و آموزش تاكيد كرد و گفت:آموزش بيماران و كنترل عوامل خطر بيماري مانند فشار خون ، ديابت و وو زش و تحرك كافي در كاهش بيماري هاي قلبي دركشور بسيار موثر خواهد بود.
علمي **1354**1440
تهران-ايرنا-فوق تخصص جراح قلب و عروق با اشاره به تحقيقات گسترده پژوهشگران ايراني در زمينه استفاده از سلول هاي بنيادي در درمان بيماري هاي قلبي،گفت:نتايج اوليه استفاده ازسلولهاي بنيادي در درمان سكته هاي قلبي بسيار اميدوار كننده است.